A:  Joppe (2) - Brent (3) - Jolien (1) - TessV

V: Jordan (2) - Lucas (1) - Sara -  Lisa (3)  

Invallers: Thomas (2) - TessM (1)

Geen mondmaskers, geen sluitingsuur: het zorgde al vroeg voor veel volk en gezelligheid in de Foyer. Twee orkestjes brengen sfeer in de zaal voor deze cruciale wedstrijd in de strijd om de vierde plaats die recht geeft op het laatste kruisfinale-ticket. 

Het belang van de wedstrijd is meteen zichtbaar. We krijgen een zenuwachtig begin, lang geleden dat er nog zo'n druk op een match lag. Het belet ons niet om uit te lopen tot 4-1 en wat later naar 7-4, maar dan valt het net als tegen Floriant stil. We krijgen kansen genoeg maar zowel afwerking als sommige shotkeuzes zijn van bedenkelijk niveau. We kunnen nooit 4 doelpunten uitlopen, en AKC klampt aan tot 10-8.

 


Meteen na de rust mist Jordan een strafworp en kantelt de match. Vier doelpunten op rij brengen AKC plots op een 10-12 voorsprong. De match wordt nog harder en rommeliger, we beginnen ook meer duels te verliezen. Mooi korfbal krijgen we niet te zien, maar op karakter vechten we ons terug in de match tot 13-13. En dan zijn het de invallers die de match beslissen: shots van Thomas en Tess M brengen ons op 15-13 met nog 10 minuten op de klok. Scorend valt het dan opnieuw volledig stil, maar gelukkig kampt AKC met hetzelfde probleem. De spanning zindert door de zaal na de 15-14, maar aan de score verandert niets meer.  

 

Mooi was deze thriller zeker niet, maar in deze fase van de competitie tellen enkel de punten. Minstens evenveel spanning in de Foyer nadien voor het eerste feestje sinds lang, maar de Nachtvoorzitter had de boel gelukkig volledig onder controle. 

 

We klimmen naar de vijfde plek in de rangschikking, op één puntje van AKC en de felbegeerde vierde plaats. Met nog een match minder gespeeld opent dat perspectieven. We hebben het volledig in eigen hand, maar er zullen nog matchen gewonnen moeten worden. 

MDL