Verslag : Voorwaarts - Boeckenberg : 26 - 22 (9-14)
A: Karen VC (3), Tine P (1), Matthi D (2), Jesse DB (3+2s)
V: Sara G (1), Nikki S (4), Lucas DR (2), Nick J (4)
Wissels : Glenn G
Scheidsrechters : V. Van Der Beken en R. De Backer

Na een goede start werd de 1-7 voorsprong van onze B-ploeg radicaal aan flarden geschoten door de scherpe afwerking van de thuisploeg. Ze tekende reeds 19 doelpunten op aan de rust.  Ondanks stevig weerwerk kon de achterstand in de tweede helft niet meer ongedaan worden gemaakt.
Een korte revalidatie en Jesse staat weer tussen de lijnen. Ook Nick komt terug zijn basisplaats opeisen, zodat de vakken qua heren aan een nieuwe samenstelling toe waren.  De gammele tribunes in de sporthal De Nachtegaal werden ongeschikt verklaard voor gebruik, waardoor een 150 stoelen de supporters een plaatsje gaven naast de lijn.  Blijkbaar zijn de nieuwe tribunes al lange tijd besteld door de gemeente, die ondertussen jammergenoeg niet voor een huur-alternatief zorgt.  Toch kijken de supporters hoopvol uit naar deze ontmoeting na de duidelijke overwinning van vorige week.  Enkel het machtsvertoon van de B-ploeg van Voorwaarts had hier en daar al een rimpel op het voorhoofd getekend.

Van bij de start nemen onze panters het initiatief. Twee snelle doelpunten – een schot van Karen en een inloper van Jesse met schijnpas – doen de vakken draaien, terwijl de verdediging zich hardnekkig vastbijt in de schutters van de thuisploeg.  Voorwaarts opent tegen Karen, waarna Nick countert op schot.  De score blijft gedurende enkele minuten in balans tot schotjes van Jesse, Matthi, Lucas en Karen en een instapper van Nikki dat evenwicht halverwege de eerste helft duidelijk in ons voordeel doen omslaan, 3-10.  Gert is ondertussen druk aan het wisselen en heeft al een time out genomen in een poging deze tsunami een halt toe te roepen.  Naar het einde van de eerste helft lijkt dat ook te gaan lukken.  Onze panters bijten van zich af en bieden voldoende weerwerk om met 5 doelpunten voor de rust in te gaan.  Nikki zette het laatste doelpunt op het bord via inloper.

Met zo’n scoreverschil kan ik me voorstellen dat de peptalk van Gert tijdens de rust best wel pittig zal geweest zijn. Hij moet echter met lede ogen aanzien dat onze panters, zonder weerwoord van de tegenstander, opnieuw verder weglopen in de score met schoten van Nick, Matthi en Tine – op aflegger van Karen – tot 9-17 na 7 min.  Even is er een korte onderbreking geweest voor de verzorging van Nikki.  Via 3 wissels verplaatst Gert de dames Lauren D en Julie C van vak.  Een meesterzet ?  Na nog een groenwitte time out zet Voorwaarts een verschroeiende remonte in.  Af en toe kunnen onze panters nog wel eens tegenprikken.  Dat is onvoldoende, vooral ook omdat verdediging geen vat meer krijgt op de tegenstander noch op de rebound.  Davor neemt een time out en brengt later ook Goffa in de plaats van een zeer verdienstelijke Lucas.  Halverwege de helft is de voorsprong gehalveerd.  Onze panters proberen deze voorsprong te behouden.  Dat lukt een aantal maal via schoten van Jesse (15-19), Nikki (16-20), Sara (18-21) en Nikki (18-22).  Er resten minder dan 9 min. op de klok.  Helaas is het schot van Nikki ons laatste wapenfeit op het scorebord.  Terwijl Lucas achter de bank uit frustratie bijna zijn wedstrijdshirt opeet, ziet hij de thuisploeg de 4 doelpunten achterstand goedmaken en omzetten in een even grote voorsprong.

Floriant al over again, behalve dat onze panters er daar nog in slaagden om een punt uit de brand te slepen. Het Voorwaarts van gisteravond walste in een slotoffensief van 18 min. over een uitgeblust Boeckenberg.  Doodjammer omdat op die manier de overige 32 min. knappe korfbal niet beloond werden.