Met zes hebben we de Hongaarse hoofdstad bezocht. De gemiddelde temperatuur overdag was er rond de 30°; 's avonds koelde het af tot 20°, ideaal zomerweer dus.

Uiteraard hebben we ook deze uitermate mooie stad uitgebreid bezocht, hebben we lekker gegeten en vele terrasjes bezocht. De reden van ons bezoek was echter vooral om het hotel te bezoeken waar we met wellcht 100 Boeckenbergers zullen verblijven. Onze keuze is gevallen op het ****Novotel Danube, gelegen aan de Buda-kant, aan de oevers van de Danube (Hongaars voor Donnau), vlak tegenover het parlementsgebouw en aan de voet van de heuvel met het Unesco wereldserfgoed, het vissersbastion.

Het hotel ligt op een kwartiertje van de sporthal (Sportmax). Het sportcomplex is zeer vlot bereikbaar via het openbaar vervoer. Ook de taxi's zijn er erg goedkoop. In de omgeving van de sporthal zijn er diverse restaurants en cafe's, alsook een shoppingcenter. In deze sporthal werden in 2011 ook het EK U21 betwist (Karen en Matti), alsook het EC (Scaldis).

De stad beschikt over een uitgebreid netwerk openbaar vervoer, met metro's, trams, trolleybussen, enz waardoor alle uithoeken van deze stad vlot bereikbaar zijn. Het stadscentrum ligt aan de andere oever van de Donnau, aan de Pest-kant. Deze is bereikbaar op 5 minuutjes via de metro (op 200 meter van het hotel) of te voet via de vele bruggen. Ook aan de Buda-kant, in de nabijheid van het hotel zijn er diverse bezienswaardigheden, restaurants en cafe's.

We hebben kennis gemaakt met de erg gastvrije Hongaarse korfbalfederatie, Krisztina Kövessyné Pogany (secretaris generaal) en Daniel Tegzes (bondsvoorziter). Overigens, van het Hongaars is echt geen letter te begrijpen. Gelukkig spreekt met er goed Engels.

Meer informatie over de boeking van het hotel zullen in september op een informatieavond worden bekendgemaakt. De prijs zal schommelen rond de 60€ per nacht voor de kamer (2 personen) incl. ontbijt. Er zijn diverse mogelijkheden voor gezinnen met kinderen.

Diegene die hun vliegreis reeds willen vastleggen, kunnen terecht op o.a. Cheaptickets.be. De spelersgroep reist af op woensdag en keert zondag terug (16/1 t/m 20/1). Het tornooi start voor Boeckenberg op donderdag; de finale wordt gespeeld op zaterdag. Er zal nog een groepsboeking worden aangeboden.

Er zijn vluchten vanuit Brussel en Charleroi. Ook Eindhoven of Schiphol zijn mogelijk.