Voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen mochten we Vobako ontvangen, een ploeg die we al 2 keer in de voorbereiding troffen, 1 keer op het veld, 2 keer in de zaal, en 1 keer in de bekercompetitie. Eerder op het seizoen verloren we doorgaans met groot verschil, maar sinds de bekerfinale hadden we duidelijk meer grip op deze ploeg en maakten we het hen al een stuk lastiger. Dus het was afwachten wat we nu tegen de veldfinalist konden inbrengen. Van één ding waren we zeker, gelukkig geen gekwetsten meer, dus coach Jacky kon naar hartenlust wisselen. En zo kwam iedereen op het veld. 


Aanval: Eline - Florian - Jani - Mira 

Verdediging: Aiko - Elfie - Mattijs Mirko 

0-1 omdraaier heer Vobako 

1-1 inloper Florian op steun van Eline 

2-1 shot Mattijs op steun van Aiko 

2-2 shot dame Vobako 

WISSEL Mira => Evi 

WISSEL Mirko => Senne 

3-2 penalty Evi 

4-2 korte kans Florian op steun van Eline 

5-2 shot Senne op steun van Elfie 

RUST 

WISSEL Mattijs => Mirko 

WISSEL Elfie => Mira 

6-2 shot Aiko vanuit de rebound 

6-3 shot dame Vobako 

6-4 shot heer Vobako 

7-4 inloper Mirko op steun van Mira 

WISSEL Eline => Elfie 

WISSEL Jani => Mattijs 

7-5 shot heer Vobako 

8-5 penalty Florian 

8-6 shot heer Vobako 

8-7 penalty heer Vobako 

9-7 shot Mirko na pas van Senne 

9-8 shot heer Vobako

Vobako opende de score al vrij snel, maar we konden kort daarna tegenprikken. Het duurde dan tot de 11e minuut alvorens we de korf nog eens konden doorboren, Vobako bleef zelfs nog langer op zijn honger zitten. Na een kwartier stonden de bordjes dan toch weer gelijk. De rest van de 1e helft hadden wij het heft in handen en zo gingen we de rust in met een 5-2 voorsprong.

Na de rust konden we er zelfs nog eentje bij doen, maar Vobako zou Vobako niet zijn, als er geen tegenoffensief zou volgen. En dat gebeurde ook. Wij hadden nog steeds onze doelkansen, maar werkten minder goed af. Na 19 minuten spelen hadden we wel opnieuw een 3-puntenkloof te pakken, maar Vobako bleef aandringen en scoorde met verre shots en kwam zo dichter tot op één doelpunt. We bleven echter rustig verder spelen en wonnen uiteindelijk deze partij en dat was verdiend. Het werd geen doelpuntenkermis, noch bij Vobako, noch bij ons. De verdediging was ijzersterk, afwerkend had het beter gekund, maar we mogen absoluut fier zijn op deze overwinning. Dit is een mooie manier om het seizoen mee af te sluiten. De aanhouder wint!

Het was een seizoen met ups and downs, met heel wat pech en met veel gekwetsten. Maar ook met veel plezier en de juiste teamspirit. En dat is in de eerste plaats te danken aan de spelers zelf. Zij moesten vaak opboksen tegen grotere en stevigere spelers, maar lieten de kopjes niet hangen en bleven volharden. Ook naast het veld zat de sfeer goed. Coach Jacky heeft uiteraard een belangrijk aandeel in de groei, die deze ploeg heeft doorgemaakt. Iedereen heeft speelkansen gekregen en hij gaf ook iedereen vertrouwen.

Bedankt, Jacky, om onze jongens en meisjes de beste versie van zichzelf te laten geven en hen op jouw unieke manier te begeleiden. Bedankt, Pascale, om er steeds als ploegafgevaardige en hulpcoach te zijn, te zorgen dat er invallers waren en de planning steeds gecommuniceerd werd. Bedankt, invallers, om op het veld of op de bank jullie duit in het zakje te doen en de ploeg te komen aanvullen. Bedankt, AikoElfie, Eline, Evi, Florian, JaniMattijs, Mira, Mirko, Rik en Senne! Het was fijn om jullie bezig te zien.

Ik wens alle spelers veel succes met de examens en daarna een welverdiende vakantie!