We bezoeken het Gilliot & Roelants Tegelmuseum, gelegen in de abdij van Hemiksem. We nemen in Antwerpen aan het Steen de waterbus en varen naar Hemiksem (een klein half uurtje varen).

We verzamelen in Antwerpen aan 't Steen om 11u15. Vertrek waterbus om 11u30. Zonder vertraging zijn we dan rond 12 u in Hemiksem. We lunchen in de ˜Veertoren™. (lunchmenu op dinsdag: ½ kip , frietjes, appelmoes en sla voor  12,- of liever iets anders kan natuurlijk ook).

In de namiddag wandelen we naar de Sint Bernardusabdij (1,3 km) langs de Schelde.

Een gids zal ons rondleiden in het Gilliot & Roelants Tegelmuseum. Dit toont een schitterende collectie keramiekpanelen en objecten van de voormalige s.a. Manufactures ceramiques d'Hemixem, Gilliot et Cie., grotendeels afkomstig uit de vroegere toonzaal van de fabriek. Ze werden er tegel per tegel van de muren verwijderd en in het museum opnieuw samengesteld. De naam van het museum verwijst eveneens naar Joseph Roelants (1881-1962), hoofd van het artistieke atelier. Naast zijn werk zijn er ook panelen van Karel Hadermann, Ignace Verwilgen en Sonja Leemans te zien.

Na het bezoek wandelen we terug naar de waterbus richting Antwerpen en meren aan bij Het Steen.

Geïnteresseerd? Geef dan een seintje aan lutgtx@msn.com of 0485617653 ten laatste 25 augustus 2017.

Tot dan

Marc en Lut