NL
EN
FR

Verslag: Boeckenberg A – Voorwaarts A : 24 - 23  (13-11)

A: Brent S (3), Lisa VG (), Nikki S (3+3s), Rick V (1)
V: Jesse DB (7+3s), Jolien H, Sara G (1), Matthi D (1)
Wissels : Lucas DR, Thomas T,

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Elewaut

Vorig seizoen lieten we de punten aan Voorwaarts.  Gezien de evolutie van de competitie leek dat vandaag weinig waarschijnlijk.  Nochtans was de “Bus” goed op dreef in de voorgaande wedstrijden.  De U19 moesten ruim het onderspit delven en de B-ploeg hield ternauwernood een sterk aanklampende tegenstrever af om met het kleinste verschil de puntjes thuis te houden.  De zaal was goed opgewarmd voor de strijd der titanen, alhoewel ik daarvoor een tikje meer volk in de tribunes had verwacht.  Waren er een aantal supporters niet voorbij de TV-beelden van Antwerp-Club Brugge of het WK veldrijden geraakt ?  De TV meldde zich wel aanwezig, in de vorm van de mediacrew van PKC, die de livestreaming van de wedstrijd verzorgde.

Verslag Verde A - Blauw Wit A : 31 - 26 (17-16)
A: Kobe (3+2s), Imke (5), Brent (1), Yoni (3)
V: Thomas (s), Jelle (2+s), Sophie (4), Jente
Wissels : Domien (3), Lynn

Scheidsrechter : G. Vandenbossche

Nu de zwaarste tegenstanders achter de rug liggen, wordt het tijd om de wil om te winnen om te zetten in daden en punten te pakken. De eerste ploeg die dat zou kunnen ondervinden is Verde. De supporters van Blauw Wit zakten dus zaterdag af naar de Wilrijkse speelpleinen en kwamen tot de conclusie dat de thuisploeg weinig zitplaatsen voorziet voor supporters van de bezoekende vereniging. Triest.
De B-ploeg kon over de 50 min. te weinig vuist maken om het Verde moeilijk te maken. Na een verrassende 0-2 opening stoomde de groentjes door naar 14-4. Alhoewel onze blauwwitten nog een remonte inzetten tot 15-9, was het grootste gedeelte van de tweede helft er te veel aan. De A-ploeg was alvast gewaarschuwd.

 
 

Een aantal weken geleden werd een deel van het bestuur van Boeckenberg uitgenodigd om naar een wedstrijd van PKC/SWK groep te gaan kijken. We werden daar hartelijk ontvangen en er werden een aantal goede contacten gelegd, waaronder met de mediacrew van PKC/SWK groep. Ook met de crew van Fortuna/Delta Logistiek hadden we contact en zo ontstond het idee om met de ervaring uit Nederland ook eens een wedstrijd van Boeckenberg te streamen. We zullen hier een aantal mensen van Boeckenberg bij betrekken zodat we in de toekomst zelf een livestream kunnen verzorgen. Zondag speelt de topgroep een thuiswedstrijd tegen Voorwaarts, de ideale gelegenheid om dit alles uit te testen. Wie zondag niet in het Boeckenberg Sportcenter geraakt kan via deze link https://youtu.be/0A0_7pbJVjE de wedstrijd volgen. Langs deze weg wil ik alvast alle vrijwilligers die hiervoor tijd vrijmaken bedanken. 

 
 

Terwijl zo stilletjes aan de gedachten richting kruisfinales gaan, vertrekken de meeste van onze ploegen naar anderer zalen om daar proberen punten te sprokkelen.  Enkel U19 en Boeckenberg TOP werken op zondag hun wedstrijden in het Boeckenberg Sportcenter af.

Verslag: Borgerhout/GW - Boeckenberg : 11 - 25  (9-12)
A: Jesse DB (4+s), Jolien H (3), Sara G (1), Matthi D (1)
V: Brent S (6), Lisa VG (1), Nikki S (3+2s), Rick VV (3)
Wissels : Lucas DR

Scheidsrechters : M. Wensma, R. Dardenne

Onze achterburen hebben de start van de zaalcompetitie volledig gemist.  Sinds half december sprokkelden ze 6 punten bijeen, raar genoeg kwamen er 4 daarvan uit overwinningen tegen Floriant en vorige week tegen AKC/Luma, de nummers 2 en 3 in de rangschikking.  Niet onderschatten dus die zebra’s, al niet direct de favoriete tegenstander van onze panters.  Verrassend vond ik de opstelling van Christophe H in de B-ploeg, die daar in de allerlaatste minuten mee hielp om de punten thuis te houden.  Onze fanions waren alvast gewaarschuwd.

Verslag : Blauw Wit A – Catba A : 13 - 25  (7-9)
A: Kobe (5+s), Brent (2), Yoni, Imke (1)
V: Jelle (3), Thomas (1), Jente, Sofie
Wissels: Niels, Lynn

Scheids : I. Bekaert

Een week na de daverende overwinning tegen Vobako doken toch wat meer Blauw Wit supporters op in de tribune.  Dat Boeckenberg Top pas op zondag speelt, zal daar ook wel voor iets tussen zitten.  Of waren ze nieuwsgierig naar de wederopstanding van onze blauwwitjes ?  Tegen Catba, de absolute en ongeslagen koploper in de rangschikking, zou het alweer geen simpele opdracht worden.  Winnen is geen must, benieuwd of de verbetenheid en inzet van vorige week er nu ook zal zijn.

Dit weekend mag Blauw Wit 2 een weekje rusten.  De meeste andere ploegen spelen thuis.  Wie de topper tegen Borgerhout/GW wil gaan bekijken moet zich op zondag richting Sporthal Plantin en Moretus reppen.  Op tijd, want de parkeerplaatsen zijn er schaars.

Verslag : Sikopi - Boeckenberg : 16 - 32  (12-17)
A : Sara (1), Jolien/Tinne, Jesse (7+3s), Matthi (3)/Tibo (3)
V : Nikki (3+3s), Lisa (4), Brent (2), Lucas (2)/Seppe (1)

Scheidsrechters : Mertens – Cleyman

De eerste wedstrijd van de terugronde brengt ons naar Linkeroever tegen de laatste uit de rangschikking.  Op papier een makkelijke tegenstander zou je dan denken.  Maar dat bleek tijdens het openingskwartier toch niet het geval te zijn…  Bij onze panters bleef Rick langs de kant en Sikopi moest het zonder de boomlange Van Bavel stellen.

Verslag : Blauw Wit A – Vobako A : 17 - 16  (7-10)
A: Kobe (4+s), Brent (2), Yoni (2), Imke (2)
V: Jelle (1), Thomas (5), Jente, Sofie
Wissels: geen

Scheids : N. Van Pellecom

De ruime winst van Spartacus/NDN tegen Rijko was geen al te best nieuws, zeker niet als de ontmoeting met een van de koplopers uit de reeks voor de deur staat.  De waarde van de Kempense tegenstander werd al snel duidelijk in de wedstrijd van de B-ploeg, die zich al bij al kranig verweerde tegen de overmacht.  Het vervolg zou dus geen lachertje worden.  Tim voerde een wijziging door in zijn basis acht en brengt Jente aan de start in de plaats van Lynn.

Volgend week zijn de U12 B's vrij, zodat onze jeugd op zaterdag de wedstrijden iets later aanvat.  Het zal desalniettemin druk worden in het Boeckenberg Sportcenter.

Kalender
  February 2020  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Bonvito login

E-mailadres 

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
21/02
Marco Spelten
21/02
Maura Da Silva
22/02
Tibo Dujardin
22/02
Claudia Mertens
22/02
Danny Goossens
24/02
Famke Wuyts
25/02
Hannah Braet
25/02
Julie Boden
28/02
Mathias Van Gucht
29/02
Kris Sleeckx
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com