NL
EN
FR

Verslag : Blauw Wit – Verde : 12 – 18  (4-9)
A: Brent (1), Kobe (3), Imke B (2s), Ana
V: Riet (1), Urs (1), Jelle, Lotte (3)
Wissels : Lynn, Ruben (s), Jan
Scheidsrechter : T. Vlaminckx

Als we na het verlies tegen HMKC naar de rangschikking kijken, zien we dat Blauw Wit voor een moeilijke opgave staat om daar nog iets te betekenen.  Theoretisch zit er nog promotie in, maar dan moeten de twee leiders, Rijko en Verde, de laatste 3 wedstrijden verliezen en Blauw Wit alles winnen.  De match tegen Verde is daarom meteen de wedstrijd van de waarheid.
Geen B-ploeg tussen de lijnen, wegens te veel afwezigen.  Ook coach Jacky moet verstek laten gaan.  Hij ligt zwaar ziek door een COVID-besmetting thuis in bed.  We wensen hem een spoedig herstel.

1 - 0 al na 1 minuut !! 

Nadat Dirk P zorgde voor de mooie verslagen van de U13a panters tijdens de finalewedstrijden, waarvoor dank Dirk, nu terug een verslag van de verdere veldcompetitie van jullie trainer. 

Dit was wel de mooiste wedstrijd die we al dit seizoen gespeeld hebben, in aanval werden mooie doelpunten gemaakt. Stilaan zie ik wat we al weken trainen nu in de wedstrijd gebeuren. Gebruik makend van het ganse vak met veel spelverleggingen over 4 spelers met wisselende steunen en de vele getrainde technieken.

De meisjes scoorden alsof het een lieve lust was, Maura 2x, Cleo 2x, Camille 3x !!, (ze wordt met de week beter en beter), ondersteund door een hardwerkende kapitein Noor. Maar ook Eppo speelde een schitterende wedstrijd met 3 mooie doelpunten, knap gast! , snelle Lou 1x en Othmane, Kasper en Jun hadden wat pech, want anders hadden die ook gescoord. 

Zo hoort het ook, als iedereen scoort kan je niet verliezen. 

Doelpunt nr 11 staat op het bord !! Knap !!

Meer dan 10 doelpunten scoren is in de topleague U13 nog niet veel voorgekomen, het gemiddelde van de "topploegen" is rond de 5 doelpunten. 

Nog enkele wedstrijden zo verder spelen met 100% inzet, over 4 in ieder vak, voor mekaar spelen, gebruik makend van wat jullie getraind hebben en dan kan er nog iets moois uitkomen in deze veldcompetitie. ONE TEAM - ONE DREAM !!

ALLES is nog mogelijk !! We gaan er voor hé !!

Succes de volgende wedstrijden, vooral de 2 wedstrijden volgend WE zijn heel belangrijk !! 

Rik

Verslag finale jeugdbeker U17 : Vobako – Boeckenberg : 19 – 15  (11-8)
D: Eline, Aiko (1+s), Elfie (1+s), Evi (4)
H: Florian (1), Senne (1), Rik, Mirko (2+s)
Res. : Mira, Mado (1), Mattijs, Jani

Scheids- en lijnrechter : E.Baetens, D. Van Den Bergh

De finale van de jeugdbeker U17 bereiken, was voor mij een verrassing als ik keek naar de prestaties in de voorronde van de veldcompetitie en de zaalcompetitie.  De beker zal altijd wel iets speciaal blijven.  Vobako is een geduchte tegenstander.  Deze ploeg werd in de kruisfinale van de zaalcompetitie met 2 doelpuntjes overwonnen door BGW.  Onze youngsters kregen een ferme opdracht voorgeschoteld.  Coach Jacky moest wegens ziekte gedwongen forfait geven.  Interim-coach Tim Meeusen nam de zware taak op zich om het beste uit de ploeg te halen.
Vobako was nadrukkelijk aanwezig in Sportpark Groot Schijn, mede doordat ze 4 van de 5 finales betwisten.  Ook een schare Boeckenberg supporters kwamen hun steun betuigen.  Aan de achterlijn stond een groep jeugdigen ferm mee te leven met, vermoedelijk, hun klasgenoten van Boeckenberg tussen de lijnen.

Verslag : Borgerhout/GW A - Boeckenberg A : 17 - 20  (6-10)
A: Joppe B (4), Tess M (2), Thomas T (2), Sara G (1)
V: Jordan DV (3), Jolien H (2+s), Tess V (1), Lucas DR (2)
Wissels : Tibo D (2s), Lauren S
Scheidsrechters : E. Mertens, T. Van Goidsenhove

Na de gemiste-kansen-wedstrijd van afgelopen vrijdag kunnen onze Toppers zich volledig concentreren op het restant van de veldcompetitie om daar in de eerste plaats de kruisfinale veilig te stellen.  Van de 4 resterende wedstrijden beginnen we met de moeilijkste, tegen de leider in de rangschikking.  Een rangschikking die bijna bekomen is van de vele Corona aanvallen.  Punten pakken is de boodschap, want tussen plaats 1 en plaats 6 is er slechts een verschil van 6 punten, de inhaalwedstrijd die Floriant tegen Riviera moet spelen even buiten beschouwing gelaten.  De thuisploeg heeft op vrijdag de andere halve finale van de beker gespeeld en gewonnen, maar met amper 13 doelpunten.  De scheidsrechters vandaag zijn dezelfde als onze halve finale, qua aanduiding niet meteen de meest optimale keuze, lijkt me.

Na vier weken geen korfbal omwille van de Paasvakantie konden we eindelijk terug het veld op. Maar als je dan meteen moet aantreden in de halve finale van de Beker Van België zonder enig wedstrijdritme is dat natuurlijk niet zo evident. Een halve finale tegen Putse, een ploeg met echt veel lengte, zowel aan dames- als aan herenkant. Een ploeg waar we op het veld een keer van verloren hebben, in de zaal een keer van gewonnen hebben, en zowel op het veld als in de zaal gelijk hebben tegen gespeeld. Het kon dus alle kanten uitgaan en beloofde een spannende wedstrijd te worden. Maar onze U17 panters waren er absoluut klaar voor. Zij werden aangevuld met Mado en Lukas, waarvoor alvast een dikke merci. En ook Jani was van de partij op de bank om zijn collega's aan te moedigen.

Boeckenberg U17 A

Veldwedstrijd U17 d.d. 26/3/2022: Boeckenberg A – Kwik A (12-17) 

De vorige twee weekends werden we verwend met heel wat topwedstrijden en hier en daar verrassende winnaars. Een dikke proficiat aan onze U13 die het goud binnenhaalden en aan Blauw-Wit die hun runner-up duel konden winnen. Knap werk van spelers, coaches en hun entourage! 

Afgelopen weekend werden we ook verwend, maar dan vooral door het mooie lenteweer. De overgang van zaal naar veld kon dan ook niet beter ingezet zijn. Voor de eerste wedstrijd kregen we met Kwik al meteen een klepper op bezoek. De Biekes grepen naast de finale in de zaal en willen zeker op het veld een en ander rechtzetten. Ze hebben hun start alvast niet gemist. Wij moesten het helaas nog steeds stellen zonder Florian en Jani. Dank aan Alec om op de bank te komen zitten.

Verslag : Boeckenberg A – Floriant A : 21 - 22  (9-12)
A: Joppe B (1), Tess V (s), Thomas T (3+s), Lisa VG (4)
V: Jordan DV (4), Sara G (1), Tess M (2+s), Lucas DR (3)
Wissels : Rani VH

Scheidsrechters : B. Wouters, R. Dardenne

Dezelfde affiche als de kruisfinale in de zaal, twee verschillende ploegen tussen de lijnen.  Bij onze Toppers ontbraken Brent en Jolien, een werkgerelateerde afwezigheid.  Bij Floriant ontbraken minstens 3 basisspelers.  Kun je zaal en veld al heel moeilijk vergelijken, dit zou mede daardoor een totaal andere wedstrijd worden.  Het is verwonderlijk dat Floriant een week na de finale al wil spelen.  Zulke wedstrijden vergen fysiek en psychisch enorm van de spelers.  Ook van onze spelers.  Hoe gaan zij om met het verlies van de kruisfinale ?  Net voor aanvang brak de zon eindelijk door het grijze wolkendek.  Ook de warmte zal zijn rol spelen.

Verslag : Blauw Wit – ASKC : 19 – 11  (10-2)
A: Lotte (2), Imke D (3), Brent (1), Jelle (1+s)
V: Riet (1), Jan (1+s), Ana (1), Kobe (3)
Wissels : Urs (3+s), Jente

Scheidsrechter : G. Le Bon

De overgang zaal naar veld is nooit gemakkelijk : andere ondergrond, invloed van het weer, andere spelregels.  Eenmaal het lekkere zonnetje was gaan rusten achter de horizon, daalde de temperatuur gevoelig en verschenen de dikke jassen langs de lijn.  Het vernieuwde A-veld lag er netjes bij, toch zag ik regelmatig een schuiver.  Meer druk houden op je steunbeen, want de rubbervulling geeft veel meer mee dan de stugge zaalvloer.  En zou de euforie na de overwinning en promotie van afgelopen zondag zijn verteerd ?  De B-ploeg heeft alles blijkbaar goed doorstaan, want zij hielden de punten met gemak thuis.

Verslag RU : Blauw Wit A - Catba A : 21 – 16  (9-9)
A: Ana - Imke B (5) - Kobe (2) - Jan
V: Lotte - Riet (8) - Jelle (3) - Brent
Wissels : Urs (2) – Imke D - Thomas D (1). - Ruben

Wat 4 jaar geleden begon als een innovatief Boeckenberg verhaal, bereikte vandaag in Merksem zijn hoogtepunt.  In een ver verleden had Sikopi al iets gelijkaardigs gedaan met de opstart van Loko.  Maar de insteek van Blauw Wit was iets heel anders.  Nooit is het de bedoeling geweest om in de vereniging twee Top-groepen tot stand te brengen.  Het was een oprecht streven naar jonge korfballers die uit de jeugdopleiding van Boeckenberg komen, een plaats te bieden in de club waar ze zich goed voelen en volwaardig aan competitiesport kunnen doen.  De inzet van deze Runner-Up finale was dan ook zeer duidelijk : niets moet maar alles kan.  Gaan onze Blauw Witters naar hun eindstation “de promo-league” en geven ze hun trainer Tim het mooie afscheid waar hij naar al die Boeckenberg-jaren recht op heeft of wordt het gewoon een gezellig feestje na een meer dan geslaagd zaalseizoen ?  Elk scenario is mogelijk én Top !

Kalender
  August 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
11/08
Millie Snauwaert
11/08
Damian Wilinski
11/08
Ronald De Greves
13/08
Maria Dellea
14/08
Patrick Bosschaert
15/08
Adam Houmair
15/08
Eva Goethals
16/08
Niels Claeys
17/08
Nikki Schilders
18/08
Sonja De Beukelaer
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com