NL
EN
FR

Moeilijk begin en einde van de wedstrijd, vooral te wijten aan de "focus".

Rik

A:  Joppe (2) - Brent (3) - Jolien (1) - TessV

V: Jordan (2) - Lucas (1) - Sara -  Lisa (3)  

Invallers: Thomas (2) - TessM (1)

Geen mondmaskers, geen sluitingsuur: het zorgde al vroeg voor veel volk en gezelligheid in de Foyer. Twee orkestjes brengen sfeer in de zaal voor deze cruciale wedstrijd in de strijd om de vierde plaats die recht geeft op het laatste kruisfinale-ticket. 

Het belang van de wedstrijd is meteen zichtbaar. We krijgen een zenuwachtig begin, lang geleden dat er nog zo'n druk op een match lag. Het belet ons niet om uit te lopen tot 4-1 en wat later naar 7-4, maar dan valt het net als tegen Floriant stil. We krijgen kansen genoeg maar zowel afwerking als sommige shotkeuzes zijn van bedenkelijk niveau. We kunnen nooit 4 doelpunten uitlopen, en AKC klampt aan tot 10-8.

 

Ana (5 + 2s) - Imke B - Kobe (2) - Jan
Imke D. (3) - Riet (3) - Jelle (3 + 2s) - Urs (2 +1s)
 
Nadat de Reserven een mooie thuisoverwinning behaalden (17-11), was het aan het A-team om de punten thuis te houden.  Helaas kwam Verde met het nieuws dat er vier basisspelers thuis op de bank lagen, maw een halve ploeg was niet op de afspraak.  In de beginfase van de wedstrijd was daar weinig van te merken.  Telkens als onze Panters scoorden, kwam het antwoord van Verde vrijwel onmiddellijk.  

Zaalwedstrijd U17 d.d. 20/2/2022: Boeckenberg A – Temse A (13-15)

De wedstrijdoutfits waren nog maar net gewassen en we stonden alweer tussen de lijnen, klaar om Temse te verwelkomen in onze eigen hal. Temse moet naast Vobako en Rijko nog belangrijke punten sprokkelen om de kruisfinales te halen, dus de inzet was voor onze tegenstander van de dag alweer hoog. Wij hadden daarentegen niets te verliezen en konden dus zonder die extra druk spelen. Van in het begin was duidelijk dat de wedstrijd van woensdag geen rol zou spelen. De hoofden waren leeg, geen zenuwachtig spel te zien, iedereen was bij de les en er werd veel beter gecommuniceerd.

Zaalwedstrijd U17 d.d. 16/2/2022: Boeckenberg A – Rijko A (12-16)

De wedstrijden volgen elkaar heel snel op. Ook deze week een avondwedstrijd op het programma, deze keer eentje thuis tegen Rijko. Deze ploeg is nog in volle strijd voor een kruisfinaleplaats, dus we wisten dat die er alles aan zouden doen om te winnen en gretig voor de dag zouden komen. En dat waren ze ook inderdaad. Wij moesten het stellen zonder de gekwetste Florian en zonder Rik die de U19 ging versterken tegen Floriant. Dank aan de heren van de U17 B die op de reservebank zijn komen zitten. Ze waren getuige van een wedstrijd, waarin de U17 A slechts een schim van zichzelf was.

A:  Joppe (1) - Brent (4) - Jolien (2) - TessV
V: Jordan (3) - Lucas (3) - Sara -  Lisa (2)  

Invallers: Tibo (1) - Thias - TessM

Er waren tijden dat we met een volle bus naar Floriant trokken, nu zitten we noodgedwongen voor het scherm deze inhaalmatch te volgen via de livestream (waarvoor dank). Met het treffen tegen de Blue Sharks wordt de laatste rechte lijn van de competitie ingezet, met 6 wedstrijden op 3 weken tijd. Alles kan nog, maar de tijd dringt.

De wedstrijd begint met een minuut stilte die consequent wordt verdergezet op de livestream, die helaas zonder klank te volgen is. En geen idee of de Gemeente Merelbeke de volgende Olympische Winterspelen wil binnenhalen, maar getuige de vele wegschuivende spelers zag de sporthalvloer er even glad uit als de ijspiste in Peking.

Zaalwedstrijd U17 d.d. 12/2/2022: Borgerhout/GW A - Boeckenberg A (22-20)

Onder een stralende zon gingen we op weg naar sporthal Plantin om Borgerhout/GW partij te geven. Een ploeg die tot nu toe slechts één verlieswedstrijd liet optekenen en dus heel sterk bezig is. In de heenwedstrijd was het doelpuntensaldo eerder aan de lage kant, mede dankzij een stevige verdediging aan beide kanten. Zouden we deze keer even alert zijn? De heenwedstrijd was voor ons ook wel eentje van teveel gemiste penalty's. Zouden ze er vandaag wel in gaan? De gekwetste Florian was opnieuw van de partij en zag het allemaal vanop de eerste rij. Hopelijk staat hij zelf weer snel tussen de lijnen.

We groeien week na week, we hebben de zaalcompetitie gestart met gemiddeld 4 doelpunten, daarna enkele wedstrijden met 7 doelpunten en de laatste wedstrijden gemiddeld 9 doelpunten, tegen Voorwaarts zelfs 10 en ja de eerste tractatie is een feit.

Er zit dus duidelijk progressie in ons korfbalspel. Nu nog enkele weken volhouden hé.

Na 2 stevige trainingen afgelopen week werd er op Voorwaarts 10x gescoord. We starten echter met een zwakke 1ste helft met weeral 2 mooie doelpunten van Lou en ééntje van onze kapitein Camille. Na de rust een heel andere wedstrijd Maura 1x, Noor 1x, Per 2x en Eppo 3x - knap werk van onze jongste U13A panter Eppo - waren de schutters. 

Probeer de volgende weken allemaal te komen trainen, zodat we prima voorbereid naar de lonkende finales kunnen gaan.

Rik

Imke (6) - Ana (3+1s) - Kobe (2) - Jan (2)
Lotte (4) - Riet (5+1s) - Jelle - Urs (1)/Brent
 
Drie Teams van Blauw Wit gingen dit weekend een beetje op reis naar Berendrecht.  Deze wedstrijden tegen het Spartacus (van achter de hoek), werden bekampt kilometers verderop in de Antwerpse Polders.  De reserve beten de spits af.  Het was voor Jacky alweer een hele klus om iedereen zijn/haar speelminuut te geven.  Met 14 spelers voor 8 plekjes, is het puzzelen & veel wisselen voor de trainer.  Het was tevens een blij weerzien van Nick Ooms die net terug is, van zijn Erasmus-project te Barcelona.  We zijn benieuwd welke tips & tricks hij heeft meegebracht vanuit de Spaanse korfbal Club waar hij is blijven doortrainen ? 

Zaalwedstrijd U17 d.d. 9/2/2022: Sikopi A – Boeckenberg A (17-17) 

De voorbije week was het eindelijk tijd om de eerste van nog 2 te spelen wedstrijden in te halen. Dus iedereen op een weekavond richting Linkeroever om het op te nemen tegen Sikopi, dat ook eerder onderaan in de rangschikking staat. Zij konden tot nu toe 2 keer van hekkensluiter Putse winnen en 1 keer van rechtstreekse concurrent Rijko. Dus we zagen mogelijkheden om ook nog eens met een overwinning naar huis te gaan.

Kalender
  August 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
11/08
Ronald De Greves
11/08
Millie Snauwaert
11/08
Damian Wilinski
13/08
Maria Dellea
14/08
Patrick Bosschaert
15/08
Adam Houmair
15/08
Eva Goethals
16/08
Niels Claeys
17/08
Nikki Schilders
18/08
Sonja De Beukelaer
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com