Verslag : Blauw Wit A – Vobako A : 17 - 16  (7-10)
A: Kobe (4+s), Brent (2), Yoni (2), Imke (2)
V: Jelle (1), Thomas (5), Jente, Sofie
Wissels: geen

Scheids : N. Van Pellecom

De ruime winst van Spartacus/NDN tegen Rijko was geen al te best nieuws, zeker niet als de ontmoeting met een van de koplopers uit de reeks voor de deur staat.  De waarde van de Kempense tegenstander werd al snel duidelijk in de wedstrijd van de B-ploeg, die zich al bij al kranig verweerde tegen de overmacht.  Het vervolg zou dus geen lachertje worden.  Tim voerde een wijziging door in zijn basis acht en brengt Jente aan de start in de plaats van Lynn.

Zoals gewoonlijk komt de dieselmotor van Blauw Wit langzaam, te langzaam, op gang.  De bezoekers lopen een vakwissel uit, missen een strafworp vooraleer ze er nog eens een dubbeltje bovenop doen.  Langs onze kant zagen we nauwelijks aanvallen die naam waardig.  We zijn 8 min. ver en Tim neemt zijn eerste time out.  Die brengt zowaar een kentering teweeg, die niet alleen de spelers maar ook de supporters wakker schudt.  Imke schiet het eerste doelpunt op het bord, gevolgd door Kobe die een vrijworp omzet.  Vobako prikt onmiddellijk tegen, waarna Thomas het verschil behoudt.  In de volgende aanval mag Kobe naar de stip voor een fout op een inloper van Brent, die daarna van aan de zijlijn de gelijkmaker door de mand schiet.  Vobako gaat terug aan de leiding.  Toch neemt hun coach een time out, want echt gesmeerd loopt het niet.  Na een inloper tegen Brent kijken we 4 min. tegen een 5-7 stand aan.  Yoni mikt de aansluiter binnen, Vobako repliceert de volgende aanval.  Blauw Wit blijft aanklampen via een aflegger van Thomas omgezet door Jelle.  De scheids kent de gelijkmaker, via een volgens hem “gesneden inloper” van Jente, niet toe.  Jammer, want het stelt de bezoekers in staat om in de laatste minuten via schoten tegen Imke en Sofie 3 doelpunten uit te lopen.

Tijdens de rust heeft Tim de dieselmotor draaiende gehouden, want die komt bij aanvang van de tweede helft zonder sputteren terug op volle toeren.  Brent doet via een schotje kort bij de mand de vakken wisselen.  Vobako voert zijn eerste wissel door en Brent krijgt een nieuwe tegenstander.  Twee min. later strafworp voor een fout op een inloper van Jente, Jelle mist, mag hernemen en mist opnieuw.  Onze spelers blijven in balbezit en Thomas schiet in dezelfde aanval raak.  Vobako laat niet begaan en scoort uit een schot tegen Brent.  Imke zorgt er op schot voor dat haar ploeg in de running blijft.  De coach van Vobako voert zijn tweede wissel door : Jente krijgt een nieuwe tegenstandster.  Blauw Wit behoudt de druk.  De spanning en de verwachtingen stijgen als Yoni opnieuw voor een gelijke stand zorgt.  Ook de coach van de tegenstander voelt dit, brengt een nieuwe dame tegen Sofie.  Die gewisselde dame wordt iets later tegen Imke ingezet.  Tussen de wissels door zet Vobako een vrijworp om.  Thomas zet de 12-12 op het bord.  Als Kobe zijn ploeg voor de eerste maal op voorsprong schiet, krijgen spelers en coach een shot adrenaline.  Beslissingen van de scheids worden aangevochten en Imke bekoopt haar protest met een gele kaart.  In de volgende 2 minuten zet Kobe een aflegger van Brent om en mikt Thomas nogmaals raak.  De volgende aanvallen pakken de bezoekers twee puntjes terug.  Hun coach neemt zijn tweede time out en wisselt de heer tegen Thomas.  Iets later krijgt Tim een gele kaart wegens protest en twee minuten daarna de tweede en dus rode kaart.  Hij wordt naar de tribune verwezen.  Net daarvoor had hij een time out genomen na de gelijkmaker van Vobako, 15-15.  Iedereen roert zich, maar Vobako juicht als ze op voorsprong komen na een schot tegen Yoni.  Onze spelers blijven er in geloven en vechten nu voor iedere bal.  Thomas beloont dit met een schot van uit de achterhoek.  Op 2 min. van het einde geeft Kobe de genadestoot op schot.

Een herrezen Blauw Wit heeft zich ditmaal tot aan de meet gesmeten.  Er werden meer rebounds gepakt, meer duels aangegaan en gewonnen, verbetener verdedigd.  Resultaat : 2 dik verdiende punten en een “moral boost”.  Niemand had deze zege verwacht, maar de glimlach op de gezichten van al wat Blauw Wit was sprak boekdelen.  Dit bewijst eens te meer dat er in korfbal geen punten worden gegeven voor schoonheid, wel voor inzet.  En die hebben we in overvloed gezien.  Proficiat !