NL
EN
FR

Verslag : Blauw Wit A – Verde A : 19 - 17  (12-8)
V: Imke (3), Jan (1+2s), Lotte, Kobe (4)

A: Lander (5), Jelle (2), Ana (2s), Zoë
Wissels :Yoni, Riet, Rino

Scheidsrechter : Tom De Gent

Na een reeks van goede en gewonnen oefenwedstrijden was het zaterdagavond tijd voor het echte werk.  Is het bij de eerste wedstrijd te vroeg over doelen te spreken, wordt het in elk geval belangrijk om van bij de start punten te oogsten.  Met een onzekere en vooral onbekende competitiehervorming in het verre verschiet lijkt eindigen in de top van de rangschikking bijna een must.

Veldcompetitie U19 d.d. 22/10/2023: Boeckenberg U19 A – Ago Aalst U19 A (28-9)

We hadden afgelopen weekend ondertussen alle tegenstanders uit onze reeks ontmoet, dus was het opnieuw de beurt aan Ago Aalst. Na het moeizame gelijkspel tegen Borgerhout/GW de zaterdag ervoor en de nipte winst tegen Vobako op woensdag hadden we nood aan een goede wedstrijd. De eerste wedstrijd tegen deze tegenstander wonnen we met overduidelijke cijfers. Zouden we dat nu herhalen? De coaches hadden alvast enkele extra uitdagingen en opdrachten meegegeven, zodat iedereen geprikkeld aan de wedstrijd kon beginnen. Het was aan onze spelers om deze een voor een waar te maken. Onze gekwetste spelers bleven netjes aan de kant, zodat zij rustig kunnen herstellen en tegen de start van de zaalcompetitie weer topfit zijn.

Verslag : Blauw Wit A – Catba A : 12 – 16 (8-5)
A: Jelle (1+2s), Zoë, Lander (2), Ana (1)

V: Imke (s), Kobe (1+s), Lotte (2), Rino
Wissels : Jan (s), Ruben, Nicky

Scheidsrechter : D. Van den Bergh

Zeventig belangrijke minuten scheidden Blauw Wit van de zaalcompetitie.  Zeventig minuten van een wedstrijd die bij winst de het contact met de top van rangschikking verzekert.  Het weer en vooral de wind zouden zeker hun rol spelen, alhoewel vooral de sporthal de ene helft van het speelveld bescherming biedt.  De coaches houden het vertrouwen in de ploeg van vorige week, zodat dezelfde 8 spelers aan de start stonden.
De toeschouwers hadden zich al terdege kunnen opwarmen aan de wedstrijd van de B-ploeg, waarin Blauw Wit er in de allerlaatste minuten in slaagde om toch een puntje in de wacht te slepen, 17-17 einduitslag.

Beker van België U19 d.d. 18/10/2023: Vobako U19 – Boeckenberg U19 (13-15)

We trokken op een grijze woensdagavond naar de Kempen om het in de kwartfinale van de Beker van België op te nemen tegen Vobako, een tegenstander die we dit seizoen nog niet ontmoet hadden. Dus het was afwachten hoe dit ging lopen. Dat het niet makkelijk zou zijn, stond wel vast. De weersvoorspellingen waren ook niet al te best. In tegenstelling tot de rest van Vlaanderen bleef het tijdens de eerste helft wel nog droog. Maar helaas werden de wolken steeds donkerder en zo viel in de 2e helft de regen ook in de Kempen naar beneden. De supporters, die in groten getale meegereisd waren, werden verder getrakteerd op een spannende wedstrijd, die tot het einde alle kanten uit kon. Gelukkig viel het dubbeltje onze kant op.

In deze laatste week voor we de zaal intrekken stonden er nog 2 wedstrijden op het programma, één daarvan was tegen en op Voorwaarts voor de Beker Van België op woensdagavond. Onze U15 bleef tot hiertoe ongeslagen, hopelijk een trend die we door kunnen trekken tot (en met) de zaal.

 

Op deze koude zondagochtend maakten onze U15'ers zich op om de strijd aan te gaan met AKC, die we voor de tweede keer in de competitie tegenkomen en waar we toen met 10-6 van konden winnen. 

Verslag : Blauw Wit A – Verde A : 19 – 18 (10-8)
A: Jelle (s), Zoë (1), Lander (7), Ana (1+s)

V: Imke (2), Kobe (1), Lotte (3), Rino (1)
Wissels : Jan (s), Toby

Scheidsrechter : T. Vlaminckx

De herfst is in het land.  Dat was duidelijk voelbaar aan de temperatuur, gelukkig bleef het droog.  Ingeduffelde supporters trotseerden de kilte, nieuwsgierig naar de prestaties van onze blauwwitjes die, na twee puntenloze wedstrijden, de overwinning tegen Verde nodig hebben om voeling te blijven houden met de top.  Met minieme aanpassingen in de vakopstelling probeerden de coaches de ploeg terug in "scoring mood" te krijgen.

Veldcompetitie U19 d.d. 14/10/2023: Borgerhout/GW U19 B – Boeckenberg U19 A (9-9)

Aangezien de zomer dan toch eindelijk plaatsmaakt voor meer herfstige taferelen, gingen we gewapend met iets dikkere jassen en paraplu’s op pad. Deze keer beperkte de verplaatsing zich tot een korte wandeling tot bij de buren. Daar gingen we het duel aan tegen Borgerhout/GW U19 B, althans dat was de bedoeling. Van de B ploeg was echter weinig te bespeuren, dus eigenlijk speelden we voornamelijk tegen A spelers. Dit zou dus meteen een goede test worden. Vorige week schreven we nog dat het altijd de moeite is om onze U19 A ploeg aan het werk te zien. Helaas konden we dat na deze wedstrijd niet echt zeggen. De zon kon regelmatig door de wolken breken en ons verwarmen. Van het spel op het terrein werden we echter niet echt warm, integendeel…

Deze match van onze U15B was een mooi voorbeeld voor de A ploeg die zondag (op AKC) speelt. Deze groep heeft week na week vooruitgang geboekt in hun spel en dat loont!

Veldcompetitie U19 d.d. 8/10/2023: Kwik U19 A – Boeckenberg U19 A (15-21)

Dit weekend stond het eerste duel tussen Boeckenberg en Kwik op het programma voor onze U19’ers en dat is toch altijd wel speciaal. Kwik bestaat voornamelijk uit spelers van hetzelfde geboortejaar die samen zijn opgegroeid en dus al van “oudsher” samen korfballen. Er zit ook heel wat talent in die ploeg. Maar dat kan uiteraard ook allemaal over onze ploeg gezegd worden, met dat verschil dat onze ploeg in deze constellatie maar om de 2 jaar op het veld staat. In de competitie van 2 seizoenen geleden was rebound vaak wel eens een issue, maar ondertussen hebben we aan lengte en kracht gewonnen en zou het dus een eerlijkere krachtmeting moeten worden. En dat werd het ook. De talrijk opgekomen supporters langs de lijn kregen waar voor hun geld en zagen dat het goed was…

Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
05/12
Tess Voshart
06/12
Lio Kempenaers Nys
08/12
Johannis Schot
09/12
Lisbeth Isaie
09/12
Paul de Haan
10/12
Othmane Lassfar
13/12
Patrick Desmet
13/12
Mado Verhoeven
16/12
Cor Segers
16/12
Mil Segers
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com