NL
EN
FR

Verslag : Boeckenberg A – Temse A : 22 - 19  (11-12)
A: Tess V, Jordan DV (5+s), Tibo D (2+2s), Lauren S (1)

V: Joppe B, Amber E (2+s), Thomas T (2), Lisa VG (3)
Wissels : Lucas DR (3)

Scheidsrechters : I. Bekaert, W. Jongbloed

Nog nooit zoveel e-mails gekregen over de te nemen maatregelen bij zeer warm weer : emmers water langs de lijn, drankpauzes inlassen.  De bezorgdheid van de KBKB was groot en terecht.  Het was gloeiend.  De supporters zochten naar elk beetje schaduw.  Helaas was er die voor al wie tussen en naast de lijn stond of zat jammer genoeg niet.  Gert start met dezelfde acht als vorige week maar heeft Thomas en Lisa van vak verwisseld voor Tibo en Lauren.  Andere ploeg, andere tegenstander, andere strategie ?  Of zijn we nog op zoek naar de beste vakopstelling ?

Verslag : Blauw Wit A – Spartacus/NDN A : 23 - 17  (13-8)
A: Lotte, Jelle (4), Nicky (2), Lander (6)

V: Imke (2+s), Kobe (1), Rino (2), Ana (2)
Wissels : Zoë, Riet (1), Jan, Ruben (2s)

Scheidsrechter : J. Nicasi

De wedstrijden tegen Spartacus/NDN hebben een verleden, bijna een eigen leven.  Daardoor kon ik vooraf wel wat spanning voelen bij de spelers.  En misschien ook wel wat bedachtzaamheid over de temperatuur.  De zon had heel de dag alle wedstrijden met hitte geteisterd.  Nu ze vanaf de start al achter de horizon was gezonken, profiteerden vooral de supporters van de aangenamere omstandigheden.  Want warm bleef het wel.

Veldcompetitie U19 d.d. 2/9/2023: Ago Aalst U19 A – Boeckenberg U19 A (8-28)

Begin augustus begonnen we aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen, met een nieuwe ploegsamenstelling en een vernieuwde trainingsstaf. Die voorbereiding was alvast stevig en succesvol, dus onze toppers waren helemaal klaargestoomd voor de aftrap van de competitie afgelopen weekend. We kregen meteen een uitwedstrijd voor de kiezen, dus de eerste kilometers doorheen Vlaanderen hebben we er alvast op zitten. Onder een stralende zon en in een leuke ontspannen sfeer begonnen we aan de wedstrijd tegen Ago Aalst. Onze tegenstander was nog steeds een ploeg die gekenmerkt wordt door lengte, maar ondertussen is ook in onze gelederen een groeispurt gepasseerd, dus is het op dat vlak allemaal wat evenwichtiger dan 2 seizoenen geleden en ging het rebounden en scoren duidelijk vlotter.

Verslag : Floriant A - Boeckenberg A : 18 - 15  (12-9)
A: Thomas T (3), Tess V (2), Jordan DV (2+2s), Lisa VG (1)
V: Tibo D (2), Joppe B, Lauren S (1), Amber E (1)
Wissels : Lucas DR (1), Sterre VDA

Scheidsrechters : D. Mertens, K. Meeus

Zon, zon, zon, lekker warm en een tikkeltje meer pantersupporters dan de laatste keer langs de lijn in Merelbeke.  Onze youngsters van de B-ploeg moesten het afleggen tegen een trefzekerdere thuisploeg.  Bij Floriant spotten we een paar nieuwe gezichten, langs en tussen de lijnen, waaronder het nieuwe coachteam Terrence C en Glenn LB.  Bij de spelers een nieuw gezicht, Ernst D, die vooral verdedigend een belangrijke rol speelde.  Geen wijzigingen langs onze kant.  Tijd voor de wedstrijd.

Verslag : Boeckenberg A – Leuven A : 33 – 9  (16-3)
A: Thomas T (3+s), Tess V (2), Jordan DV (5+2s), Lisa VG (3+s)

V: Tibo D (3+s), Joppe B (2+s), Lauren S (2), Amber E (5)
Wissels : Dennis DV (1), Seppe C, Maline V (1)

Scheidsrechters : S. De Jonghe, T. Kolmus

Een nieuw seizoen en meteen veel nieuws bij de vooruitgeschoven start van veldcompetitie.  Eerst en vooral een instroom van youngsters uit de jeugd, die vooral merkbaar is in de B-ploeg, terwijl we in de A-ploeg Amber Engels verwelkomen.  Naast de lijn blinken 2 nieuwe coaches : Gert Degenaers en Andy Gilles.  De tegenstander Leuven maakt zijn eerste intrede in de Top-reeks.  Voldoende nieuwigheden en onbekende factoren om de nieuwsgierigheid van de pantersupporters te prikkelen.  Die werd overigens wel wat bekoeld door felle regenbuien en zelfs een onweer tijdens de wedstrijd van de B-ploeg, die desondanks met een ruime zege de punten thuis hielden.  De A-ploeg had meer geluk.  Na een opwarming in de regen verblijdde het zonnetje iedereen tijdens de wedstrijd.

Verslag : Putse A - Boeckenberg A : 16 – 16  (9-6)
A: Thomas T (5+s), Nikki S (2), Joppe B (s), Tess V

V: Tibo D (2), Jordan DV (1), Lisa VG (3), Lauren S
Wissels : Lucas DR, Rani VH, Dennis DV (1)

Scheidsrechters : S. De Jonghe, T. Kolmus

Terwijl Hoofdklasse 2 in een finale in tornooivorm vocht om titel en promotie, speelden onze panters hun laatste veldwedstrijd in de reguliere competitie van dit seizoen.  Onze B’s bevestigden hun titel – waarvoor proficiat – met een nipte overwinning tegen de thuisploeg.  Daarna verhuisden de dug-outs, spelers en staf naar een ander veld voor de hoofdmoot.  Geen wijzigingen in de ploeg, dus iedereen klaar om de punten van de hoop te pakken.

Verslag : Boeckenberg A – AKC/Luma A : 27 – 18  (11-8)
A: Thomas T (7), Nikki S (5), Joppe B (3), Tess V
V: Tibo D (2+2s), Jordan DV (2), Lisa VG (2), Lauren S (2)
Wissels : Lucas DR (2), Maline V

Scheidsrechters : D. Mertens, K. Meeus

De wedstrijden tegen AKC/Luma ademen altijd een speciale sfeer uit.  Niet dat ik mijn vinger kan leggen op het waarom, maar zo voelt het toch.  Misschien door de schare supporters die hun ploeg komen ondersteunen.  Want de punten zijn kostbaar !  Na het verlies van de bekerfinale en de inhaalwedstrijd tegen Floriant zijn de bezoekers ondanks hun tweede plaats in de rangschikking niet zeker van de kruisfinale.  Onze panters daarentegen hebben hun lot niet meer in eigen handen.  De laatste 2 wedstrijden winnen is een must en dan afwachten wie van de concurrentie punten laat liggen.

Verslag : Boeckenberg A - Kwik A : 15 – 16  (7-7)
A: Thomas T (4+2s), Nikki S (2), Lisa VG, Joppe B (1)

V: Tibo D (1), Tine P (1), Jordan DV (1), Tess V (1)
Wissels : Lauren S (1), Dennis DV (1),

Scheidsrechters : N. Pekaar, T. Vlaminckx

Wat een drukte op het Boeckenberg Sportcenter !  Lokte de zon zoveel supporters naar deze wedstrijd ?  Ja, want de Kwik-aanhang was nadrukkelijk aanwezig, en neen, want de dansgroep DanceAlicous trok met haar jaarlijkse show in de sporthal 300 toeschouwers.
De bekerfinale voetbal hield heel wat supporters gekluisterd in de Foyer.  Rond het speelveld, langs de graskant verschenen voor het eerst terug de tuinstoelen gevuld met mensen in topjes, T-shirt en shorts.  De zon deed zijn werk, zowel naast als op het veld.  Die eerste warmte na de winter die voel je.
Met Joppe terug in het land, vertrekt onze ploeg au grand complet, in de vertrouwde opstelling.

Verslag : Meeuwen A - Boeckenberg A : 23 – 22  (12-12)
A: Thomas T (3+s), Nikki S (4+s), Tess V, Jordan DV (2+2s)

V: Dennis DV (2), Tibo D (4+s), Tine P (1), Lisa VG
Wissels : Lucas DR, Lauren S (1), Seppe C

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Wouters

Met Joppe op studiereis en Tine voldoende hersteld diende coach Johannis de vakken opnieuw aan te passen.  Een inhaalwedstrijd op donderdagavond trekt weinig toeschouwers.  Of was de wedstrijd niet interessant genoeg ?  Zo’n 20 supporters van beide verenigingen hoopten dat de voorspelde regen lang genoeg zou uitblijven.

 

Verslag : Blauw Wit A – Rijko A : 12 - 13  (6-4)
A: Lotte, Jelle (2), Thomas (3), Lynn (s)

V: Nicky, Jan (1), Imke (1+s), Ruben (2)
Wissels : Zoë, Aiko (1)

Scheidsrechter : S. De Jonghe

Na het debacle van vorige week verwachten de supporters een opstanding van de Blauw Wit spelers.  Coach Ivo had na bestudering van een aantal wedstrijden van Rijko op vrijdag een tactische training klaar om weerwerk te kunnen bieden aan een aantal speelwijzen van de tegenstander.  Ondertussen blijft de gekwetstenbank goed gevuld, waar Lander in gezelschap van Riet blijft.  Na een namiddag zware regen bleef er een kille klammigheid over het veld hangen.

Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
04/12
Tom De Gent
05/12
Tess Voshart
06/12
Lio Kempenaers Nys
08/12
Johannis Schot
09/12
Paul de Haan
09/12
Lisbeth Isaie
10/12
Othmane Lassfar
13/12
Mado Verhoeven
13/12
Patrick Desmet
16/12
Cor Segers
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com