NL
EN
FR

Wij vonden onderstaand beeldverslag van SportBeat over de Supercup webdstrijd van Boeckenberg tegen PKC.

Verder kunt u de foto's van Marco Spelten over deze wedstrijd hier vinden : Flickr

Wij maakten een samenvatting van de reacties in de media. U kunt de foto's alvast bekijken via deze links. Het ATV verslag staat voor u klaar.

Gazet van Antwerpen maakte deze verslagen :

Foto's u19 finale 2016 - Meeuwen
Foto's veldfinale - Borgerhout/GW

De reacties van onze spelers en coach na de wedstrijd zijn onderstaand te bekijken.

Reactie van Andy Hertogs (u19 finale)

Luc Tossens
Davor Duronjic
Jesse De Bremaeker
Sara Goossens

 

Boeckenberg werd gisteren voor de 10de keer zaalkampioen. Voor de huidige generatie was dit de 8ste titel op 11 opeenvolgende zaalfinales.

Wij lazen voor u volgende berichtgeving in de media.

Reacties na de wedstrijd :

Luc Tossens
Jesse De Bremaeker en Nikki Schilders
Davor Duronjic 

Ook Sportweekend was de 10de zaaltitel niet ontgaan.

De samenvatting van Sportbeat kunt u bekijken via deze link.

Het ATV verslag kunt u onderstaand bekijken.

Reacties op Sportbeat zijn via onderstaande links te volgen. U kunt de beelden ook bekijken door op de titel van dit bericht te klikken. U kunt ook het ATV verslag onderstaand bekijken.

Finale u12 : Temse - Boeckenberg

u12 Jander Kegeleers
u12 Julie de Haan

u12 Matti Poulens

Kruisfinale : Boeckenberg - AKC/Luma

Jesse De Bremaeker
Luc Tossens

 

Aanstaande zaterdag is het dan zo ver.

Boeckenberg speelt om 19u30 de kruisfinale tegen AKC/Luma. Boeckenberg verloor eerder dit seizoen zijn uitwedstrijd tegen AKC/Luma. Onze spelersgroep beschouwde dit verlies eerder als een incident. Zij bewezen de weken nadien terug paraat te staan en gaven geen punt meer prijs.

Onze supporters zijn er alvast klaar voor. Op enkele dagen tijd waren alle tickets voor Boeckenberg de deur uit. Wederom jammer dat voor dergelijke topwedstrijden niet meer tickets beschikbaar worden gesteld. Opnieuw een gemiste kans voor onze korfbalsport.

Gelukkig wordt de wedstrijd live in beeld gebracht op Sporza.be. Commentaar is voorzien door Erwin Van den Sande met als co-commentaroren Ludo Wils en Detlef Elewaut.

De korfbal coaches zien kansen om Boeckenberg in de kruisfinales onderuit te halen. Aan ons team om deze twijfels weg te nemen. Onderstaand kunt u het Sportbeat verslag alvast volgen. Onder lees meer volgt nog een samenvatting van de laatste speeldag.

Dirk Sercu (44) wordt met ingang van het seizoen 2016-2017 trainer/coach bij Boeckenberg.

Hij vervolledigt de technische staf bij Boeckenberg en zal daar in het team werken met Luc Tossens en Tim Meeusen.

Boeckenberg wil met de aanstelling van deze 3 trainers de nadruk leggen op de ontwikkeling van onze jonge talentvolle spelersgroep.

Dirk speelde als jonge korfballer bij Minerva en Sikopi om vervolgens zijn spelersloopbaan verder te zetten in Nederland bij DKOD (Heelsum/Arnhem) en later bij Deetos (Dordrecht). Hierbij speelde hij nog onder Ben Crum.

Dirk Sercu is zijn trainersloopbaan begonnen bij Ganda (2002). Vervolgens werd hij trainer bij achtereenvolgens DSC (Eindhoven), Espero, Tempo (Alphen-ad-Rijn), Verde, ODO (Maasland) en Tjoba (Goes). Op internationaal vlak speelde hij 3 grote internationale tornooien (o.a. WK Australië 1999) en was hij bondscoach van Engeland (2003-2007).

Dirk is opgeleid in de Nederlandse school als Korfbaltrainer niveau 4.

Dirk Sercu : “Er zijn 101 redenen op te noemen om bij Boeckenberg aan te sluiten als trainer/coach, maar de reden wat de doorslag gaf was dat ik, met deze keuze te maken, uit mijn comfortzone ga treden en mij dus als trainer/coach verder zal ontwikkelen terwijl ik mijn korfbalervaring doorgeef aan een groep talentvolle spelers.”

Wij vonden onderstaand verslag van ATV over onze korfballaureaten.

Nick Janssens, topspeler bij Boeckenberg, heeft aangekondigd om vanaf volgend seizoen de overstap te maken naar de Nederlandse topclub PKC/SWK Groep uit Papendrecht.

PKC/SWK Groep was afgelopen weekend nog de tegenstrever van Boeckenberg in de finale van de Europacup Korfbal te Boedapest. PKC/SWK Groep won toen de finale van Boeckenberg met 31-21.

Nick Janssens had reeds bij zijn transfer van AKC naar Boeckenberg, inmiddels 6 jaar geleden, te kennen gegeven dat het zijn ambitie is om ooit in de Nederlandse KorfbalLeague aan te treden. Deze ambitie wordt nu waar gemaakt.

Nick Janssens is genomineerd voor het referendum “Korfballer van het Jaar 2015”. De resultaten van dit referendum worden aanstaand vrijdag bekend gemaakt.

Nick Janssens : “Het is altijd de bedoeling geweest met de transfer van AKC naar BKC om mijn niveau te verbeteren om zo ooit in Nederland te gaan spelen. Van deze transfer heb ik nooit spijt gehad! Ik kreeg de kans om met de beste spelers van België samen te spelen, om finales te winnen, europacups te spelen, enz... Hiervoor ben ik jullie enorm dankbaar! Ik heb er niet alleen een beter korfbalniveau aan over gehouden, maar zeker ook vrienden!”

Boeckenberg wenst Nick Janssens veel succes toe met deze nieuwe carrièrestap. Ondanks het grote verlies voor ons topteam zijn wij er bijzonder trots op dat wij een topspeler kunnen afvaardigen in de Nederlandse competitie.

Wij vonden volgend verslag terug op de website van ATV over de wedstrijd Voorwaarts - Boeckenberg. ATV maakte een verslag voor de uitzending van Score op Zondag.

Dankzij de medewerking van onze Nederlandse tegenstrevers uit Sassenheim, zal de wedstrijd integraal op Live Stream kunnen worden gevolgd.

Wedstrijden opnemen en delen heeft al lang geen geheimen meer voor het Belgische korfbal. Wedstrijden Live volgen op TV via het internet is voor ons niet alledaags. Hoewel, de vorige editie van de Supercup werd eveneens Life via het internet uitgezonden.

Neemt niet weg dat een dergelijke organisatie heel wat om handen heeft. Met dank aan het Live Stream-team van Top Quoratio.

U kunt alvast de Stream bekijken via deze link : https://youtu.be/giuao0OfQ7U

Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
05/12
Tess Voshart
06/12
Lio Kempenaers Nys
08/12
Johannis Schot
09/12
Lisbeth Isaie
09/12
Paul de Haan
10/12
Othmane Lassfar
13/12
Patrick Desmet
13/12
Mado Verhoeven
16/12
Cor Segers
16/12
Mil Segers
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com