U16 Boeckenberg – Temse B (20-3)
5/10/201

De herfst is nu definitief in het land, maar op zaterdag zijn we er goed van af gekomen. Een flauw zonnetje en af en toe een iets kouder windje, maar voor de spelers ideaal speelweer. Er is geen druppel regen gevallen. De wedstrijden van zondag zouden het slechter treffen dit weekend.

We ontvingen The Purple Monkeys uit Temse. Ze hadden tot nu toe 3 wedstrijden verloren waarvan 2 nipt en 1 wedstrijd gewonnen. Het is nooit goed om je tegenstander te onderschatten, maar we gingen er wel vanuit dat we zeker kans maakten om een mooi resultaat neer te zetten. En dat hebben we zeker ook gedaan.

Aanval: Elfie - Jenthe - Joran - Quinten
Verdediging: Claudia – Evi - Jander - Rik
Reservebank: Aiko - Julie - Mado - Noah - Sterre

1-0 shot Joran na pas van Quinten

2-0 shot Joran na pas van Jenthe

3-0 inloper Evi met steun van Jander

4-0 penalty Jander na fout op Claudia

5-0 inloper Joran na diepe pas van Quinten

6-0 shot Quinten na pas van Joran

6-1 penalty dame Temse

7-1 shot Jander na pas van Evi

8-1 shot Quinten na pas van Joran

9-1 shot Joran na pas van Jenthe

9-2 inloper dame Temse

10-2 shot Jander na pas van Evi

RUST

11-2 penalty Joran

12-2 shot Jenthe na pas van Quinten

13-2 shot Evi met steun van Jander

14-2 shot Rik na pas van Evi

15-2 shot Joran na pas van Elfie

16-2 shot Quinten na pas van Joran

17-2 inloper Claudia na pas van Evi

18-2 shot Jander na pas van Rik

18-3 shot heer Temse

19-3 inloper Joran na pas van Elfie

20-3 inloper Jander na diepe pas van Quinten

 

Van in het begin was iedereen bij de les, zowel in verdediging als in aanval. Er was geen sprake van onnodig balverlies of teveel passen die de mist in gingen. Er werd rustig gespeeld en de opdrachten werden meestal uitgevoerd zoals gevraagd. Vandaag stonden vooral de heren aan het kanon (echt knap hoor), maar ook de dames droegen hun steentje meer dan bij. Alleen was bij hen de afwerking iets minder efficiënt. Zij zorgden er dan weer voor dat er heel wat ballen onderschept werden, dus de ballijnen werden goed gelezen en er werd door iedereen goed voorverdedigd. En zo krijg je een mooi geheel met het resultaat zoals hierboven beschreven. Veel doelpunten en niet al te veel kansen bij de tegenpartij.

Het verschil was vandaag redelijk groot. Aanstaande woensdag treffen we Putse in een volgend bekerduel. Dat zal andere koek zijn. Putse staat ook 2e in de rangschikking in een andere reeks en wint steeds met meer dan 10 doelpunten, dus ook zij scoren gemakkelijk. Zij hebben enkele grote spelers in hun rangen, dus de rebound zal een belangrijk gegeven worden. Maar zoals reeds eerder gezegd, kunnen onze toppers boven zichzelf uitstijgen als ze in zichzelf geloven. Op het MMM tornooi was de winst voor ons, hopelijk woensdag ook. Laat stress thuis en breng een bakje plezier en focus mee. En dan is alles weer mogelijk.

Linda