Verslag : Verde A - Blauw Wit A : 17 - 20  (8-9)
A: Jelle (s), Ana (4+2s), Kobe (s), Riet

V: Lander (1+s), Imke (4+s), Ruben, Lotte (s)
Wissels : Rino, Tine (2), Toby (2)

Scheidsrechter : S. De Jonghe

Wie afgelopen zondag een wedstrijd nationale senioren wilde bekijken, moest zich melden op de Wilrijkse pleinen, waar, onder het gedreun van de boxen bij het kampioenschap hockey, Verde en Blauw Wit het veld op moesten.  Verde kon op de voorziene speeldag 19/05 niet beschikken over hun speelveld.  Wat het Reglement van Wedstrijden (art. 90) niet toelaat voor verenigingen, is geen hinderpaal voor de Directie Competitie : het verplaatsen van een van de laatste twee competitiewedstrijden.  We kunnen ook aan de personen verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarprogramma vragen, waarom er zo nodig een vrij korfbalweekend moest voorzien worden tussen het voorlaatste en het laatste wedstrijdblok van de veldcompetitie.


Wisten jullie dat Blauw Wit nog steeds niet in kennis is gesteld van de uitspraak in het protest, dat werd aangetekend naar aanleiding van de dubbele time out in de thuiswedstrijd tegen Catba van 21/10/2023 ?  Art. 75 van het Reglement van Wedstrijden voorziet een, weliswaar niet bindende, termijn van 4 weken om het protest te behandelen.  Ondertussen is week 30 ingegaan.

 

Soit.  Blauw Wit heeft nog een waterkansje op plaats 2 in de rangschikking die toegang geeft tot de runner up-wedstrijd.  Eerste vereiste is winst tegen Verde, de tweede het verlies van Catba volgende zondag tegen Neerlandia.  Na vorige week werden de vakken lichtjes herschikt en komen Riet, ipv. Zoë, en Ruben, ipv. Jan, tussen de lijnen.  Deze laatste wensen we een spoedig herstel : thumbs up !  Het is puffen voor de spelers onder een blakende zon.  Een wolk af en toe en een drankpauze zorgen voor een beetje verkoeling.

De eerste helft verloopt volledig gelijkopgaand.  Verde opent de score, maar zal daarna moeten aanklampen.  Opvallend dat na de gelijkmaker van Ana op schot, onze volgende 4 doelpunten enkel strafworpen zijn.  Het toont de verbetenheid van de thuisploeg, die er duidelijk geen eindeseizoensmatch van wil maken.  Na de vierde stip neemt coach Nick Janssens een time out.  Iets voor halfweg hangen de bordjes gelijk, 5-5.  Met nog een kleine 10 min. te gaan, moet Kobe het veld verlaten met een pijnlijke kwetsuur aan de hamstring.  Rino komt in zijn plaats, terwijl onze coaches overleggen hoe ze met het lengte-overwicht van Verde bij de heren moeten omgaan.  Imke brengt haar ploeg vlak voor affluiten 2 doelpunten voor, terwijl Verde tussendoor de kans van op de stip op de gelijkmaker had gemist.  Maar ook nu scoort Verde de aansluiter, waarna de scheids iedereen richting schaduw stuurt.

Na 7 min. in de tweede helft neemt de thuisploeg het initiatief in handen.  Met een schot tegen Lotte en een dubbel tegen Rino staat Verde plots 2 goals voor.  Tijd voor een time out langs onze kant met richtlijnen voor de organisatie, gevolgd door een dubbele wissel : Tine komt in de plaats van Imke, die verhuist naar het andere vak in de plaats van Riet.  Driemaal komen onze spelers op een doelpunt, driemaal scoort Verde tegen.  Na de vierde aansluiter lukt dit echter niet meer en zorgt Ana met 2 schoten voor evenveel voorsprong.  Terwijl Toby Ruben in aanval een paar maal vervangt en ook scoort, blijft Verde aandringen.  Met 12 min. op de klok en een 16-17 stand is alles nog mogelijk.  Vier minuten later scoort Ana van op de stip en de veer breekt bij Verde.  Na schoten van Toby en Tine is de winst veilig gesteld.

Alleszins een spannende wedstrijd, waarin onze spelers onder druk bleven wegens de problemen in de afwerking, behalve bij de strafworpen, en met het reboundoverwicht van Verde.  Uiteindelijk namen ze de punten verdiend mee.  Nu is het afwachten wat Catba volgende zondag doet.  Ondertussen wensen we Kobe eveneens een spoedig herstel van zijn blessure.

Dirk P