NL
EN
FR

Verslag 18/10/2020 : ASKC A – Blauw Wit A : 13-17  ( 6-9 )
A: Brent, Thomas (1), Imke (4), Nina (2)
V: Jelle (4+s), Urs (2), Yoni (1), Lotte
Wissels: Jan (1), Anna (1)

Na het gemiste punt, maar vooral de gemiste kans, vorige week om onze ranking in het klassement wat op te krikken, trokken we vandaag naar ASKC dat momenteel nog puntenloos onderaan bengelt.  Het mooie decor van de Schotense accommodatie met hier en daar al ontluikende herfsttinten, soms overgoten met een schuchter waterzonnetje, zorgden alvast voor het juiste klimaat om punten te gaan pakken.  Dat al deze ingrediënten geen enkele garantie op succes bieden, mochten we in het verleden echter ook al meermaals aan den lijve ondervinden.  Gaan we ons vandaag opnieuw laten vangen ?

Een frisse, maar droge morgen bracht ons naar de mooie kunstgrasvelden van KCBJ. Omwille van het oprukkende coronavirus was de kantine niet open, en misschien maar goed ook. Veel wedstrijden gaan nu al niet door. We mogen al blij zijn dat we ook vandaag aan spelen toekwamen. Dat iedereen er zin in had werd op het veld al vrij snel duidelijk. Waar de afwerking ons afgelopen woensdag wat in de steek liet, was dit deze keer gelukkig niet aan de orde. Al had het verschil nog groter kunnen zijn, als ook al die gemiste kansen in de korfzone erin gingen.

Dit seizoen geen bekercompetitie, maar de voorbije week toch een avondwedstrijd. Gelukkig eentje op eigen bodem, zodat we geen verre verplaatsing diende te ondernemen. Onze U19 ploeg moest het opnemen tegen Vobako B. Wij kregen bezoek van Rijko, een ploeg die zich ook bovenaan in de rangschikking bevindt en dus een waardige tegenstander zou zijn. En dat bleek ook uit de cijfers, die niet bijzonder hoog waren.

Verslag : Riviera/Deurne A - Boeckenberg A : 12 - 22  (5-15)
A: Sara G (1), Thomas (3), Tine P (3), Brent S (3+s)
V: Nikki S (2+3s), Matthi D (2), Tibo D (3) Jolien H (1)
Wissels : Rani VH, Joppe B, Seppe Ca, Imana B

Scheidsrechters : T. Vlaeminckx, B. Wouters

Corona blijft heersen.  Ondanks de maatregelen van de regering, ondanks de e-mailoproep van de KBKB dat er gezien de besmettingen niet moest gespeeld worden, zijn de meeste wedstrijden gewoon doorgegaan.  In de Topleague werd de wedstrijd BGW-Voorwaarts uitgesteld naar later datum.  Kleedkamers en douches gesloten, omkleden langs de lijn dan maar.  Het terras van Riviera/Deurne zat vol kijklustigen die naast de wedstrijd genoten van een laatste zondag met kantine.

Het weerbericht zag er voor vandaag niet bijzonder goed uit. Onder plenzende regenbuien maakten we allemaal de verplaatsing naar Aalst. De temperatuurmeter gaf slechts 6,5°C aan. Het zou wellicht geen mooi potje korfbal worden. Maar naarmate de start van de wedstrijd dichterbij kwam, maakte de grijze lucht plaats voor een staalblauwe hemel met hier en daar een verloren gelopen wit wolkje en de zon kwam er zowaar door ook. Dus geen reden tot klagen. Alhoewel… Toch wat stress aangezien niet iedereen aanwezig was in de juiste outfit en we zelfs dreigden te moeten starten met slechts 7 spelers. Maar het is allemaal goed gekomen.

Geweldig gedaan U12A panters, 83 dozen verkocht ! !

Zaterdag eerst een leuke schottraining, daarna samen eten, ons "Jerusalema" dansje onder de deskundige leiding van Maura en dan "de" wedstrijd tussen 2 ongeslagen teams.

ASKC is een sterk team met snelle jongens en enkele goede meisjes. De panters morsten met de kansen in het begin van de wedstrijd zodat ASKC kan uitlopen tot 0-2. Per met een schotje en Eppo 1 hands maken gelijk. Terug ASKC met 2-3, maar Maura kan eindelijk scoren in de rebound. Eppo op pas van Per maakt er 4_3 van. ASKC geeft zich niet gewonnen en met een BKC beginbal (?) maken ze 4-4. Lou, Maura en nogmaals Eppo maken er 8-5 van. Laatste minuut scoort Liv nog de 9-5. Een moeilijke wedstrijd daar ASKC heel goed voorverdedigt en het ons moeilijk maakt met het uitwerken van de bal naar aanval.(nochthans al veel op getraind). Per was steeds op zoek naar een steun maar die kwam er niet. Het was Eppo die zich meestal vrij speelde en tevens 3x kon scoren. Knap gedaan makker. Na de wedstrijd, die opgenomen werd door Geert, waarvoor dank. een rondedansje, want we staan op de eerste plaats en spelen aldus in de "TOP" reeks in zaal (?) en veld. Proficiat ! Er kwam niet direct een winnaar voor de "Diamonds" shirt naar voor, maar na het bekijken van de wedstrijdbeelden verdient Eppo deze shirt, hij heeft hard gewerkt in zijn vak. Morgen breng ik de shirt mee en mag je ze 2 weken houden Eppo ! Proficiat !

Volgende en laatste veldwedstrijd op 24 oktober op Vobako. Maar eerst gaan we nog 4x degelijk trainen.

trainer coach: Rik en Gert, Lien moest werken.

Verslag : Boeckenberg A – Borgerhout/WG A : 19 - 16  (8-5)
A: Nikki S (2+2s), Matthi D (4), Tine P, Tibo D (1)
V: Jolien H (1), Sara G, Thomas (4), Rick V (3s)
Wissels : Rani VH, Brent S (2)

Scheidsrechters : T. Vangoidsenhove, K. Lauret

De scheidsrechters blijven niet gespaard van het Corona-virus.  Vandaar een opgelegde wissel, zodat hetzelfde duo van vorige week terug verschijnt.  Bij BGW is men langs dameskant met een verjonging gestart.  En onze fanionheren spelen blijkbaar met een beurtrol, waardoor Thomas de plaats van Brent inneemt.  Voldoende belangstelling langs de lijn, ook en alweer van ATV, geen regen zodat de omstandigheden wel snor zaten om er alweer een spannende derby met de achterburen van te maken.

Verslag : Blauw Wit A – HMKC A : 16 - 16  (10-7)
A: Imke (2), Brent (1+s), Thomas, Anna (1)
V: Jelle (4s), Urs (2), Yoni (1), Lotte (2)
Wissels: Jan, Nina (1), Sofie

Scheids : Eddy Mertens

Vorige week bleek leider Verde een onmogelijke opdracht.  Tegen HMKC, dat puntenloos bleef, zou dit toch anders moeten zijn.  De wedstrijden kunnen terug op het A-veld, want de put voor de paal is hersteld.  Gelukkig maar, want daar bieden de gebouwen enige bescherming tegen de wispelturige wind.  Tegen de regen daarentegen is geen kruid gewassen.  De B-ploeg had al een uitgebreide douche gekregen en ook de opwarming en de start van de wedstrijd van de A-ploeg bleef niet gespaard van rijkelijk hemels vocht.

Verre verplaatsing naar Leuven, ditmaal niet gekoppeld aan een overnachting en een citytrip vanwege corona en het slechte weer. Leuven U12, de zaal en beker winnaar van 2019, een degelijke ploeg, wat gaan onze panters daar tegenover stellen.

De wedstrijd zit 11min op slot, vele doelkansen van de panters worden gemist door de natte, gladde bal en de strakke wind. Onze verdediging doet het prima. Tot Lou, die een prima wedstrijd speelde, besluit om de 0 van het scorebord te vagen en 2x achter elkaar scoort, met korte kans en een afstandschot. In de 2de helft scoren Noor en Camille op doorloper, via een prima steun en pas van Per. Kasper maakt er nog 0 - 5 van en uiteindelijk scoort Leuven de 1 - 5. Iedereen heeft de nodige speelminuten gekregen, Liz en Elise maakten geen foutjes en Kasper was gedreven in aanval.

Geen hoogstaande wedstrijd van beide ploegen, Leuven verdedigde heel goed voor, zodat de panters problemen hadden met het uitwerken van de bal naar aanval. Daar gaan we op trainen ! 

Na de wedstrijd een traktatie van lekkere koffiekoeken van "bakkerij Geert M".

Lou verdiende de "Diamonds shirt" vanwege zijn prima wedstrijd, maar op democratische wijze werd de shirt aan Per gegeven vanwege zijn heel "sportieve ingesteldheid". Hij moest nog gaan basketballen, maar koos er toch voor om de wedstrijd uit te spelen! Respect hiervoor! Dank zij de steun van Per konden de meisjes Noor en Camille nog scoren.

Camille kwetste zich nog de laatste minuut aan haar pink (stukje bot afgebroken) en zal 2 weken niet kunnen meespelen. 

Volgende wedstrijd tegen ASKC is een topper, zij staan op de 2de plaats en hebben nog niet verloren. Nog eens 100% ons best doen en dan hebben we een plaats verdiend in de zo begerige A reeks.

succes, Rik, Lien en Gert  

 

Verslag: Floriant A - Boeckenberg A : 18 - 18  (6-7)
A: Thomas (3), Rick V (2s), Sara G, Nikki S (4)
V: Brent S (1+s), Jolien H (3), Matthi D (4), Tine P
Wissels : Rani VH

Scheidsrechters : T. Vangoidsenhove, K. Lauret

Op speeldag 3 treffen de leiders van de rangschikking mekaar in een winderig doch gelukkig droog Merelbeke.  De bijwijlen strakke wind dwars over het veld dwingt beide ploegen tot nauwkeurig en overwogen spel.  De nieuwe kunstgrasmat van Floriant blijkt de vochtigheid van gisteren niet zo goed te verteren.  Ik zie veel uitschuivers, gelukkig geen kwetsuren alhoewel het bij Jol een haartje scheelde.  Tine is getest en Covid bestand, Thomas krijgt de voorkeur boven Tibo.

Kalender
  October 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Boeckenberg webshop

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
29/10
Jill Raeymaekers
03/11
Aiko De Bolle
05/11
Julie De Haan
05/11
Elise Van Loon
06/11
Ronny Lenjou
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com