NL
EN
FR

Verslag : Putse A - Boeckenberg A : 16 – 16  (9-6)
A: Thomas T (5+s), Nikki S (2), Joppe B (s), Tess V

V: Tibo D (2), Jordan DV (1), Lisa VG (3), Lauren S
Wissels : Lucas DR, Rani VH, Dennis DV (1)

Scheidsrechters : S. De Jonghe, T. Kolmus

Terwijl Hoofdklasse 2 in een finale in tornooivorm vocht om titel en promotie, speelden onze panters hun laatste veldwedstrijd in de reguliere competitie van dit seizoen.  Onze B’s bevestigden hun titel – waarvoor proficiat – met een nipte overwinning tegen de thuisploeg.  Daarna verhuisden de dug-outs, spelers en staf naar een ander veld voor de hoofdmoot.  Geen wijzigingen in de ploeg, dus iedereen klaar om de punten van de hoop te pakken.

Verslag : Boeckenberg A – AKC/Luma A : 27 – 18  (11-8)
A: Thomas T (7), Nikki S (5), Joppe B (3), Tess V
V: Tibo D (2+2s), Jordan DV (2), Lisa VG (2), Lauren S (2)
Wissels : Lucas DR (2), Maline V

Scheidsrechters : D. Mertens, K. Meeus

De wedstrijden tegen AKC/Luma ademen altijd een speciale sfeer uit.  Niet dat ik mijn vinger kan leggen op het waarom, maar zo voelt het toch.  Misschien door de schare supporters die hun ploeg komen ondersteunen.  Want de punten zijn kostbaar !  Na het verlies van de bekerfinale en de inhaalwedstrijd tegen Floriant zijn de bezoekers ondanks hun tweede plaats in de rangschikking niet zeker van de kruisfinale.  Onze panters daarentegen hebben hun lot niet meer in eigen handen.  De laatste 2 wedstrijden winnen is een must en dan afwachten wie van de concurrentie punten laat liggen.

Verslag : Boeckenberg A - Kwik A : 15 – 16  (7-7)
A: Thomas T (4+2s), Nikki S (2), Lisa VG, Joppe B (1)

V: Tibo D (1), Tine P (1), Jordan DV (1), Tess V (1)
Wissels : Lauren S (1), Dennis DV (1),

Scheidsrechters : N. Pekaar, T. Vlaminckx

Wat een drukte op het Boeckenberg Sportcenter !  Lokte de zon zoveel supporters naar deze wedstrijd ?  Ja, want de Kwik-aanhang was nadrukkelijk aanwezig, en neen, want de dansgroep DanceAlicous trok met haar jaarlijkse show in de sporthal 300 toeschouwers.
De bekerfinale voetbal hield heel wat supporters gekluisterd in de Foyer.  Rond het speelveld, langs de graskant verschenen voor het eerst terug de tuinstoelen gevuld met mensen in topjes, T-shirt en shorts.  De zon deed zijn werk, zowel naast als op het veld.  Die eerste warmte na de winter die voel je.
Met Joppe terug in het land, vertrekt onze ploeg au grand complet, in de vertrouwde opstelling.

Verslag : Meeuwen A - Boeckenberg A : 23 – 22  (12-12)
A: Thomas T (3+s), Nikki S (4+s), Tess V, Jordan DV (2+2s)

V: Dennis DV (2), Tibo D (4+s), Tine P (1), Lisa VG
Wissels : Lucas DR, Lauren S (1), Seppe C

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Wouters

Met Joppe op studiereis en Tine voldoende hersteld diende coach Johannis de vakken opnieuw aan te passen.  Een inhaalwedstrijd op donderdagavond trekt weinig toeschouwers.  Of was de wedstrijd niet interessant genoeg ?  Zo’n 20 supporters van beide verenigingen hoopten dat de voorspelde regen lang genoeg zou uitblijven.

 

Verslag : Blauw Wit A – Rijko A : 12 - 13  (6-4)
A: Lotte, Jelle (2), Thomas (3), Lynn (s)

V: Nicky, Jan (1), Imke (1+s), Ruben (2)
Wissels : Zoë, Aiko (1)

Scheidsrechter : S. De Jonghe

Na het debacle van vorige week verwachten de supporters een opstanding van de Blauw Wit spelers.  Coach Ivo had na bestudering van een aantal wedstrijden van Rijko op vrijdag een tactische training klaar om weerwerk te kunnen bieden aan een aantal speelwijzen van de tegenstander.  Ondertussen blijft de gekwetstenbank goed gevuld, waar Lander in gezelschap van Riet blijft.  Na een namiddag zware regen bleef er een kille klammigheid over het veld hangen.

Verslag : Borgerhout/WG - Boeckenberg A : 11 – 19  (4-11)
A: Jordan DV (4), Tibo D (2), Lauren S (1), Lisa VG (2)

V: Joppe B (2+s), Thomas T (2), Nikki S (4), Tess V (1)
Wissels : geen

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Wouters

De heruitgave van de zaalfinale ging door in totaal andere omstandigheden.  De regen voor en tijdens de wedstrijd maakte veld en bal slipperig.  Zou dat het resultaat beïnvloeden ?  Voor aanvang zag ik veel bedrukte gezichten bij de spelers, veroorzaakt door de kille nattigheid.  Gelukkig was er niet al te veel wind.  Door de kwetsuur van Tine diende Johannis zijn opstelling lichtjes aan te passen.  Lauren kwam in haar plaats en Lisa en Tess wisselden van vak.
Voor aanvang een minuut stilte uit respect voor de vader van Jurgen Vergaert, speler van Floriant, die ’s ochtends dodelijk werd aangereden op het parcours van Luik-Bastenaken-Luik.

Verslag : Boeckenberg A – Voorwaarts A : 21 – 26  (11-14)
A: Tess V (1), Jordan DV (2), Tibo D (4),Tine P (1)

V: Joppe B (2), Thomas T (5+s), Nikki S (s), Lisa VG (2)
Wissels : Lauren S, Lucas DR, Dennis DV (1+s)

Scheidsrechters : N. Pekaar, T. Vlaminckx

De eerste veldwedstrijd na de zaalfinales en de paasvakantie is naar mijn ervaring nog nooit een topwedstrijd van onze panters geweest.  Of de wedstrijd tegen Voorwaarts daar verandering in zou brengen ?  De laatste overwinning dateert van de vorige veldwedstrijd in het Fort aan het begin van de competitie.  Daarna bleek de groenwitte bus enkel een struikelblok.  Coach Johannis kon na 4 weken rust beschikken over zijn basisopstelling.  Was het de Amstel Gold Race die de supporters weghield van het veld, of de redelijk frisse temperatuur ?  Wegens weinig wind leek het mij toch een prima korfbalweertje.

Na een knap zaalseizoen was het dit weekend ook voor onze U15 tijd om terug tussen de rubbers te korfballen. ASKC was voor de zoveelste keer de tegenstander.

Onze panters beginnen meteen goed, want Othmane kan met een knap schot de eerste aanval afronden. Daarna is het wat zoeken in aanval en vooral ook terug wat wennen aan het veld waar ook de wind een rol speelt. In verdediging houden we het goed dicht waardoor onze aanval via een inloper van Liv de vakken doet draaien. ASKC kan daar milderen en maakt de 2-1. Johannes countert meteen met een strafworp uitgelokt via een vrij worp. 3-1 na een kleine 10 minuten spelen. Het is dan weer wachten tot Othmane zijn kanon weer laat spreken, 4-1. ASKC kan wel meteen counteren waardoor de vakken weer draaien. Tien minuten voor de rust kan Johannes ons weer op drie voorsprong schieten, 5-2, maar ASKC heeft ook nu weer meteen een antwoord klaar. ASKC krijgt enkele minuten later een penalty en nadert zo tot op een punt, 5-4. Dat is buiten Othmane gerekend, zijn derde van de middag zet ons terug op twee verschil. In de laatste vijf minuten zorgen enkele individuele foutjes ervoor dat we met een gelijke stand gaan rusten, 6-6.

In de eerste helft zagen we met momenten goede korfbal en vooral ook geduldige korfbal. Al zorgde een beetje verslapping in de laatste vijf munten voor vermijdbare doelpunten. De tweede helft start in elk geval anders door de bui die boven het sportcenter hangt. De aanval blijft opnieuw geduldig en kan na een lange aanval via inloper van Maura de 7-6 maken. Het is dan weer enkele minuten wachten tot het volgende doelpunt en ja hoor, opnieuw Othmane die de bal door de mand krijgt, na rebound op Livs vrij worp. ASKC kan weer counteren. Hetzelfde patroon blijft zich herhalen. Opnieuw blijft het enkele minuten windstil, wat doelpunten betreft dan toch, tot Eppo de 9-7 binnenschiet nadat hij de bal zelf onderschepte bij het uitverdedigen. Op acht minuten voor het einde schieten we dan onze laatste bal door de mand. Liv met de 10-7 via een schot. De verdediging houdt alles nog dicht tot ASKC in de laatste minuut nog een penalty omzet.

De eerst veldpunten zijn dus binnen na een goede wedstrijd waarin we eigenlijk altijd de controle hadden op vijf minuten na. Een prestatie waar we over drie weken op verder moeten bouwen op en tegen Vobako.

Verslag zaalfinale Boeckenberg – Borgerhout/GW : 24 – 15  (16-9)
A: Tess (s), Tinne (2), Jordan (2+2s)/Lucas (2), Tibo (4+s)

V : Nikki (4), Lisa (3+s), Joppe (s), Thomas (1)

Na een wisselvallige zaalcompetitie met enkele “ups” maar ook (te veel) “downs” werd vorige week enigszins verrassend in de halve finale met overtuiging afstand genomen van torenhoog titelfavoriet Floriant.  Vraag was dus of onze panters hier nog een bisnummer aan konden breien ?

Verslag RU : Blauw Wit A – Vobako A : 14 - 20  (10-10)
A: Nicky, Jan (1), Imke (2), Ruben (1+2s)

V: Lotte (2), Lander (4), Jelle (1), Zoë
Wissels : Rino (1), Thomas

Scheidsrechter : E. Mertens, E. Baetens

Op de laatste dag van het dubbele weekend met alle zaalfinales stonden de runner up-wedstrijden op het programma.  Na een goeie start in de competitie was Blauw Wit er niet meer in gelukt om nog 2 bijkomende puntjes te oogsten om deze vuurproef voor het behoud in Promo te ontwijken.  Daar stonden onze spelers oog in oog met een oude bekende : Vobako.  Alhoewel oud niet meteen de leeftijd van de tegenstander weergeeft, want de Kempenaren zijn druk bezig hun kern te verjongen en aan te vullen met talentvolle jeugd.  Langs onze kant diende Riet forfait te geven wegens een hernia.  Zij beleefde de wedstrijd in het panterpak.

Kalender
  June 2023  
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
05/06
Mattijs Preckler
05/06
Filip Preckler
08/06
Kate Petry
14/06
Jani Vandersteen
14/06
Ada Libens
17/06
Gie Lauryssens
19/06
Menno De Laet
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com