NL
EN
FR

Verslag BvB : Boeckenberg – Temse (+2) : 21 - 14  (11-7)
A: Jesse DB (7+2s), Thias VL (1), Sara G, Lisa VG (1)
V: Brent S (6), Lucas DR, Jolien H, Nikki (2+2s)
Wissel : Thomas T, Tine P
Scheidsrechter : R. Dardenne

Commotie over het startuur van de tweede wedstrijd van de Beker.  Op de website van de KBKB prijkte 20u30, terwijl in het bestand van CWZ dat per e-mail aan de clubs werd toegestuurd 20u stond vermeld.  Een reeks telefoontjes maakte een en ander duidelijk, de scheidsrechters werden verwittigd zodat beide ploegen om 20u in slagorde het terrein opliepen.  Dat kon ik nog net zien, nadat ik me door de file op de E313 had gewurmd.
Een ondertussen langs herenkant sterk gewijzigde ploeg overigens.  De kwetsuur van Rick vraagt een maand herstel en hij zal pas in de zaalcompetitie terug in actie komen.  Hij houdt ondertussen Matthi op de bank gezelschap.  Tegen Temse mag het gemis van lengte langs herenkant niet echt een probleem zijn, als ik het veld overschouw.  Trouwens, Temse zou op zich geen probleem mogen vormen, vooral niet nu na de glansprestatie tegen Kwik en het moreel goed zit.

Kwik - Boeckenberg B: 22-15
A: Stijn (1) , Thomas (2), Imana, Tine (2)
V: Tibo (2 + 1SW), Seppe (1), Lauren (1SW), Riet (2)
R: Thias (3), Seppe Claus, Fauve, Lotte

Na een eerste lange aanval van Kwik is het Tine die - prima vanuit het achtervlak vrijgespeeld door Thomas - kort voor de korf de score opent, 0-1.  Stijn knalt in onze tweede aanval de 0-2 op het bord.  Schotje tegen Thomas, 1-2.  Lauren loopt in op steun van Seppe, ze wordt foutief verdedigd en zet zelf de stip om, 1-3.  Schot en inloper tegen Seppe, 3-3.  Na een fout op steun door Tine, krijgt Kwik een stip maar zetten niet om.  Nu is het Lauren die Seppe knap vrijspeelt en Seppe schiet binnen, 3-4.  Schot tegen Thomas, 4-4.  Na een goeie 15 minuten op de klok tovert Thomas een kunstig goaltje uit zijn hoed4-5. Terecht applaus !  Schotje tegen Seppe, 5-5.  Schot tegen Thomas, 6-5.  Seppe geeft uit aan Tibo en die schiet met scherp, 6-6.  Tine brengt ons met een schotje terug op voorsprong, 6-7.  Fauve komt in de plaats van Riet.  Schot tegen Seppe en tegen Tine, 8-7.  Scheids geeft Kwik nog een stip na een foutje van Imana op inloper. Maar ... Amber mist (pure nonchalance).  Lauren brengt een steuntje voor Tibo en nu is het Kwik dat een foutje maakt.  Stip en Tibo zet wel om, 8-8.  We onthouden van deze fase in de wedstrijd dat er te veel slordige passen worden gegeven. Onnodig balverlies dus. (Te) korte aanvallen ook.  RUST

Verslag : HMKC A - Blauw Wit A : 25 - 12 (13-6)
A: Brent (1), Yannis (2), Lynn (1), Yentl

V: Jelle (1+s), Nils (1), Imke (1), Sophie (2)
Wissels: Domien (2)

Na de openingszege van vorige week en na het Bekerdebacle van afgelopen vrijdag moesten we vandaag partij geven aan titelfavoriet Hoboken Mercurius, een fysiek sterke, ervaren ploeg met potige heren en enkele scherpschutters in hun rangen.   Op papier zeker geen hapklare brok voor onze jonge ploeg, dus starten we aan de wedstrijd onder het motto: “ons vel lastig en duur verkopen“.

Verslag : Kwik - Boeckenberg : 23 - 28  (13-16)
A: Jesse DB (12+2s), Sara G, Rick V (1), Lisa VG (2)
V: Jolien H (1), Nikki S (2+2s), Brent S (4), Lucas DR (2)
Wissels : Thomas T, Thias VL

Scheidsrechters : M. Wensma, E. Mertens

Aan zon geen gebrek vandaag en de temperatuur hielp menig supporter en speler aan een rood kleurtje.  Johannis had zijn acht herschikt en, met Matthi langs de lijn wegens achillespeesproblemen, tevens gekozen voor de lengte van Brent en Lucas.  De winst van afgelopen vrijdag en vooral de 30 doelpunten waren een ferme opsteker.  Het komt er nu op aan die ballen ook tegen een sterkere tegenstrever door de mand te mikken.

Ganda begint het sterkst en kan verdiend voorkomen op inloper 0-1. Onze panters komen beter en beter in de wedstrijd en de verdediging houdt goed stand. In aanval worden er verschillende kansen gecreëerd en Johannes kan ons terug gelijk brengen vanop de stip (licht toegekend) 1-1. We nemen het heft helemaal in handen en Yorick kan ons op voorsprong brengen uit de rebound na schot van Tiago 2-1. Verdedigend loopt het prima en uiteindelijk kan Camille met een schot op pas van Yorick de vakken doen draaien, 3-1.

Na de rust gaat het een stuk moeizamer. In aanval kunnen we de bal niet meer zo vlot rondspelen. Ganda maakt hier gebruik van en kan twee keer scoren na een balonderschepping 3-3. Ook het andere aanvalsvak heeft het moeilijk en de paar kansen die we kunnen afdwingen gaan er net niet in waardoor, na opnieuw een balonderschepping bij het uitverdedigen, Ganda terug op voorsprong komt, 3-4. Eén minuut voor het einde wordt met een schot de eindstand vastgelegd, 3-5.

Nochtans had jullie coach jullie verwittigd tijdens de rust, indien we onze open kansen tijdens de eerste helft zouden afwerken dan . . . hadden we 5 - 1 voorgestaan tijdens de rust en dan hadden jullie wat rustiger en juister kunnen korfballen daarna. Nu was er veel te veel balverlies bij het uitwerken, de eerste "korte" steun kwam er niet en er werd niet naar de hoeken gelopen. Nochtans dit alles nog eens uitgelegd en voorgedaan tijdens de wedstrijdbespreking. Tevens kon onze aanval geen kansen meer creëren, er werd niet meer de juiste looplijnen gelopen, te weinig steun en het schot was niet met de "drive" van "ik wil en ik zal scoren" !!

Volgende wedstrijden terug herpakken, want we staan in een zware reeks waar iedereen van iedereen kan winnen en verliezen.

Camille, scoorde haar eerste doelpunt, PROFICIAT maar werd met hoofdpijn vervangen door Hannah. Ook Tiago met hoofdpijn werd vervangen door Othmane. Ook de "Diamonds" shirts werden ditmaal niet uitgereikt wegens geen uitzonderlijke prestatie.

Tof was de korte viering van mijn verjaardag met spandoek, tekeningen, kaartjes en 2 flessen wijn !! waarvoor dank aan alle panters !!

trainer/coach

Rik

 

Verslag BvB : KCBJ (+4) - Boeckenberg : 13-30  (6-17)

A : Sara/Imana, Lisa (1)/Tinne (2), Jesse (3+s)/Tibo (s), Thomas (5+s)/Seppe
V : Nikki (2+s)/Lauren (1), Jolien (3), Brent (7), Lucas (1)/Stijn (1)

Door het reeksverschil staan we al meteen 4 doelpunten in het krijt.  Uiteraard geen onoverkomelijke hindernis maar best toch maar geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen om deze snel naar onze hand te zetten.

Verslag beker : Blauw Wit A (+2) – Minerva : 11 – 26  (5-13)
A: Jelle (2+s), Imke (2), Sofie (1), Nils
V: Brent, Yentl (3), Thomas, Lynn
Wissels: Domien, Yannis, Wilma, Ben, Arne
Scheids : Miguel Wensma

Terwijl de panters in Betekom partij gaven aan KCBJ, traden onze blauwwitten aan tegen het eveneens blauwe Minerva.  Enkele supporters vonden het maar blauw blauw, de scheids zag er geen graten in.  Terwijl Tim nog steeds een aantal van zijn pionnen moet missen, is een ontmoeting met een club uit Promo geen weggever, alhoewel vorige zondag met ASKC de degradant uit datzelfde Promo werd overwonnen.  De Beker op zich is geen doel, de wedstrijd daarentegen kan toch een goede waardemeter zijn.

Verslag - 08/09 : ASKC A – Blauw Wit A : 19 - 21  (12-9) 
A: Brent (1+2s), Thomas (3), Lynn (1), Yentl (4)
V: Jelle (3 +2s), Nils (2), Imke (2), Sophie
Wissels: Yannis, Kobe (s)

We starten ons seizoen met enkele nieuwe, maar bekende gezichten in onze ploeg en met een nieuwe tegenstander op het menu, ASKC.  Beter dan voorspeld is de zon alvast uitbundig van de partij om de boel op te leuken.  Hoewel openingsmatchen naar verluidt vaak lastig zijn, dromen we toch voorzichtig van een overwinning, al was het maar voor de broodnodige vertrouwensboost na een wisselvallige voorbereiding, doorspekt met allerhande pijntjes en het blessurespook dat geregeld bij een aantal spelers om de hoek kwam loeren.  De exacte sterkte van onze opponent konden we vooraf moeilijk inschatten, al waren we er wel gerust in dat winst, mits de nodige inzet, zeker een haalbare kaart moest zijn.
Aangezien we enkele dames moeten missen (Jente en Yoni herstellen nog van hun blessure en Nina bevindt zich op Thaise bodem), moest onze B-ploeg helaas forfait geven.

Verslag : Boeckenberg  B – AKC/Luma B: 12 - 12 (7-6)
A: Lauren S (3+1SW) – Riet D(1) – Tibo D – Seppe C (2)
V: Fauve VG – Tine P (3) – Lucas DR (1) – Stijn C (1)
R: Imana – Brent

Scheids: Danny Goossens (merci!)

Mooi na-zomer weer, een privé airshow raast over het Boeckenberg complex, de spelers schitteren in volledig nieuwe outfit, de supporters hebben er zin in. Alle ingedriënten zijn aanwezig om er een succesvolle eerste speeldag van te maken.Dit jonge team is vastberaden om de strijd om de titel vandaag al aan te vatten.

Verslag : Boeckenberg – AKC/Luma : 20 - 22  (6 - 8)
A: Jolien H (2), Nikki S (3+2s), Thias VL, Rick V (1)
V: Jesse DB (5), Sara G (1), Thomas T, Lisa VG (4)
Wissels : Brent S (1), Lucas DR (1)

Scheidsrechters : Tina Van Grimberge, Bjorn Elewaut

Van Mol naar De Zeurt via “the scenic route”, Schilde & ’s Gravenwezel, rijden, is op zondag geen al te best idee.  Na de lange wandeling naar het kunstgrasveld van ASKC was ik net op tijd om de rust te horen fluiten met onze Blauwwitjes 12-9 in het krijt.  Na een verdienstelijke eerste helft, werd mij door de supporters gezegd.
Op naar het Boeckenberg Sportcenter en de bulderende motoren van menig overjaars vliegtuig.  Toch wel impressionant zo’n “vliegend fort”.  Ondertussen warmden beide ploegen zich op in een vlijtig zonnetje met af en toe een iets sterker briesje.  Prima korfbalweer voor een wedstrijd met betekenis.  De opener tegen AKC/Luma is meteen een goede test voor een gewijzigde fanionploeg.  Deze affiche lokte tevens aardig wat publiek en de media, vertegenwoordigd door Sportbeat en ATV.  Brent, pas hersteld van een enkelkwetsuur, start op de bank

 
 
Kalender
  September 2019  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Boeckenberg webshop

 

 

30% korting voor onze leden

op het ganse assortiment

Kortingcode PARKPANTERS

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
23/09
Vinnie Havermaet
24/09
Andre Broeckx
25/09
Thomas Thijs
25/09
Sarah Cordon
28/09
Rene Cop
29/09
Eric De Bremaeker
01/10
Rik Van Aelst
03/10
Simonne Darcon
03/10
Marcel Cools
04/10
Kim Van Sighem
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com