NL
EN
FR

Nu de voorronde van het veld erop zit, is het hoogtijd om aan de voorbereiding van de zaal te beginnen. En dat voorbereidend programma ziet er alvast niet slecht uit om iedereen klaar te stomen tegen de start van de zaalcompetitie. Met slechts één zaaltraining in de benen en een korte oefensessie met de shotklok mochten we het in de eerste editie van de Junior BeNeCup in onze thuishaven meteen opnemen tegen 2 Nederlandse tegenstanders. Zoals we van Nederland gewend zijn, kunnen zij doorgaans beschikken over grotere en stevigere spelers en dat was deze keer niet anders. Belgen staan er echter voor bekend "klein" maar dapper te zijn, en die reputatie hebben onze toppers met verve rechtgehouden.

Verslag Blauw Wit A – ASKC A: 19 – 19  (10-10)
A: Brent (1+s), Nina (2), Thomas (2), Sophie
V: Kobe (1), Jelle ( 6+s), Imke (3), Yoni
Wissels: Yentl (1), Domien (1)

Scheidsrechter : G. Vandenbosch

In deze eerste wedstrijd van de terugronde treffen we logischerwijze wederom ASKC, een team dat we op de eerste speeldag nog op de valreep puntenloos huiswaarts lieten keren.  Allesbehalve een eenvoudige wedstrijd dus, zeker aangezien onze tegenstander de laatste weken deftige resultaten leek neer te zetten.  De inzet van deze partij is dan ook niet mis, bij verlies zou het in de terugronde nog knokken worden tegen degradatie, bij winst kunnen we toch al stiekem even naar boven kijken.  Toch kunnen ook wij in deze heenronde, met een voorlopige plaats in de top 4, terugblikken op een behoorlijk parcours zodat we met het nodige vertrouwen en geloof in eigen kunnen de match konden aanvatten.
Tim wijzigt een paar pionnen nl. Thomas start bij Brent waardoor Kobe naar het andere vak verhuist ter vervanging van de afwezige Yannis.

Verslag: AKC/Luma - Boeckenberg : 19 - 24  (9-12)
A: Jesse DB (8), Sara G, Lisa VG (2), Matthi D (1)
V: Jolien H (1), Nikki S (3+s), Brent S (7), Lucas DR (1)
Wissels : Tine P

Scheidsrechters : M. Wensma, R. Dardenne

Terwijl de mind set in veel hoofden al richting zaal gaat, moeten onze panters voor de laatste maal de wei in.  Figuurlijk dan, want niks als lof over de nieuwe accommodatie van onze gastgevers.  Enkel het kunstgras zorgde voor uitschuivers bij beide ploegen.  Verder niet veel nieuws onder de zon, die laag aan de horizon lange schaduwen over het veld stuurde.  Lastig voor de toeschouwers die voornamelijk aan die zijde stonden opgesteld.  Maar al bij al een meer dan prima korfbalweertje.  In de heenwedstrijd trokken onze panters nipt aan het kortste eind, benieuwd of ze vandaag wel de punten kunnen pakken.

Veldwedstrijd U16 AKC - Boeckenberg A (4-22)

Vandaag trokken we voor het eerst naar de nieuwe velden van AKC, aan de andere kant van het Rivierenhof. We zagen er een mooie kantine, met een groot scherm waarop de bezoekende ploeg steeds welkom wordt geheten, en 3 splinternieuwe kunstgrasvelden. Op het moment dat onze nationale U21 het opnam in de EK finale tegen Nederland, begonnen ook wij aan onze eigen wedstrijd. Voor Noah en Evi toch een speciaal treffen, want dit was tegen hun voormalige ploeg met uiteraard heel wat bekende gezichten. Het is een sportieve wedstrijd geworden van beide ploegen, met een scheids die de touwtjes goed in handen had.

Aanval: Aiko - Jander - Quinten - Sterre/Evi
Verdediging: Julie - Mado - Noah - Tobias
Reservebank: Claudia - Elfie - Jenthe - Rik

 

1-0 shot heer AKC

1-1 shot Quinten na pas van Sterre

2-1 shot heer AKC

2-2 inloper Tobias met steun van Julie

2-3 inloper Sterre na pas van Aiko

2-4 shot Aiko na pas van Sterre

2-5 shot Tobias vanuit de rebound

2-6 shot Julie na pas van Mado

2-7 inloper Quinten met steun van Sterre

2-8 shot Sterre na pas van Quinten

2-9 shot Noah na pas van Mado

2-10 shot Noah na pas van Mado

3-10 shot dame AKC

3-11 inloper Quinten na pas van Aiko

RUST

3-12 shot Julie met steun van Noah

3-13 shot Tobias met steun van Mado

4-14 vrijworp heer AKC

4-15 penalty Noah na fout op Tobias

4-16 shot Julie na pas van Mado

4-17 penalty Jander na fout op Sterre

4-18 inloper Sterre met steun van Jander

Wissel Evi voor Sterre

4-19 shot Julie vanuit de rebound

4-20 shot Mado na pas van Julie

4-21 omdraaier Quinten na pas van Evi

4-22 inloper Quinten na pas van Jander

 

Zoals wel vaker kwamen we traag op gang. AKC kon na 2 minuten al een eerste shot verzilveren en bij ons duurde dat tot in minuut 8. Maar na een eerste studieronde waren we vanaf de 10e minuut wel goed vertrokken en volgden de doelpunten elkaar soms snel op. Ook deze keer 22 doelpunten en daarnaast 41 doelkansen, aanvallend dus zeker niet slecht, integendeel. Ook vandaag moesten we in verdediging in de 2e helft slechts 1 doelpunt toestaan. Wat wel opvalt is dat we naast onze gebruikelijke shots meer doeltreffende acties naar binnen konden tonen dan anders. Vooral de snelle inlopers na een diepe pas leverden doelpunten op. Spelers voelden elkaar goed aan. Er werd sterk samengespeeld. En opnieuw waren zowel de heren als de dames aan zet.

Wat we in de voorronde van de veldcompetitie gezien hebben is absoluut mooi. We hebben ons kunnen plaatsen voor de topleague, net zoals de andere BKC jeugdploegen, en ook het bekeravontuur is nog niet voorbij. Er staat nu nog één veldtraining op het programma. Daarna hebben we enkele weken de tijd om de zaalcompetitie goed voor te bereiden. Pas allemaal tijdig jullie zaalschoenen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Verslag : Blauw Wit A – Verde A : 18 – 13  (12-7)
A: Brent (3), Nina (5), Kobe (2), Sofie (1)
V: Jelle (3s), Imke (1), Yoni (1), Yannis (1)
Wissels: Thomas (1) , Yentl

Scheids : K. Groothaers

Voor de wedstrijd verneem ik dat Lies Brynaert, voorzien als assistent-scheidsrechter, op de fiets is aangereden en op de afdeling intensieve zorgen van het hospitaal verblijft.  We wensen haar een spoedig en volledig herstel en haar familie en levensgenoten veel sterkte.

De ontmoeting met Verde is het laatste onderdeel van de heenronde van de veldcompetitie.  Na deze match kan er een eerste balans worden opgemaakt.  Tim wijzigt niks aan de winnende ploeg van vorige week, terwijl de supporters hopen op dezelfde spirit tussen de lijnen.  Ik ben benieuwd of het “BKC Kaffee” van vrijdagavond, -nacht en zaterdagmorgen al verteerd is.

We starten met een minimum aan U12A panters de toch nog belangrijke wedstrijd tegen Kwik. Dus geen gekwetsten is vooral de boodschap. Het wedstrijdbegin kan niet beter verlopen voor onze mini-panters: eerste aanval = eerste doelpunt, Othmane op doorloper op steun van Maura, 0-1. Daarna verloopt het wat stroever in aanval en missen we teveel open kansen en Kwik kan met een korte kans terug gelijk komen, 1-1. Op strafworp komen ze zelfs voor, 2-1. Noor laat de vakken terug draaien met een schot op pas van Orin, 2-2. Aanvallend blijft het moeizaam gaan en Kwik kan profiteren op inloper, 3-2. Derde keer goede keer, met een ver schot brengt Johannes ons terug gelijk 3-3.

Na de rust met "peptalk" van de 3 coachen, loopt het een stuk vlotter, een mooie omdraaier van Yorick, 3-4. Kwik kan nog terugkomen met een schot, 4-4. Onze panters zijn nu echt vertrokken, tweemaal een doorloper van Johannes op steun van kapitein Maura en 1x op steun van Camille, 4-6. Yorick brengt ons op een veilige voorsprong met een strafworp na fout op eigen doorloper en nogmaals met een doorloper na mooie dieptepas van Orin, 4-8. Het laatste doelpunt is een korte kans van Kwik, 5-8, maar dan zijn onze mini-panters al zeker van de overwinning en een plaats in de TOP league in de zaal. Dik verdiend eindigen we op de 2de plaats in onze sterke reeks achter Putse, maar we zijn de enige ploeg die dit seizoen al van Putse heeft gewonnen! Dit geeft perspectieven voor de zaalcompetitie, die heel spannend zal zijn. Een 3 tal weken geen competitie en dan vliegen we er terug in.

OTHMANE voor zijn wereldgoal en NOOR voor haar prima voorverdedigen, zodat Kwik niet "inside" kon scoren en haar mooi doelpunt verdienden de “Diamonds – shirt” die ze maandag op training zullen krijgen.

PROFICIAT, VEEL SUCCES en PLEZIER U12A panters in de ZAALcompetitie!!

zeer tevreden coachen,

Rik, Lien en Gert.

U16 - Boeckenberg A – KCBJ (22-2) (12/10/2019)

De weken vliegen echt voorbij, zeker als je in het midden van de week ook al een bekerwedstrijd hebt afgewerkt. We zijn alweer aan de voorlaatste wedstrijd van de voorronde aangekomen. Vandaag kregen we KCBJ op bezoek, een ploeg die zich in de onderste helft van de rangschikking bevindt. Ik was er zelf niet bij deze keer, maar kon uit de beelden achteraf volgende informatie halen.

Aanval: Claudia - Evi - Jander - Joran
Verdediging: Elfie - Jenthe - Noah - Rik/Quinten
Reservebank: Aiko - Julie - Mado

 

1-0 shot Joran na pas van Claudia

2-0 shot Evi na pas van Joran

3-0 penalty Noah

4-0 shot Noah uit de rebound

4-1 vrijworp dame KCBJ

5-1 shot Jander na pas van Evi

6-1 shot Elfie na pas van Noah

7-1 penalty Noah

8-1 shot Claudia na pas van Evi

9-1 shot Claudia uit de rebound

10-1 shot Elfie na pas van Jenthe

11-1 shot Noah na pas van Rik

12-1 shot Claudia na pas van Joran

RUST

13-1 inloper Joran na diepe pas van Jander

14-1 shot Noah na pas van Rik

15-1 inloper Elfie met steun van Noah

16-1 shot Jander uit de rebound

16-2 shot heer KCBJ

17-2 penalty Noah na fout op Jenthe

18-2 penalty Noah na fout op Jenthe

Wissel Quinten voor Rik

19-2 shot Joran na pas van Claudia

20-2 shot Evi na pas van Claudia

21-2 shot Jenthe na pas van Noah

22-2 shot Noah na pas van Quinten

 

Waar we afgelopen woensdag uitzonderlijk weinig doelkansen te zien kregen – er moet wel gezegd dat we de meeste doelkansen toen ook echt verzilverd hebben –, vonden we nu de mand wel het meest sinds de start van dit seizoen. Met 22 korven en 46 doelkansen hebben we KCBJ echt van de kaart geveegd. Vooral in de tweede helft werd hen op 1 doelpunt na geen enkele kans meer gegund. Onze shots volgden elkaar snel op, we stonden sterk in de rebound en gaven dus weinig weg in verdediging. Er was opnieuw gevaar van heren én dames. Als we dit allemaal kunnen blijven tonen, onafhankelijk van wie er op het veld staat, is dat absoluut knap. Dus jongens en meisjes, voluit blijven trainen, de opdrachten van jullie coachen goed uitvoeren tijdens de wedstrijden en we staan voor een mooi seizoen!

 

Linda

U16 BVB 1/4 Finale - Boeckenberg – Putse (12-6) (9/10/2019)

Woensdagavond, tijd om onze volgende tegenstander in de bekercompetitie thuis te verwelkomen. Putse kan rekenen op enkele grotere en stevigere dames en heren, maar we hebben ons zeker niet laten doen, al verliep de eerste helft zeker gelijk oplopend.

Aanval: Joran/Rik – Julie/Elfie - Mado - Noah
Verdediging: Aiko - Jander - Quinten - Sterre
Reservebank: Claudia - Evi - Tobias

 

1-0 shot Noah na pas van Joran

2-0 shot Noah met steun van Mado

2-1 inloper dame Putse

3-1 inloper Aiko na diepe pas van Noah

3-2 inloper heer Putse

4-2 inloper Joran met steun van Mado

4-3 inloper heer Putse

5-3 inloper Jander na pas van Aiko

5-4 vrijworp dame Putse

6-4 shot Mado na pas van Julie

RUST

7-4 shot Aiko met steun van Jander

8-4 shot Jander na pas van Aiko

9-4 korte kans Mado uit de rebound

Wissel Elfie voor Julie

9-5 penalty dame Putse

10-5 penalty Jander na fout op Aiko

10-6 shot heer Putse

Wissel Rik voor Joran

11-6 shot Mado na pas van Noah

12-6 shot Rik na pas van Noah

 

De match werd snel op gang getrokken met 2 vroege doelpunten van onze kant. Maar Putse kon tegenscoren en bleef dat de eerste helft telkens opnieuw herhalen. Ze zijn nooit aan de leiding gekomen, maar de kloof werd ook nooit groter dan 2. Langs beide kanten werd er sterk verdedigd, want er waren erg weinig doelkansen te noteren naast de 10 gemaakte korven. Opvallend is dat de meeste doelpunten uit de eerste helft er kwamen na acties naar binnen. Na de rust moest er dus uit een ander vaatje getapt worden om verder weg te lopen van Putse. En dat hebben we gedaan. Vrij snel konden we onze voorsprong verder uitbouwen door onder meer onze shotkracht en blijvende beweging in aanval. Snelle verplaatsingen, de juiste speler aanspelen en scoren. De winst kwam op die manier nooit in gevaar. Opdracht volbracht dus. Op naar de halve finale in april op Sikopi. Een dikke proficiat aan de hele ploeg!

Linda

Verslag: Boeckenberg – Sikopi : 22 - 10  (7-3)
A: Jesse DB (1+3s), Sara G, Lisa VG (3+s), Matthi D (3)
V: Jolien H (1), Nikki S (2+2s), Brent S (3), Lucas DR (2)
Wissels : Tine P (1), Thomas T

Scheidsrechters : M. Wensma, R. Dardenne

De tweede wedstrijd spelen onze panters tegen de tot nu toe puntenloze hekkensluiter, Sikopi.  De B-ploeg had alvast geen probleem met haar tegenstander.  Mits een betere afwerking hadden er zwaardere cijfers dan de 16-11 eindstand op het bord kunnen staan.
Dezelfde acht vertrekken in de A-ploeg voor de laatste wedstrijd van de heenronde, die mits winst vandaag met een 10 op 14 kan worden afgesloten en een plaats in de top 4 van de rangschikking.  De weersomstandigheden vallen al bij al mee.  Het is warm, enkel de bij momenten harde wind dwars over het veld kan bij afstandsschoten voor problemen zorgen.

Verslag : Blauw Wit A – Spartacus/NDN A : 21 – 17  (11-11)
A: Jelle (4+s), Imke (2), Yoni, Yannis (6)
V: Brent (1+3s), Nina (3), Kobe (1), Sofie
Wissels: geen

Scheids : W. Jongbloed

Een wedstrijd met een verleden, want Spartacus/NDN is de zaaltitelwedstrijd van vorig jaar nog niet vergeten en is zeker gebeten op revanche.  “Er is werk aan de winkel”, schreef ik vorige week en net nu moet Tim 2 gekwetste dames, Yentl en Lynn, missen.  Zo komt Yoni in de basis, niet makkelijk in deze wedstrijd.  De supporters willen vooral hun spelers zien vechten voor de overwinning, iets waar ze de vorige week tevergeefs naar zochten.

Kalender
  November 2019  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Boeckenberg webshop

 

 

30% korting voor onze leden

op het ganse assortiment

Kortingcode PARKPANTERS

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
15/11
Casper Slechten
15/11
John Verberckt
18/11
Seppe Casus
20/11
Kasper Malfliet
21/11
Mariette Cornet
21/11
Tine Pirquin
22/11
Kris Van Boxem
22/11
Inge Klerks
23/11
Floris Poelmans
23/11
Frank Bovoy
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com