NL
EN
FR

We vernamen het spijtige overlijden van Ludo Janssens, levenspartner van Janien Venesoen.  Dit heengaan kwam ondanks een langere opname en verzorging in het ziekenhuis toch nog plots, onverwacht.  Was Ludo Janssens niet zo bekend op Boeckenberg, Janien daarentegen maakte deel uit van onze kampioenenploeg van de jaren ’60.  Zij is nog altijd regelmatig aanwezig bij de wedstrijden van onze fanions.  We wensen haar en haar familie, vrienden en kennissen veel sterkte.

Het afscheid heeft plaats in het Crematorium te Antwerpen op vr 4/12 as., aula Aster om 11u30, samenkomst om 11u15.

Verslag : Borgerhout/GW A - Boeckenberg A : 19 – 23 (12-6)
A: Tine P (1), Joppe B (1+s), Tibo D (5+s), Lisa VG (3)
V: Tess V, Jordan DV (3), Thomas T (4), Nikki S (1+3s)
Wissels : geen

Scheidsrechters : B. Wouters, R. Dardenne

De sporthal Plantin & Moretus heeft nooit mijn favoriet geweest en zal dat waarschijnlijk nooit worden ondanks de vrij recente renovatie.  Te weinig parkeerplaats en de zaal zelf kan mij ook niet bekoren.  Vlak voor aanvang van de match zat er bijzonder weinig volk in de tribunes.  Schuldige ?  De Rode Duivels die op dat moment het deksel op de neus kregen.  Na het tweede doelpunt van Marokko vonden de supporters hun zitjes naast de lijn.  Eindelijk wat sfeer in de zaal, alhoewel …  
Met minder dan 4’30” te gaan in de eerste helft luidt een schot van Jordan de wederopstanding van onze panters in.  In de laatste 1’13” wordt er maar liefst zesmaal gescoord : schoten van Tine, Thomas en Tibo, die ook een stip omzet, en 2 goals van de Zebra’s.  Zo bereiken we de ruststand.

Verslag : Rijko A - Blauw Wit A : 16 - 20  (12-9)
A: Ruben (2+s), Imke B (3+s), Zoë (2), Jan (2+s)
V: Jelle (3), Lotte, Lander (1), Ana (2+s)
Wissels : Riet (s), Rino

Scheidsrechter : Lodewijk Hut, Riejander Deen

“Inworp om 19u30, allen daarheen”, was de laatste zin van mijn verslag vorige week.  Misschien dachten de supporters dat “allen” een persoon is …  Jammer, want deze ploeg verdient meer aandacht.  Tom behield zijn winning team van vorige week en had dat ook terdege voorbereid.  Want Rijko is een oude bekende, de kampioen uit hoofdklasse 1, maar ook een ploeg waartegen misschien wel punten te rapen zijn.  Dan moet het echter beter dan vorig jaar.
Een wedstrijd met een internationaal tintje, want beide scheidsrechters komen uit Nederland.   

Verslag : Boeckenberg A – Voorwaarts A : 19 – 30 (9-17)
A: Tess V(2), Jordan DV (2), Tibo D (1), Lisa VG (3+2s)
V: Tine P, Joppe B (1), Thomas T (5+s), Nikki S (1)
Wissels : Lucas DR, Lauren S (1)

Scheidsrechters : B. Wouters, T. Vangoidsenhoven

Voor de eerste thuiswedstrijd zaten er toch al wat meer pantersupporters op de zitjes in de tribune.  Wellicht nieuwsgierig naar wat onze ploeg op het veld zou leggen, na de zwakke opener tegen Riviera/Deurne.  Geen wijzigingen in de ploeg overigens.  Nieuwigheidje voor de afwezigen van vorige week : de fysieke opwarming onder leiding van Niels.

Alle wedstrijden van Top en Promo senioren dit weekend werden gestart met een minuut stilte ter nagedachtenis van Karin Bulens, moeder van onze voorzitter Sarah Cordon.

Probleempje met de livestream.

Nieuwe link: https://www.youtube.com/watch?v=eu-RbgHqU5Q

 

Verslag : Blauw Wit A – Sikopi A : 18 - 16  (7-8)
A: Jelle, Lotte (2), Lander, Ana (3)
V: Ruben (1+s), Imke B (4), Zoë (1), Jan (s)
Wissels : Riet (2), Rino (3)

Scheidsrechter : M. Jacobs, L. Van Hellemont

De eerste thuiswedstrijd in Promo zorgde voor heel wat zenuwachtigheid bij de organisatie.  Veel en veel nieuw dat allemaal in orde moest komen.  De paar schoonheids- of beginnersfoutjes zorgden echter niet voor vertraging.  De wedstrijd startte stipt op tijd.  Ondanks het ietwat late uur vonden er toch redelijk wat supporters de weg naar de tribune.  Het belang van deze match zal daar niet vreemd aan geweest zijn.  Beide ploegen hebben de punten nodig in de strijd om het behoud.

Met diepe droefheid vernamen wij het overlijden van Karin Bulens. Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte toe.

Karin was de echtgenote van Rik Cordon, mama van Sarah en Ilja Cordon en oma van Lou Van Oevelen en hard werkend AKC-lid. We wensen Rik, Sarah, Ilja, Lou, Glenn, Anke, Ebe en Thore, de hele familie en vrienden sterkte in het verlies van hun moeder, schoonmoeder, grootmoeder. We herdenken Karin vooral als een stille sterke kracht, trots op haar kinderen en kleinkinderen, helpend en supporterend.

Op vraag van de familie, vindt de uitvaart plaats in intieme kring.

Verslag : Riviera/Deurne A - Boeckenberg A : 12 – 17 (10-11)
A: Tine P (1), Joppe B (3), Thomas T (1+s), Nikki S (2+s)
V: Tess V, Jordan DV (3), Tibo D (3), Lisa VG (2)
Wissels : Dennis DV, Lucas DR

Scheidsrechters : T. Vlaminckx, N. Pekaar

Alweer een nieuwe zaalcompetitie gestart, met de weinige toeschouwers knus in de zaal terwijl buiten het zonnetje furore maakt.  Het maakt een en ander wel onwezenlijk en verklaart misschien waarom er zo weinig supporters kwamen opdagen.  Of was de affiche de oorzaak ?  Een topper tegen de stijger uit Promo, een walk in the park ?  Benieuwd.

Verslag Meeuwen - Blauw Wit : 26 – 19  (11-11)
A: Ruben (1), Imke (3,) Lander (2) en Zoë (2)
V: Jelle (3), Nicky, Lotte (3), Jan (2)
Wissels : Ana (3), Rino, Lander

De Blauwwitters zijn er aan begonnen !!  De grote vraag is : wat kunnen zij voor mekaar krijgen in de Promo League ?  De eerste wedstrijd is al direct een goede barometer.  Er wordt gespeeld tegen Meeuwen dat vorig jaar nog actief was in de Topkorfballeague.
Voor de B-ploeg was deze eerste zaalwedstrijd duidelijk wennen.  Zij verloren met veel tegen weinig.  In tegenstelling tot onze spelers, wist Meeuwen de korf bijzonder goed hangen.  Onze ploeg had bovendien veel last van de pressie op de ballijn, waardoor de combinatie soms ver zoek was.  Geen nood, er is nog tijd genoeg om te schakelen en bij te trainen.

Bekerwedstrijd U19 d.d. 19/10/2022: Boeckenberg A - Borgerhout/GW A (20-15) 

De laatste wedstrijd op het veld voor dit jaar was er eentje voor de Beker van België. We kregen daarvoor de Zebra's op bezoek en laat dat nu net de ploeg zijn, waarmee we na onze vorige ontmoeting nog een eitje te pellen hadden. Konden we dezelfde gretigheid aan de dag leggen als tegen Floriant? Of liggen avondwedstrijden onder druk ons iets minder en zou het moeilijk worden? Het antwoord was meteen duidelijk: gemakkelijk zou het niet worden, maar grinta was er zeker.

Kalender
  December 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Livestreams

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
05/12
Tess Voshart
05/12
Mateusz Wilinski
07/12
Caroline Abrams
08/12
Johannis Schot
09/12
Paul De Haan
09/12
Lisbeth Isaie
10/12
Giulia Laura Letizia Berardocco
10/12
Othmane Lassfar
13/12
Mado Verhoeven
13/12
Patrick Desmet
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com