NL
EN
FR

Verslag kruisfinale : Boeckenberg A – Borgerhout/GW : 23 - 24  (12-8)
A: Tibo D (4), Lauren S (4), Lisa VG (5), Joppe B (2)

V: Jordan DV (2), Amber E (2), Tess V (1), Thomas T (2)
Wissels : Lucas DR (1), Rani VH

Scheidsrechters : T. Vangoidsenhove, E. Mertens

Het afbreken van de brug ter hoogte van Ranst kon de supporters niet weghouden van Herentals, net zomin als het afgebroken bruggetje over de Nete aan Bobbejaanland mij ervan weerhield om de sporthal te bereiken.  De chauffeur van de spelersbus, of zijn GPS, had iets meer moeite met de wegomlegging, maar toch waren ook die tijdig op de afspraak.  Verzorging, eventjes kijken hoe AKC/Luma de duimen moest leggen voor Floriant, bespreking en klaar voor de opwarming.  Gert kon beschikken over zijn basisploeg en voerde geen wijziging door in de vakopstelling.  Onze mascotte en de DJ warmden ondertussen de supporters al op.  De zaal bruiste in een zeer hoge temperatuur.

Spartacus/NDN - Boeckenberg : 15 - 16

De start van onze U17'ers is splijtend : Nils zorgt in 2 aanvallen voor evenveel doelpunten.  Het vervolg van de eerste helft wordt een nek-aan-nek race, waarin onze panters meestal aan de leiding blijven.  Spartacus/NDN voelt de spanning en de frustratie groeit.  Met 3 minuten voor rusten wordt de stand gelijk, 8-8.

Meteen bij de start van de tweede helft moet Katrin aan de slag.  Zowel Camille als Johannes hebben krampen.  Spartacus neemt het iniatief en bouwt halverwege een voorsprong op van 4 doelpunten, 13-9.  Doch onze spelers buigen niet en vechten zich terug in de match.  Met iets minder dan 4 min. op de klok staan de bordjes terug gelijk, 14-14.  De zenuwslag is dan al in volle gang.  Spartacus komt voor uit stip.  Een stip langs onze kant wordt gemist.  Nog 56 sec. als Nils onder de korf, na een snelle onderschepping en prima verre pas van Johannes, de 15-15 binnenlegt.  De tijd tikt, de bal gaat nog eenmaal naar elk aanvalsvak.  Als Anthony de bal krijgt, vertrekt zijn schot na het eindsignaal, zodat zijn doelpunt niet telt.

Golden Goal.  Vermits onze panters het laatst in balbezit waren mogen ze ook starten.  Johannes krijgt de bal aangespeeld aan de zijkant en schiet loepzuiver binnen.  Nabeurt van Spartacus.  Mits een prima verdediging klinkt de buzzer van de schotklok.  Onze U17'ers vieren al, maar de bal moet eerst nog in ons aanvalsvak geraken.  Een strakke pas van Nils en we kunnen vieren.

Proficiat aan Nils, Quinten, Jitte, Camille, Cleo, Anthony, Johannes, Jana, Janneke, Maura en uiteraard ook de trainers en begeleiders Stefan, Ward, Tim, Sven en Katrin.  Dit was een bangelijk goede, collectieve prestatie.  Geniet nu en bereid jullie voor op de finale.  Schitterend.

Dirk P

Afgelopen zondag speelde onze U15 tegen hun rechtstreekse tegenstrever voor een plaatsje in de kruisfinale.  Helaas voor onze jonge tieners bleek Ganda U15 iets te sterk, zodat zij op de laatste zondag alsnog de kruisfinale missen.  Jammer, maar ze behaalden toch mooie resultaten in een sterk aan elkaar gewaagd reeks met amper 3 puntjes verschil met de nummer 2.

Op zaterdag 9/03 gaan de kruisfinales van de TOPLeague door :
om 19u00 : AKC/Luma - Floriant
om 21u00 : Boeckenberg - Borgerhout/GW

Op zondag 10/03 zijn de kruisfinales van de U17 en U19, waarin Boeckenberg vertegenwoordigd is.
Onze U17 bijten om 10u00 de spits af tegen de moeilijkste tegenstrever van de reeks : Spartacus/NDN.
Om 12u00 stapt Vobako U17 de arena in tegen Voorwaarts.  Even hierbij vermelden dat de 5 forfaits, die Vobako kreeg, ongedaan werden gemaakt, zodat deze ploeg alsnog de tweede plaats in de rangschikking veroverde.

Om 14u00 stappen onze U19'ers het veld op tegen Temse.
Twee uren later volgt misschien wel de clash van deze dag : Kwik U19 - Borgerhout/GW U19.

Hierbij wens ik al onze ploegen veel succes en veel supporters.
Dirk P

Verslag : Ganda A - Blauw Wit A : 16 - 20  (7-11)
A: Jelle (2), Ana (5+4s), Kobe (2), Lotte

V: Lander (1), Imke (5), Ruben (s), Riet
Wissels : Zoë

Scheidsrechter : T. Vlaminckx

De afsluiter van de zaalcompetitie was tevens de revanche voor de abominabel slechte thuiswedstrijd tegen Ganda.  Overigens de enige tot nu toe die verloren werd.  Hoewel er sedert de wedstrijd tegen Rijko een donkere wolk boven de ploeg hing, leken de spelers mij toch niet al te gespannen.  Daar droeg ook de hulde van Ganda voor de wedstrijd toe bij, met felicitaties en champagne.  Geen wijziging in de vakken.

Verslag : Floriant A - Boeckenberg A : 25 - 26  (15-18)
A: Tibo D (3), Lauren S (4), Lisa VG (5), Joppe B (2)
V: Jordan DV (6+s), Amber E, Tess V (1), Thomas T (3)
Wissels : Lucas DR (1), Dennis DV, Maline V

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Wouters

Op de laatste dag van de zaalcompetitie gaat bepaald worden hoe de kruisfinales er zullen uit zien.  Toeval of niet, de 4 kruisfinalisten spelen tegen mekaar.  Onze panters hebben een puntje meer nodig dan AKC/Luma om nog eerste te kunnen worden in de rangschikking.  Hoewel beide ploegen evenveel punten hebben is het onderling duel in het voordeel van AKC.  Voor veel van onze supporters blijft de tocht naar Merelbeke op een zaterdagavond een calvarie waar ze tegen op zien.  Geen wijziging in de vakken bij onze panters, terwijl Floriant moet schakelen omdat Maike zich afgelopen week zwaar kwetste aan de knie.  We wensen haar een spoedig herstel.

De beschikbare tickets voor zitplaatsen zijn uitverkocht!!!

Staanplaatsen zijn nog steeds te verkrijgen aan de inkom van het Sportcentrum te Herentals.

De bestelde tickets voor de x-finale op zaterdag 9 maart as kunnen afgehaald 

en betaald (graag BC aub) worden op woensdag 6 en vrijdag 8 maart tussen 19u00 en 20u00 in ons clubhuis.

Mogen we vriendelijk vragen om zeker de tickets te komen ophalen aub.

 

We zijn verheugd te kunnen melden dat de samenwerking zowel bij Boeckenberg met het trainersduo Gert Degenaers en Andy Gilles als bij Blauw Wit met het trainersduo Glenn Goffa en Niels Claeys, ook volgend seizoen wordt verdergezet. 

   

Beste Panters,

De bestelde tickets voor zitplaatsen (finales@boeckenberg.be) voor de x-finale op zaterdag 9 maart as kunnen afgehaald en

betaald (graag BC aub) worden op woensdag 6 en vrijdag 8 maart tussen 19u00 en 20u00 in ons clubhuis.   Mogen we vriendelijk vragen om zeker de tickets te komen ophalen aub.

 

Kalender
  May 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Livestreams

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
23/05
Max Van Der Steen
24/05
Manou Van den Brande
24/05
Eric Biot
27/05
Richard Dries
28/05
June Tack
28/05
Noah Jagers
31/05
Gerda Torfs
02/06
Sander Ghys
02/06
Lucas Beke
03/06
Otto Smissaert
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com