NL
EN
FR

Op deze druilerige zaterdagmiddag stond, zoals vorige week vermeld, de topper tegen ASKC op het programma. Net zoals onze U15-ploeg bestaat die van ASKC ook uit U13’ers van vorig jaar. Twee ploegen dus die elkaar door en door kennen. Na enkele kansen langs beide kansen kan ASKC de score openen vanop de stip na een fout van Eppo die verrast werd door een bal over zijn hoofd. Onze aanval countert meteen. Liv in steun verlegt goed naar Johannes die de gelijkmaker binnenknalt. De toon lijkt gezet. Toch komt er geen vervolg op deze goede start. Beide ploegen zoeken de goal, maar vinden die niet. Na een kwartiertje spelen scoort ASKC dan tegen Johannes met een schot nadat het lange tijd de kansen zocht via de doorloper. Een paar minuten later herhalen ze dit en ook deze keer schiet de heer tegen Johannes kurkdroog binnen. Op slag van rust lokt Johannes zelf dan een penalty uit, maar laat het na de kloof te verkleinen tot op een punt. Bij het uitwerken na die penalty onderschept Per de bal en kan Johannes de ruststand op het bord zetten. 3-2.

Zoals vaker dit seizoen moest de dieselmotor nog op toerental komen. Al hadden we daar deze keer ook iets meer tijd voor nodig. Niet de verschroeiende start na de rust zoals vorige week, integendeel, ASKC kon terug een kloofje van twee maken. Lou kan dan na enkele minuten met een mooie actie zijn inloper binnenleggen. ASKC countert meteen, 5-3. Zelf laten we het na om dit verschil meteen weer te verkleinen. Een goede aanval met goede kansen levert ons geen aansluitingstreffer op. We lijken dus eindelijk de juiste versnelling te hebben gevonden, maar op een doelpunt is het wachten tot een 10-tal minuten voor het einde. Na een mooie actie van Per, die dan goed doorspeelt naar Johannes is het dan toch raak. 5-4, we lijken vertrokken. De thuisploeg kan dan vanop de stip weer de kloof slaan, maar laat het na. Voor ons het signaal om de gelijkmaker te scoren en dat lukt ook door een omdraaier vanuit de steun door Johannes. Voor het eerst in deze wedstrijd komen we terug op gelijke hoogte, maar de tijd dringt. Johannes onderschept dan snel aan de middellijn. De Schotense verdediging staat zo niet goed. Hannah krijgt dan veel ruimte en knalt ons op voorsprong. Johannes begaat dan een domme overtreding. ASKC krijgt zo weer op een belangrijk moment een strafworp. We zien een herhaling van de vorige penalty, we blijven dus op voorsprong staan. In onze aanval krijgt Hannah weer heel veel ruimte en zij bezorgt ons nu het kloofje met een mooie 2/2. Tegen Lou wordt meteen de 6-7 gemaakt (al dan niet gesneden). Het mag dus duidelijk zijn. Het is nog niet afgelopen. Het gaat vanaf nu ook heel snel. Wij counteren zelf die doorloper met opnieuw een omdraaier van Johannes, 6-8. Er staan nog een dikke twee minuten op de klok wanneer Per net zoals Johannes eerder langs achter verdedigt. Deze keer pakt ASKC het cadeautje wel uit. Kan ASKC dan toch nog terugkomen? Maura had daar geen zin in en legt met haar doorloper de wedstrijd in een beslissende plooi 7-9. Vier seconden voor het einde kan ASKC dan nog milderen tot 8-9.

Een belangrijke overwinning met het oog op de zaalcompetitie. Eentje die we over de streep trokken door veel goesting, wil en vooral ook geloof in eigen kunnen. Ondanks steeds weer een kloof van twee te moeten dichten zijn we blijven knokken tot we erop en erover gingen. Opnieuw werken we goed af en scoren we over verschillende mensen. Maar iedereen heeft bijgedragen aan deze overwinning. Door goed verdedigen, door onderscheppingen of door rebounds ook die zijn belangrijk om de doelpunten te maken. Kortom, een mooie teamprestatie waar we verder op kunnen bouwen. Alleen moeten we het op het einde nog net iets beter uitspelen, dan verliezen we tenminste geen 10 jaar van ons leven. Woensdag om 19u bekampen we thuis Neerlandia in de beker, we zien jullie daar!

Lander & Nick

Veldwedstrijd U19 d.d. 18/9/2022: Appels A - Boeckenberg A (7-33)

Voor onze eerste uitwedstrijd reden we op een vochtige zondagmorgen naar Dendermonde om het op te nemen tegen thuisploeg Appels. Pas bij aankomst beseften we dat Appels geen kunstgras heeft, maar wel een perfect onderhouden grasmat. Ondanks de hitte van de voorbije zomer zagen we een groen en vooral mooi egaal grasveld. Gezien de regen van de dag ervoor vreesden we wel voor wat slipppartijen, maar uiteindelijk is er niks gebeurd. Dus ook de afwatering was prima in orde. Knap werk! Eens de lijnen gelegd waren en iedereen opgewarmd was, konden we aan de wedstrijd beginnen. En deze keer waren we voltallig en kon er dus gewoon gewisseld worden.

Afgelopen zaterdag gingen onze U9-spelers de eerste clusterwedstrijden spelen op Leuven. We trotseerden de bij momenten felle regen en werden enthousiast onthaald door de Leuvense entourage. Om te kunnen schuilen tegen de regen was voor de supporters een grote party-tent voorzien en na de wedstrijden konden we ons terug opwarmen. Sommigen deden dat door middel van een 'Lazy Monkie'.

Voor een aantal van onze U9-spelers was het heel spannend omdat het de eerste keer was in een echt Boeckenberg wedstrijdshirt. Velen waren niet te houden en lieten zien dat ze veel hebben bijgeleerd ten opzichte van vorig seizoen. Voor anderen werkte de regen een beetje in op de motivatie vooral door de koude vingers.

De coaches en ouders zagen dat het goed was. De uitslagen doen er niet zo toe voor deze clusterwedstrijden. Onze gedrevenheid, goed speloverzicht en vlot samenspel maakten dat we veel doelpunten hebben gescoord (...en minder tegen hebben gekregen... :-) ). We gaan nog veel trainen op de basistechnieken - passing, shottechniek, looptechniek - alsook op het samenspel - aanval, verdediging, bal onderscheppen. Ieder op zijn/haar tempo en met veel korfbalplezier!

Van jullie trotse coaches. Doe zo voort!

Aan alle supporters, de U9 spelers spelen opnieuw wedstrijden komende zaterdag: op onze eigen velden, van 11u-12u30. 

Na twee vlotte overwinningen stonden we op kop van het klassement samen met Scaldis. Zij wonnen van dezelfde twee ploegen al was het verschil bij hen wel kleiner. Aan ons dus om de bezoekers hun eerste puntenverlies aan te smeren.

Onze U15 beginnen verschroeiend aan de wedstrijd met een snelle 1-0 via een doorloper van Noor op steun van Johannes. Lang blijft de reactie van Scaldis niet uit. Zij scoren de gelijkmaker ook via een doorloper na balverlies tijdens het uitwerken. De vakken draaien een eerste keer en Lou countert die gelijkmaker meteen met de 2-1. Na opnieuw balverlies bij het uitverdedigen staat het 2-2. Scaldis straft onze fouten genadeloos af. Een hevige start dus van beide ploegen in deze wedstrijd die dan volledig verwatert. We lopen niet voldoende en verliezen vaak de bal voor we nog maar een kans kunnen nemen. Als we dan een goede kans hebben missen we. Ook twee strafworpen na goede acties gaan er jammer genoeg niet in. Een eerste time-out brengt geen zoden aan de dijk. Verdedigend staat het dan wel weer goed, Scaldis geraakt er niet doorheen ondanks de vele verwoede pogingen om door te lopen. Tot Liv beslist dat ze er genoeg van heeft en vlak voor de rust ons toch nog op voorsprong schiet, 3-2.

In de tweede helft moet het beter en dat hebben de spelers ter harte genomen. Het gaat dan ook na de rust enorm hard gedurende 10 minuten. Per zet meteen de twee verschil op het bord via een doorloper. Lou kan vanop de stip er 5-2 van maken. Na een strafworp door een fout van Per wordt het 5-3, maar dat weerhoudt de U15 er niet van gewoon door te stomen. Per maakt zijn foutje goed door weer een doorloper te scoren. Liv krijgt dan een strafworp en maakt er 7-3 van. Hannah mikt na een mooie aanval de 8-3 van dichtbij binnen. Met nog een kwartier op de klok kabbelt de wedstrijd rustig richting het einde. Scaldis kan dan nog via een strafworp en schot van ver milderen tot 8-5, maar ons echt bedreigen doen ze niet meer.

Met een geweldige 10 minuten in het begin van de tweede helft trekken we dus ook de derde overwinning van het seizoen binnen. Door deze teamprestatie en het scoren over verschillende spelers (5), staan we alleen op kop met het maximum van de punten. Enkel ASKC, met een wedstrijd minder gespeeld, heeft ook nog het maximum. Volgende week mogen we in het hol van de Schotense leeuwen uitvechten wie zijn maximum van de punten behoudt. Al zal het dan wel langer dan 10 minuten zo goed moeten zijn.

Veldwedstrijd U19 d.d. 11/9/2022: Boeckenberg A - Kwik B (22-9) 

Ook de tweede speeldag was zonnig, al lagen de temperaturen toch al wat lager en was het aangenamer voor de spelers. En dat was zichtbaar in het spel. Na de klepper van formaat van de week ervoor kregen onze U19'ers deze keer Kwik B op bezoek, wat een haalbare kaart zou moeten zijn. Maar ook deze week was onze ploeg helaas niet compleet, wat maakte dat er aan herenkant alvast geen wissels mogelijk waren. Dus fingers crossed dat niemand zich zou kwetsen...

Voor aanvang van de wedstrijd merken we dat er bij Hoevenen enkele hele grote heren zijn. Een vroege wedstrijd en dus naar “aloude traditie” koffiekoeken voor de spelers, ouders en coachen.

Na 5 minuten kan Hoevenen de score openen op doorloper, 1-0. In verdediging wordt er bijgestuurd en veel beter voorverdedigd waardoor we het lang bij deze ene tegentreffer kunnen houden, maar aanvallend gaat het weer moeizaam tot Liv gelijk kan maken op strafworp (na fout op eigen doorloper met steun van Othmane), 1-1. Vanaf dan gaat het snel en kan Per met een korte kans op steun van Maura ons voorbrengen, maar aan de andere kant countert Hoevenen met een ver schot, 2-2. We komen achter na een doorloopbal, maar nu countert Johannes, die de geblesseerde Othmane is komen vervangen, onmiddellijk met een schot op pas van Liv, 3-3. Een doorloper van Per met steun van Camille wordt tenietgedaan door een ver schot van Hoevenen, maar Cleo legt met een schot na pas van Jun de ruststand vast, 4-5.

Na de rust een mooie openingsplay die net naast gaat en Hoevenen komt terug gelijk met een schot van achter de paal, 5-5. Per straft het springen van zijn tegenstander af met een schot en kan op doorloper met steun van Camille er 5-7 van maken. Even concentratieverlies in verdediging en we krijgen snel twee doorlopers tegen, 7-7. Per laat het niet aan zijn hart komen en maakt er met een doorloper op steun van Noor en een strafworp (fout op eigen doorloper weer met steun van Noor en zijn 6de van de wedstrijd!!) 7-9 van. In het andere vak scoort Johannes op doorloper met steun van Maura, 7-10. Verdedigend hebben we de wedstrijd goed onder controle en Hannah kan met een schot op pas van Eppo de veilige voorsprong verder uitbouwen 7-11. Eppo legt de eindstand vast met schot uit eigen rebound en de tweede traktatie van het seizoen is een feit, 7-12.

Net voor het einde van de wedstrijd verliest een heer van Hoevenen alle controle en schopt een van onze spelers die na een duel op de grond ligt en bedreigt nadien de scheidsrechter, nog nooit gezien tijdens een jeugdwedstrijd en een terechte rode kaart.

Ook in deze wedstrijd hadden we het moeilijk om de score te openen, maar door verstandig te spelen en onze eigen kwaliteiten te benutten een verdiende overwinning. Weer scoren over 6 verschillende spelers (anderen dan vorige week) en de anderen zeer hard werkend in rebound en steun maakt dat dit een echte team overwinning is en ondanks het lengtenadeel toch nog 47% rebound.

De trainers

Verslag : Boeckenberg A – Meeuwen A : 22 – 15 (12-6)
A: Tess V(3+s), Thomas T (3), Nikki S (2), Joppe B
V: Tine P (2), Tibo D (1+2s), Lisa VG (2), Lucas DR (4)
Wissels : Jordan DV (1)

Scheidsrechters : T. Vlaminckx, N. Pekaar

Een zonovergoten Sportcenter mocht al wat meer toeschouwers verwelkomen.  Bij mij vielen vooral de U17’ers op die vanaf een bank aan de zijlijn geïnteresseerd naar de wedstrijd keken.  De eerste thuismatch van onze panters tegen de runner up Meeuwen.  Lucas vertrok in de plaats van Jordan.  Joppe verhuisde van vak, waarschijnlijk omwille van de rebound.
Het B-team had na een gelijkopgaande eerste helft de punten gemakkelijk behouden.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is tegen Ago Aalst, een ploeg die we nog niet kennen. Met nog maar één wedstrijd in de voorbereiding gespeeld zijn we benieuwd wat onze jonge U15 ploeg kan brengen.

In de eerste aanvallen wordt er goed gecombineerd en krijgen we een paar goede korte kansen, maar de bal wil er niet in. Ook van op afstand zit het niet mee. Verdedigend wordt er eigenlijk niets weggegeven, maar uiteindelijk kan Ago toch de score openen met een schot 0-1. Het blijft frustrerend korfballen en het tempo ligt zeer laag met voor onze panters (te) veel één-kans aanvallen en weinig rebound, gelukkig kan Hannah net voor rust vanop strafworp de ban breken (fout op doorloper met steun van Johannes), 1-1.

Na de rust een heel ander beeld, met vlottere aanvallen en veel goede kansen. Per doet de vakken terug wisselen na strafworp (fout op eigen doorloper met steun Camille) en schot, 3-1. Niet veel later zet Maura de 4-1 op het bord met een zuiver schot op pas van Lou. Jun laat de vakken terug wisselen uit de rebound van eigen schot na aflegger van Lou, allebei goed de inside actie ingezet, 5-1. Na een strafworp van Noor wordt het 6-1 (fout op doorloper met steun van Othmane) en dan kan Ago nog eens tegenscoren uit schot, 6-2. Hannah countert met een wegtrekker op pas van Maura 7-2 waarna Ago met 3 dames verder moet na een blessure. Even aanpassen en Ago kan scoren uit rebound, 7-3. Liv laat dit niet zomaar gebeuren (of was het de beloofde traktatie die dichterbij kwam) en knalt twee keer, in evenveel aanvallen, zuiver binnen op pas van Cleo, 9-3. Even zoeken naar de tiende treffer en die komt na hard werken op naam van Lou met doorloper met steun van Maura. De volgende aanval zijn de rollen omgekeerd en scoort Maura met steun van Lou, 11-3.

Een moeilijke eerste helft door te weinig rebound (42%) en afwerking (4%). Een goede tweede helft met vlotter spel, meer rebound (67%) en een veel betere afwerking (29%).

De trainers

Verslag : Floriant A - Boeckenberg A : 25 – 22 (11-14)
A: Tess V(2), Thomas T (4), Jordan DV (3+s), Nikki S (1+s)
V: Joppe B (1+s), Tine P (2), Tibo D (3), Lisa VG (3s)
Wissels : Lucas DR

Scheidsrechters : R. Dardenne, S. De Jonghe

Waar was de Boeckenberg aanhang ?  Benzine te duur ?  Te warm ?  Merelbeke te ver ?

Als ik mijn verslag van de kruisfinale veld vorig seizoen opende, stelde ik vast dat er nogal wat gelijkenis zijn met de wedstrijd van vandaag.  Jolien en Sara  zijn vervangen door Nikki en Tine in de verder ongewijzigde vakken.  Ook de helft van het scheidsrechterduo is aanwezig : Renske D, ditmaal samen met Steve DJ.  De weersomstandigheden waren heel anders nu.  Had ik onderweg een vrij stevige bries gevoeld, daar was op het veld raar genoeg niet veel van te merken.

Veldwedstrijd U19 d.d. 4/9/2022: Boeckenberg A - Voorwaarts A (8-13)

Het nieuwe korfbalseizoen is weer officieel in gang gefloten. Een nieuwe ploeg met 3 nieuwe coaches. Ondertussen hebben ze al enkele weken de tijd gehad elkaar beter te leren kennen. De sfeer zat alvast goed en het weer ook. Niet alleen de voorbereiding gebeurde onder een schroeiende zon, ook de eerste speeldag verliep uiterst zonnig en zeer warm. Veel drinken was dus de boodschap. 

De U19'ers kregen als eerste tegenstander Voorwaarts over de vloer. Wetende dat de U19 van Voorwaarts vorig seizoen knap zaalkampioen werd, verwachtten we dan ook een sterke tegenstander te zien. En dat is ook gebleken ...

Kalender
  September 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
28/09
Audrie Padmore
29/09
Eric De Bremaeker
01/10
Rik Van Aelst
03/10
Marcel Cools
03/10
Evy De Hert
04/10
Kim Van Sighem
07/10
Ona Geens
07/10
Dirk Van Hoeck
07/10
Tobias Preckler
08/10
Lila Ag Mohamed Ali
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com