NL
EN
FR

Kwik - Boeckenberg: 21-23 (rust 13-15)Lauren S (1) - Tess V (1) - Jordan DV (4) - Thomas T (3)Amber E (3) - Lisa VG (6) - Lucas DR (2) - Tibo D (3)Wissels: Sterre VDA, Seppe CNa de midweekthriller tegen Floriant, die net als tegen Borgerhout werd gewonnen met het kleinste verschil (23-22), wacht met de verplaatsing naar Kwik alweer een moeilijke opdracht. Coach Gert wijzigt z'n opstelling niet. De supporters die de verplaatsing naar Merksem maakten zouden het zich alvast niet beklagen. Het werd een meer dan aangenaam kijkstuk, niet enkel door het zalige nazomerweertje.In de aanvangsfase gaat het gelijk op tot 4-4 maar dan schakelen we een versnelling hoger. Drie doelpunten van Thomas, Lucas en Lisa zorgen voor een eerste kloofje (5-7). Hetzelfde drietal doet dat nadien -netjes in dezelfde volgorde- nog eens over: 6-10 na amper 20 minuten spelen. Onze aanvallen benaderen de perfectie en Kwik heeft geen antwoord op onze efficiëntie. Na deze tussenspurt valt het even stil, en Kwik komt opnieuw in de wedstrijd. Amber met haar derde en Jordan kunnen nog scoren maar de Biekes naderen opnieuw tot 10-12. We blijven echter prima aanvallen en door Tibo, Thomas en Jordan lopen we weer uit tot 11-15. Net voor rust kan Kwik nog tweemaal scoren, zodat er een aantrekkelijke 13-15 ruststand op het bord staat. Een eerste helft van topkwaliteit!

Boeckenberg – Borgerhout/GW:  17-16 (7-8)

Lauren S - Tess V (1) - Jordan DV (4) - Thomas T (3)

Amber E (2) - Lisa VG (3) - Lucas DR (3) - Tibo D (1)

Wissels: Sterre VDA

 

Na het jammere puntenverlies tegen Voorwaarts in de laatste seconden wacht ons een moeilijk drieluik tegen sterke tegenstrevers: Floriant, Kwik en eerst Borgerhout/GW. Joppe blijft gekwetst aan de kant, Thomas is zijn vervanger. Het heerlijk nazomerweertje zorgt voor een gezellige drukte langs de lijn.

 

Hoewel het in de eerste aanval meteen prijs is (shot van Tess) komt de wedstrijd traag op gang door een gebrekkige afwerking aan beide kanten. We liggen in de aanvangsfase lichtjes boven, maar kunnen dit niet omzetten in doelpunten. Halverwege de eerste helft staat het 4-4. Twee goals van Jordan zorgen voor een eerste kloofje (6-4) maar tegen het rustsignaal heeft Borgerhout de situatie al rechtgezet (7-8).

 

Na de pauze schieten we goed uit de startblokken, en doelpunten van Amber en tweemaal Thomas brengen ons opnieuw 10-8 voor. Borgerhout/GW blijft aandringen, maar na doelpunten van Jordan en tweemaal Lisa staat er met 13-10 plots een klein kloofje op het bord. Lang kunnen we er niet van genieten, en een kwartier voor tijd staat het opnieuw gelijk: 13-13.

Veldcompetitie U19 d.d. 24/9/2023: Putse U19 A – Boeckenberg U19 A (5-22)

Na een competitievrij weekend mochten onze U19’ers weer het veld op, deze keer op verplaatsing bij Putse. Het was een frisse septemberochtend, maar eens de wedstrijd bijna kon beginnen was het aardig warm en stonden de supporters, die toch weer talrijk aanwezig waren, langs de kant te genieten van heerlijke zonnestralen. Putse is een ploeg waar we de voorbije jaren wel eens vaker onze tanden op hebben stukgebeten, dus het was afwachten hoe het deze keer ging zijn. We hadden alvast Eline van de U19 B mee om ons te versterken, zodat spelers met pijntjes of ziekteverschijnselen indien nodig wat konden rusten.

Winnen met hoge score

A : Imke - Kobe - Jan - Ana
V: Lotte - Jelle - Zoë - Lander
Wissels : Rino 
 
Ondertussen is dit al de derde veldwedstrijd van onze Blauw Witters en net zoals de twee vorige matchen, bleek ook deze pot korfbal op een gelijkwaardige strijd af te stevenen.  Er moest behoorlijk geknokt worden voor elke bal en de Gentenaren wisten in de eerste helft de mand bijzonder goed hangen.  Vooral de dames van Neerlandia mikten elke kleine kans richting korf, zonder aarzelen en met een zeer grote nauwkeurigheid vlot binnen. Na 35 minuten spelen stond het scorebord terecht op 14-13.  
 
Na de rust ging de score nog even gelijk op, maar de precisie bij de bezoekers werd minder scherp.  Het overwicht in rebound van Blauw Wit nam de bovenhand en dit deed de organisatie en de rust in het spel duidelijk deugd. Onze panters bleven onder stoom en niet tegenstaande dat iedereen zijn/haar goaltjes meepikte, waren het dit keer de heren van Blauw Wit die de lakens definitief naar zich toe trokken.  Eénmaal het kloofje van vier gemaakt werd, viel de wedstrijd in zijn definitieve plooi.  Als top-scoorder werd Kobe  “the man off the match”.  Blauw Wit maakte in de tweede helft opnieuw 15 doelpunten, Neerlandia bleef steken op 6. Dit is meteen de verklaring voor een mooie en wel verdiende overwinning.
 
Vol vertrouwen zien de supporters al uit naar de match van volgende week…
 
De Zijlijn

Verslag : Voorwaarts A - Boeckenberg A : 17 - 17  (8-8)
A: Jordan DV (3+2s), Joppe B, Amber E (1), Lisa VG (2)

V: Tess V (2), Tibo D (4), Lauren S, Lucas DR (s)
Wissels : Thomas T (s), Sterre VDA (1), Seppe C

Scheidsrechters : D. Mertens, K. Meeus

Een lekker korfbalweertje lokte heel wat supporters naar Fort V.  Uit nieuwsgierigheid ?  Konden onze panters afrekenen met hun zwarte beest ?  Coach Gert had zijn spelers terdege voorbereid en die geloofden in hun kansen.  Thomas bleef op de bank, zijn ribben konden wat herstel gebruiken.  Voor Lucas de kans om zijn prestatie van vorige week te bevestigen.  Een en ander bracht wat geschuif in de vakken teweeg.  Gert had het al aangekondigd.

Verslag : Edegem A - Blauw Wit A : 20 - 20  (9-9)
A: Imke (3+2s), Kobe (2), Jan (s), Ana (1+s)

V: Lotte (3), Jelle (2+s), Zoë, Lander (3+s)
Wissels : Riet, Rino

Scheidsrechter : T. De Gent

Een topper.  Dan verwacht je spanning, drama en spektakel.  Daarvoor waren er een behoorlijk aantal supporters aanwezig, die, ondanks een druilerige regen voor en na de rust, konden genieten van een echte thriller.  Niels zette Jan en Zoë tussen de lijnen in plaats van Rino en Nicky.  Die zorgden in het B-team mee voor een behoorlijke opwarmer.  Jammer dat er in de laatste 10 à 15 minuten niet werd gescoord zodat Edegem ogenschijnlijk gemakkelijk kon winnen.

Veldcompetitie U19 d.d. 10/9/2023: Boeckenberg U19 A – Temse U19 A (23-20)

Dit was ongetwijfeld één van de meest hete weekends uit de geschiedenis van de voorronde van de veldcompetitie. Bij meer dan 30 graden moesten onze teams het beste van zichzelf proberen te geven en dat was niet evident, ook niet voor de tegenstanders trouwens. Als je weet dat er zaterdag op onze velden een jeugdspeler van de bezoekende ploeg is flauwgevallen, kan je je de vraag stellen of dit allemaal wel verantwoord was. Hoe dan ook, we waren voorbereid: liters water, sportdrankjes, natte sponsen, besprekingen binnen en niet buiten, zonnecrème, aan alles hadden we gedacht. De rest was in handen van de coaches en spelers. Wat niemand in deze omstandigheden verwachtte, gebeurde toch. We kregen een topwedstrijd te zien van twee sterke ploegen die tot het laatste gevochten hebben. Gelukkig trokken onze panters aan het langste eind.

Verslag : Boeckenberg A – Temse A : 22 - 19  (11-12)
A: Tess V, Jordan DV (5+s), Tibo D (2+2s), Lauren S (1)

V: Joppe B, Amber E (2+s), Thomas T (2), Lisa VG (3)
Wissels : Lucas DR (3)

Scheidsrechters : I. Bekaert, W. Jongbloed

Nog nooit zoveel e-mails gekregen over de te nemen maatregelen bij zeer warm weer : emmers water langs de lijn, drankpauzes inlassen.  De bezorgdheid van de KBKB was groot en terecht.  Het was gloeiend.  De supporters zochten naar elk beetje schaduw.  Helaas was er die voor al wie tussen en naast de lijn stond of zat jammer genoeg niet.  Gert start met dezelfde acht als vorige week maar heeft Thomas en Lisa van vak verwisseld voor Tibo en Lauren.  Andere ploeg, andere tegenstander, andere strategie ?  Of zijn we nog op zoek naar de beste vakopstelling ?

Verslag : Blauw Wit A – Spartacus/NDN A : 23 - 17  (13-8)
A: Lotte, Jelle (4), Nicky (2), Lander (6)

V: Imke (2+s), Kobe (1), Rino (2), Ana (2)
Wissels : Zoë, Riet (1), Jan, Ruben (2s)

Scheidsrechter : J. Nicasi

De wedstrijden tegen Spartacus/NDN hebben een verleden, bijna een eigen leven.  Daardoor kon ik vooraf wel wat spanning voelen bij de spelers.  En misschien ook wel wat bedachtzaamheid over de temperatuur.  De zon had heel de dag alle wedstrijden met hitte geteisterd.  Nu ze vanaf de start al achter de horizon was gezonken, profiteerden vooral de supporters van de aangenamere omstandigheden.  Want warm bleef het wel.

Veldcompetitie U19 d.d. 2/9/2023: Ago Aalst U19 A – Boeckenberg U19 A (8-28)

Begin augustus begonnen we aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen, met een nieuwe ploegsamenstelling en een vernieuwde trainingsstaf. Die voorbereiding was alvast stevig en succesvol, dus onze toppers waren helemaal klaargestoomd voor de aftrap van de competitie afgelopen weekend. We kregen meteen een uitwedstrijd voor de kiezen, dus de eerste kilometers doorheen Vlaanderen hebben we er alvast op zitten. Onder een stralende zon en in een leuke ontspannen sfeer begonnen we aan de wedstrijd tegen Ago Aalst. Onze tegenstander was nog steeds een ploeg die gekenmerkt wordt door lengte, maar ondertussen is ook in onze gelederen een groeispurt gepasseerd, dus is het op dat vlak allemaal wat evenwichtiger dan 2 seizoenen geleden en ging het rebounden en scoren duidelijk vlotter.

Kalender
  October 2023  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
03/10
Evy De Hert
03/10
Marcel Cools
04/10
Kim Van Sighem
07/10
Dirk Van Hoeck
07/10
Ona Geens
08/10
Lila Ag Mohamed Ali
10/10
Soetkin Verschueren
10/10
Maurice Vandael
13/10
Hazar Al Sumeeri
13/10
Konstantin Semenets
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com