NL
EN
FR

Deze namiddag trokken we in Berendrecht ten strijde tegen het Spartacusleger om eindelijk onze eerste punten in de zaal te gaan pakken.

In tegenstelling tot de voorbije weken starten we sterk aan de wedstrijd en bereiken we met punten van Brent (2s) , Jelle (2s), Thomas (2), Sophie (1) en Yentl (1) na een dikke 10 minuten een veelbelovende 5-puntenkloof: 3-8.

Met nog 13 minuten op de klok knalt de bal echter vol op de mobiele schotklok.  De klok houdt het verder voor bekeken, ploft voorwaarts tegen de vloer en wordt levenloos afgevoerd.  De scheids fluit hierop het eindsignaal, waarmee deze veldslag, die nog geen vol kwartier duurde, voorlopig eindigt.

Afwachten dus welk vervolg hieraan zal gebreid worden.

Patricia

Een gehavende ploeg aan de start van de wedstrijd, Yorick en Orin kunnen er niet bij zijn, Maura en Lou zijn geblesseerd en starten op de bank. De aangevraagde verplaatsing met akkoord van Sikopi !!, wat een heel sportief en respectvol gebaar was, werd door de K.B.K.B. op het laatste moment geweigerd, begrijpe wie kan !!

Jun en Matthis vullen (heel goed) aan, waarvoor dank. Ondanks de aangepaste ploeg gaan we goed van start en komen voor op doorloper van Johannes met steun van Camille. Ondanks goed verdedigend werk kan Sikopi gelijk komen eveneens op doorloper, 1-1. In het andere aanvalsvak gaat het een stuk stroever en wordt er te ver van de korf gespeeld en zonder organistie. Na een balonderschepping bij uitverdedigen kan Sikopi weer scoren, 2-1. Als Noor dan toch eens in steun kan komen kan Othmane de gelijkmaker scoren op doorloper, 2-2 (een buzzer beater die dit keer wel telt). Knap Othmane !

Na de rust vervangt Matthis, Jun, die een heel goede wedstrijd heeft gespeeld en zal zelf ook een prima wedstrijd spelen. We komen terug achter op doorloper (verdedigd door Othmane !?) 3-2. Johannes brengt ons terug gelijk met een 1 handse omdraaier uit steun, 3-3. Twee tactische wissels van de coach, Lou komt er in voor Othmane en even later Maura voor Noor. Door de aanvallende druk gaan onze panters er helemaal in geloven en Maura kan dit prachtig verzilveren met een score uit rebound, 3-4. Wedstrijd nog niet gespeeld want Sikopi scoort even later ook uit rebound, 4-4. Liv kan met een zuiver schot na een mooie verre pas van Johannes ons terug op voorsprong brengen, 4-5. Onze verdediging geeft niets meer weg en er worden heel veel ballen onderschept bij het uitverdedigen. Johannes kan 30 seconden voor affluiten de veilige 4-6 scoren op doorloper met steun van Liv. Hij komt hierbij onzacht in aanraking met de paal en houdt er wel een paar gekneusde ribben aan over en wordt terug vervangen door Othmane die samen met de andere verdedigers er voor zorgen dat Sikopi niet meer kan tegen scoren. Punten binnen en dat was het voornaamste doel voor deze wedstrijd.

Johannes, interim kapitein en die ditmaal uitstekend ploegwerk verrichtte en 3x scoorde mocht de “Diamonds Shirt” mee naar huis nemen.

Volgende wedstrijd tegen het sterke ASKC iedereen terug aanwezig.

Een beetje verraste coach,

Rik, bijgestaan door Lien en Gert.

 

Verslag: Boeckenberg – Kwik : 26 - 18  (10-11)
A: Jesse DB (3+s), Sara G, Lisa VG (5), Matthi D
V: Jolien H, Brent S (7), Rick V (5+s), Nikki S (4)
Wissels : Thomas T

Scheidsrechters : T. Van Grimberge, B. Elewaut

Dit weekend kwam de zaalkampioen van afgelopen seizoen op bezoek : de biekes van Kwik.  Dit seizoen loopt het in Merksem een beetje minder vlot, want het maximum werd afgegeven na de match tegen Floriant.  Onze spelers kunnen zich toch verwachten aan stevig weerwerk.  Onze panters starten met dezelfde opstelling voor een tribune die voor iets meer dan 2/3 gevuld was.  Er stond dus ook nog wat ambiance op het programma.
Onze panters lopen op met spelers van onze U12 als ploeg van de week.  En kiezen bij vertrek meteen voor het verkeerde vak.  Het vak van Jesse vertrekt in aanval, dus krijgen we voor de start een kleine verhuizing.

Temse A - Boeckenberg A (12-22) d.d. 7/12/2019

 

De eerste examens zitten erop, nog minstens een hele week te gaan, maar tussendoor af en toe ontspannen mag best. En hoe kan je dat beter doen dan door een korfbalmatch te spelen. ;-) Dus trokken we naar Temse om er de Purple Monkeys te bestrijden. Vóór aanvang van de zaal werd Temse als één van de kruisfinalekandidaten genoemd, maar hun resultaten bleven voorlopig uit. Accident de parcours of waren ze dan toch niet zo sterk als verwacht? Wel, zwak waren ze zeker niet, ook al zegt de einduitslag op het eerste zicht iets anders. Het was een taaie tegenstander, die we pas in het laatste kwartier echt op de knieën kregen.

Deze week zijn onze mini-panters vanaf het eerste fluitsignaal gretig. Door goed in driehoek voor te verdedigen en prima uitverdedigen kan AKC de eerste helft geen kansen afdwingen. Dit wordt door goed aanvalswerk beloond door twee doelpunten van Maura, op doorloper met steun van Johannes en een omdraaier. Ook in het andere aanvalsvak worden er veel kansen gecreëerd, maar hebben we ook veel pech bij de afwerking. Orin kan op doorloper met steun van Noor er 3-0 van maken. Helemaal pech als een buzzer-beater van Yorick wordt afgekeurd voor verdedigen (?), nochtans een wereldgoal van Yorick op 1 been van ver en juist aangeleerd op de PT – TO en die je weinig bij de U12 zal zien. Onverklaarbaar ?? Hoe kan een scheids zoiets affluiten? Knap gedaan Yorick. Het was niet je beste wedstrijd, want je miste een aantal open kansen, maar dit vond ik als trainer wondermooi. 

De tweede helft gaan we verder met ons goede spel en kan Yorick met een zelf uitgelokte strafworp op doorloper met steun van Noor er 4-0 van maken. AKC heeft nog geen kansen gehad maar kan wel terug komen door een vrijworp en korte kans achter de paal, 4-2. (2x gescoord door de kleinzoon Ebe van Rik). Onze mini-panters laten zich niet van de wijs brengen en Yorick kan nog eens op doorloper scoren met steun van Liv, 5-2. Als AKC terug komt op doorloper heeft Johannes even later een antwoord klaar met een ver "gecontroleerd" schot na pas van Celeste, 6-3. Camille legt vanop de stip de eindstand vast na een fout op eigen schot, 7-3. Camille verdiende dan ook de “Diamonds” shirt vanwege het perfect uitvoeren van de opdrachten. DOEN en DURVEN.

Een verdiende overwinning met af en toe mooi korfbal, enkel jullie "vele open kansen" nog beter afwerken. Maura kwetste zich aan haar enkel en de ganse ploeg wenst haar veel beterschap. Maura we hebben je echt nodig hoor, maar laat je kwetsuur maar goed verzorgen.

Bedankt “meter Tine” voor je leuke aanwezigheid, wij komen je zondag massaal aanmoedigen!

tevreden coachen,

Rik, Lien en Gert.

 

Vandaag mochten we voor de eerste keer dit seizoen in onze vertrouwde sporthal aan de bak en dit tegen onze buren. En ook al was Borgerhout/GW nog puntenloos, je mag je tegenstander nooit onderschatten. En dat deden we ook niet. Er werd opnieuw met grote concentratie en inzet gespeeld en dat leverde een mooi resultaat op. Borgerhout/GW kon nooit aanspraak maken op de overwinning, integendeel, we liepen steeds verder weg, zodat we met een comfortabele voorsprong de rust in konden.

Verslag Voorwaarts - Boeckenberg : 20 - 29  (10-14)
V : Nikki (6), Jolien (1), Brent (3), Rick (3+3s)
A : Sara (3), Lisa (3), Jesse (2+s), Matti (4)

Scheidsrechters : Wensma – Dardenne

De derde wedstrijd van de zaalcompetitie bracht ons naar de zaal van Voorwaarts.  Ondanks het feit dat de bus dit seizoen een hele resem vaste waarden zag vertrekken hadden zij vorige week, enigszins verrassend, toch de volle buit weggekaapt tegen play-off kandidaat AKC.  De tegenstander best toch maar niet onderschatten dan.  Langs onze kant was ons team voor de eerste keer dit seizoen “au grand complet”.

Verslag : Blauw Wit A – Verde A : 13 - 19  (7-11)
A: Jelle (2+2s), Kobe (2+s), Sofie (1), Yentl (1)
V: Nina, Thomas (1), Domien, Imke (2)
Wissels: Lynn, Brent (1)

Scheids : I. Bekaert

Na de twee ontmoetingen met ploegen uit de top van het klassement zet Blauw Wit zijn hoop op punten in de eerste thuiswedstrijd.  Verde was op het veld immers een haalbare kaart gebleken.  De startende acht waren quasi compleet, enkel Yannis bleef afwezig en werd vervangen door Domien.
De tribunes bleven redelijk leeg.  Langs de ene kant een compact groepje van een twintigtal Verde aanhangers dat in aantal de verspreide aanhang van Blauw Wit overtrof.  Deels kon het gebrek aan supporters te wijten zijn aan de wedstrijd van Boeckenberg die op het eigenste moment Voorwaarts partij gaven in De Nachtegaal.  Toch wel jammer dat er niet meer ondersteuning te vinden is voor deze jonge ploeg.

Verslag Catba A – Blauw Wit A : 22 – 12  (14-7)
A: Yannis (4), Jelle, Imke (1), Sophie (1)
V: Kobe, Thomas (1), Nina (3), Yentl (2)
Wissels: geen

Na de nederlaag van vorige week stond er dit weekend opnieuw één van de titelkandidaten op het programma.  Catba wist echter zijn openingsmatch tegen KCBJ maar nipt te winnen, wat voor onze ploeg perspectieven opende, mits we op niveau zouden spelen uiteraard.
Brent liep woensdag tijdens de training een spierblessure op en blijft noodgedwongen aan de kant.  Yannis vat post naast Jelle waardoor Kobe bij Thomas in het vak komt.

 

In het begin van de wedstrijd zijn onze mini-panters nog niet helemaal wakker. De eerste aanval van Putse levert meteen een doelpunt op inloper op en niet veel later krijgen we weer een inloper tegen waardoor de vakken al snel wisselen, 2-0. Er komt meer evenwicht in de wedstrijd en met een schot van Yorick op pas van Orin wordt het 2-1. Na een time-out zijn we echt goed vertrokken en Yorick kan met een omdraaier terug gelijk maken, 2-2. In het andere vak gaat het ook vlot en na een inloper van Johannes op steun van Liv komen we voor, 2-3. Veel pech als een aantal goede kansen er net niet ingaan waardoor Putse terug gelijk kan maken op schot na een lange aanval, 3-3. Net voor rust komen ze zelfs terug op voorsprong na een strafworp, 4-3. Ook in de tweede helft hebben we even tijd nodig om op gang te geraken, maar Putse kan hier niet van profiteren en vanop de stip (na fout op Orin) maakt Yorick 4-4. We komen terug voor na een mooie eenhandige inloper van Johannes op steun van Liv. Even later terug gelijk na een omdraaier en na een korte kans van Putse wordt het 6-5. Het kan alle kanten op, maar Yorick blijft cool op een vrijworp en snijdt mooi naar binnen met pas van Celeste, 6-6. Uiteindelijk brengt Johannes met een inloper op steun van Maura ons terug op voorsprong, 6-7. De aanval daarna staat het terug gelijk na inloper, 7-7. Het laatste doelpunt is voor ons, met een schot na mooie diagonaal pas van Orin kan Yorick met zijn vijfde doelpunt de eindstand vastleggen, 7-8. Zelfs een paar slordige passen in de eindfase kunnen daar niets meer aan veranderen. Een trage start in de eerste en in mindere mate in de tweede helft waardoor we vaak moesten achtervolgen. Een wedstrijd die alle kanten op kon gaan met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Maar indien we op het laatste van de wedstrijd voor staan dan moeten we toch rustiger en slimmer spelen, de tijd is dan in ons voordeel. Niet overhaast willen spelen!

Yorick speelde aanvallend een heel sterke wedstrijd waardoor we de overwinning naar ons toe konden trekken. Hij mocht dus de "Diamonds Shirt oververdiend mee naar huis nemen. Wanneer is het nog eens de beurt aan de meisjes ? Wanneer zijn zij nog eens aan het kanon ? Volgende week ? 

Bedankt Geert, de verslaggever en Sven, de fotograaf.

Rik, Lien en Gert de coachen.

Kalender
  December 2019  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Boeckenberg webshop

 

 

30% korting voor onze leden

op het ganse assortiment

Kortingcode PARKPANTERS

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
09/12
Lisbeth Isaie
09/12
Paul De Haan
10/12
Giulia Laura Berardocco
10/12
Othmane Lassfar
12/12
Ana Van Hoeck
13/12
Mado Verhoeven
13/12
Patrick Desmet
16/12
Cor Segers
16/12
Mil Segers
17/12
Dirk Caubergs
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com