NL
EN
FR

Veldcompetitie U19 d.d. 21/4/2024: Boeckenberg U19 A – Sikopi U19 A (22-8)

Met een mindere wedstrijd tegen Borgerhout/GW en een uiterst spannende halve finale van de Beker van België in de benen én het hoofd sloten we op zondag het drieluik af met een wedstrijd tegen Sikopi. Ook deze keer kregen we koud weer voorgeschoteld, maar het bleef wel droog. Een flauw zonnetje verwarmde af en toe handen en voeten bij de verkleumde supporters, die de natuurelementen al een heel weekend hadden getrotseerd om alle Panters aan te moedigen in hun halve finales. Alle teams mogen trots zijn op hun prestaties. Niemand ging roemloos ten onder, iedereen is blijven vechten en het verschil zat soms in de details. Proficiat aan alle spelers en hun entourage. Onze U19’ers hebben na hun winst tegen Temse nog een druk programma af te werken en dat begon dus met Sikopi.

Verslag : Borgerhout/GW – Boeckenberg A : 15 - 20  (7-8)
A: Dennis DV (1), Amber E (2), Lisa VG (4+s), Joppe B (5)

V: Jordan DV (3), Tess V, Lauren S (2), Tibo D
Wissels : Lucas DR (2), Seppe C

Scheidsrechters : D. Mertens, K. Meeus

De laatste wedstrijd tegen onze achterburen ligt nog fris in het geheugen.  Daarvan willen we geen herhaling, al was het maar om onze stek in de kruisfinale zeker te stellen.  Ondertussen deed de geruchtenmolen zijn werk.  Glenn P en Kian A gekwetst bij Borgerhout/GW, dat zijn inspanningen zou sparen voor de finale van de Beker van België.  Geruchten, want Glenn startte en Kian kreeg een plaats op het veld in de tweede helft.  Langs onze kant geen wijzigingen.  Het weer was spelers en toeschouwers genadig : niet al te veel wind en droog.

Verslag : Neerlandia A - Blauw Wit A : 22 – 23  (10-14)
A: Jan - Lander (4) - Zoë (1) - Imke (7)
V: Jelle (2) - Kobe (4) - Ana (2s) - Lotte (3)
Wissels : geen

Blauw Wit ging op bezoek bij Neerlandia en voor vele Boeckenbergers was het heel lang geleden dat ze daar nog geweest waren.  Het clubhuis was nog steeds hetzelfde, maar het zanderig speelveld is knap vervangen door drie mooie kunstgrasvelden die deel uitmaken van een heus sportpark. De wind stond strak, de temperatuur was bitter koud, maar Blauw Wit speelden een prima eerste helft, met veel doelpunten.  De grootste voorsprong bedroeg 4-10 en Niels en Goffa straalde één en al rust uit.  Ze moedigden hun team aan bij uitverdedigen en vroegen voor rust en overzicht bij de aanval.  Neerlandia probeerde het tij te keren met enkele wissels en een time-out, maar Blauw Wit stond als een huis en speelde volwassen en efficiënt korfbal.

Alle Boeckenbergers werden op het appel geroepen om drie jeugdploegen te komen steunen in hun strijd om een plaatsje in de finale van de jeugdbekers.  Eerste plaats van afspraak lag op Linkeroever, waar de voorbereidingen voor de Antwerp 10 Miles volop aan de gang zijn.  Een parkeerplaatsje vinden bleek al de eerste hindernis om te overwinnen.  Een aantal supporters hadden uit voorzorg al meteen voor het openbaar vervoer gekozen.  Zo geraakte een, al bij al talrijk, blauw contigent supporters op de terreinen van Sikopi.  Moedigen die het onvoorspelbare weer van de aprilse grillen durfden te trotseren.  Dat bleek achteraf nogal mee te vallen, op wat windvlagen en korte regenbuien na.

Veldcompetitie U19 d.d. 17/4/2024: Boeckenberg U19 A – Vobako U19 A (11-15)

Een wedstrijd op een woensdagavond, het is vaak geen al te goede zaak en dat is ook nu opnieuw gebleken. We kregen bezoek van Vobako, sowieso altijd een moeilijk te bespelen ploeg. Aan onze kant ook hier en daar wat last van pijntjes na de wedstrijd op Borgerhout. De heerlijke lentezon van afgelopen zaterdag had bovendien plaatsgemaakt voor een stevige kilte. Tijd dus om weer de winterjas aan te trekken en zelfs handschoenen waren nuttig. Goed warm blijven op het veld en op de bank was dus de boodschap. Gelukkig bleven we wel gespaard van regen en hagel waarvoor we de weergoden alvast dankbaar zijn.

Verslag : Boeckenberg A – Voorwaarts A : 25 – 23  (12-9)
A: Joppe B, Lucas DR (3), Lisa VG (5+2s), Amber E (5)

V: Tess V (1), Jordan DV (4), Tibo D (2), Lauren S (2)
Wissel : Sterre VDA, Dennis DV (1)
Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Wouters

Ben ik fout in mijn overtuiging dat Voorwaarts een moeilijke tegenstrever is voor onze panters ?  Na de onderbreking door de paasvakantie bereidde Gert zijn spelers voor met een oefenwedstrijd tegen Floriant.  De B-ploeg had het tegen de “Bus” heel lastig, speelde een zwakke eerste helft en herpakte zich lichtjes in de tweede in wat ronduit een zeer matige wedstrijd was.  Aan onze A-ploeg om het beter te doen.  Ongewijzigde opstelling na de wedstrijd tegen Temse, behalve dat Lauren terug haar plaats innam.  Iedereen was er klaar voor, zelfs het weer met een stralende zon, een frisse temperatuur en weinig wind.

Verslag : Blauw Wit A - Edegem A : 25 - 21  (12-12)
A: Ana (3+s), Kobe (1), Jelle (5), Niki (1)

V: Imke (2+s), Zoë (1+s), Rino (s), Lander (3)
Wissels : Riet (2), Jan (1+s), Ruben (1)
Scheidsrechter : T. De Gent

Edegem is een mede-kandidaat voor de runner up-plaats, die de mogelijkheid van promotie naar PROMO biedt.  Op het veld een niet te onderschatten tegenstander, zoals bleek tijdens de heenwedstrijd die op een gelijk spel eindigde.  Terwijl de zon stilletjes aan de horizon opzocht, verdween ook langzaam de eerste lentewarmte, die menig toeschouwer en speler een rood kleurtje had bezorgd.  Lander nam zijn plaats terug in en Niki kwam tussen de lijnen ipv. Lotte.

Veldcompetitie U19 d.d. 13/4/2024: Borgerhout/GW U19 A – Boeckenberg U19 A (14-15)

Na een lang en bijzonder succesvol zaalseizoen en een daarop volgende extra lange, maar welgekomen paaspauze mochten we onder een stralende lentezon beginnen aan de eindronde van de veldcompetitie. Als eerste wedstrijd stond er een bezoek aan onze buren op het programma. We weten uit ervaring dat dit steeds moeilijke wedstrijden zijn. Bij onze laatste veldontmoeting hebben we op het einde nog een gelijkspel uit de brand kunnen slepen. Iedereen was dus benieuwd naar hoe het deze keer zou gaan.

Verslag : Spartacus/NDN A - Blauw Wit A : 13 - 21  (5-8)
A: Ana (5), Lotte (2), Kobe (2), Jelle (2)

V: Imke (2), Jan (4), Stijn (1+s), Zoë
Wissels : Rino (2), Riet, Tobias

Scheidsrechter : J. Van Acker

Zonder enig obstakel van belang teistert een felle, kille wind het Park Groot Schijn, spelers en supporters.  Geen makkelijke omstandigheden, wat de lage score in de match van het B-team al aantoonde.  Na de zenuwslopende race naar de zaaltitel kregen de spelers een weekje rust, alvorens de trainingen op het veld te hervatten.  Ook in de veldcompetitie wordt het doel, de promotie naar Promo te bereiken, niet de gemakkelijkste opgave.  Ganda staat aan de leiding in de rangschikking met een ruime voorsprong.  Na het verlies van Edegem op zaterdag, kan Blauw Wit mits een zege tegen hekkensluiter Spartacus/NDN de tweede plaats veroveren.  Lander, pas herstelt na een week ziekte, blijft aan de kant, zodat Stijn voor de eerste maal een plaats in de basis krijgt.

Verslag : Temse A – Boeckenberg A : 12 - 33  (7-18)
A: Joppe B (1+2s), Lucas DR (3), Lisa VG (10+s), Amber E (1)

V: Tess V (2), Jordan DV (1), Sterre VDA (3+s), Tibo D (8+s)
Wissel : geen

Scheidsrechters : S. De Jonghe, T. Kolmus

De maartse buien temperden het enthousiasme van spelers en supporters voor de eerste veldwedstrijd na de luxe omstandigheden van de zaalcompetitie.  Het is altijd afwachten hoe de spelers reageren op de weerelementen en het verloop van die zaalcompetitie.  Misschien is Temse wel de goede tegenstander om draad buiten weer op te pikken.  Thomas bleef, net zoals de andere reserven overigens, lekker ingeduffeld op de bank, zodat zijn rug wat extra weken rust krijgt.  Lauren bleef afwezig wegens een familiefeest.  Hierdoor diende Gert de vakken aan te passen en kreeg Sterre een plaatsje in het startersachttal.

Kalender
  April 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
25/04
Mirko Van den Audenaerde
26/04
Finn Dhanis
26/04
Marcel Wauters
02/05
Kamiel Buys
03/05
Florian Van Hoeck
04/05
Amélie Dierckx
04/05
Robert De Beukelaer
06/05
Kobe De Puysseleir
06/05
Tuur De Puysseleir
07/05
Noor Meermans
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com