NL
EN
FR

Verslag : Blauw Wit A – Verde A : 18 – 13  (12-7)
A: Brent (1+3s), Nina (3), Kobe (1), Sofie
V: Jelle (4+s), Imke (2), Yoni, Yannis (6)
Wissels: Thomas, Yentl

Scheids : K. Groothaers

Voor de wedstrijd verneem ik dat Lies Brynaert, voorzien als assistent-scheidsrechter, op de fiets is aangereden en op de afdeling intensieve zorgen van het hospitaal verblijft.  We wensen haar een spoedig en volledig herstel en haar familie en levensgenoten veel sterkte.

De ontmoeting met Verde is het laatste onderdeel van de heenronde van de veldcompetitie.  Na deze match kan er een eerste balans worden opgemaakt.  Tim wijzigt niks aan de winnende ploeg van vorige week, terwijl de supporters hopen op dezelfde spirit tussen de lijnen.  Ik ben benieuwd of het “BKC Kaffee” van vrijdagavond, -nacht en zaterdagmorgen al verteerd is.

We starten met een minimum aan U12A panters de toch nog belangrijke wedstrijd tegen Kwik. Dus geen gekwetsten is vooral de boodschap. Het wedstrijdbegin kan niet beter verlopen voor onze mini-panters: eerste aanval = eerste doelpunt, Othmane op doorloper op steun van Maura, 0-1. Daarna verloopt het wat stroever in aanval en missen we teveel open kansen en Kwik kan met een korte kans terug gelijk komen, 1-1. Op strafworp komen ze zelfs voor, 2-1. Noor laat de vakken terug draaien met een schot op pas van Orin, 2-2. Aanvallend blijft het moeizaam gaan en Kwik kan profiteren op inloper, 3-2. Derde keer goede keer, met een ver schot brengt Johannes ons terug gelijk 3-3.

Na de rust met "peptalk" van de 3 coachen, loopt het een stuk vlotter, een mooie omdraaier van Yorick, 3-4. Kwik kan nog terugkomen met een schot, 4-4. Onze panters zijn nu echt vertrokken, tweemaal een doorloper van Johannes op steun van kapitein Maura en 1x op steun van Camille, 4-6. Yorick brengt ons op een veilige voorsprong met een strafworp na fout op eigen doorloper en nogmaals met een doorloper na mooie dieptepas van Orin, 4-8. Het laatste doelpunt is een korte kans van Kwik, 5-8, maar dan zijn onze mini-panters al zeker van de overwinning en een plaats in de TOP league in de zaal. Dik verdiend eindigen we op de 2de plaats in onze sterke reeks achter Putse, maar we zijn de enige ploeg die dit seizoen al van Putse heeft gewonnen! Dit geeft perspectieven voor de zaalcompetitie, die heel spannend zal zijn. Een 3 tal weken geen competitie en dan vliegen we er terug in.

OTHMANE voor zijn wereldgoal en NOOR voor haar prima voorverdedigen, zodat Kwik niet "inside" kon scoren en haar mooi doelpunt verdienden de “Diamonds – shirt” die ze maandag op training zullen krijgen.

PROFICIAT, VEEL SUCCES en PLEZIER U12A panters in de ZAALcompetitie!!

zeer tevreden coachen,

Rik, Lien en Gert.

U16 - Boeckenberg A – KCBJ (22-2) (12/10/2019)

De weken vliegen echt voorbij, zeker als je in het midden van de week ook al een bekerwedstrijd hebt afgewerkt. We zijn alweer aan de voorlaatste wedstrijd van de voorronde aangekomen. Vandaag kregen we KCBJ op bezoek, een ploeg die zich in de onderste helft van de rangschikking bevindt. Ik was er zelf niet bij deze keer, maar kon uit de beelden achteraf volgende informatie halen.

Aanval: Claudia - Evi - Jander - Joran
Verdediging: Elfie - Jenthe - Noah - Rik/Quinten
Reservebank: Aiko - Julie - Mado

 

1-0 shot Joran na pas van Claudia

2-0 shot Evi na pas van Joran

3-0 penalty Noah

4-0 shot Noah uit de rebound

4-1 vrijworp dame KCBJ

5-1 shot Jander na pas van Evi

6-1 shot Elfie na pas van Noah

7-1 penalty Noah

8-1 shot Claudia na pas van Evi

9-1 shot Claudia uit de rebound

10-1 shot Elfie na pas van Jenthe

11-1 shot Noah na pas van Rik

12-1 shot Claudia na pas van Joran

RUST

13-1 inloper Joran na diepe pas van Jander

14-1 shot Noah na pas van Rik

15-1 inloper Elfie met steun van Noah

16-1 shot Jander uit de rebound

16-2 shot heer KCBJ

17-2 penalty Noah na fout op Jenthe

18-2 penalty Noah na fout op Jenthe

Wissel Quinten voor Rik

19-2 shot Joran na pas van Claudia

20-2 shot Evi na pas van Claudia

21-2 shot Jenthe na pas van Noah

22-2 shot Noah na pas van Quinten

 

Waar we afgelopen woensdag uitzonderlijk weinig doelkansen te zien kregen – er moet wel gezegd dat we de meeste doelkansen toen ook echt verzilverd hebben –, vonden we nu de mand wel het meest sinds de start van dit seizoen. Met 22 korven en 46 doelkansen hebben we KCBJ echt van de kaart geveegd. Vooral in de tweede helft werd hen op 1 doelpunt na geen enkele kans meer gegund. Onze shots volgden elkaar snel op, we stonden sterk in de rebound en gaven dus weinig weg in verdediging. Er was opnieuw gevaar van heren én dames. Als we dit allemaal kunnen blijven tonen, onafhankelijk van wie er op het veld staat, is dat absoluut knap. Dus jongens en meisjes, voluit blijven trainen, de opdrachten van jullie coachen goed uitvoeren tijdens de wedstrijden en we staan voor een mooi seizoen!

 

Linda

U16 BVB 1/4 Finale - Boeckenberg – Putse (12-6) (9/10/2019)

Woensdagavond, tijd om onze volgende tegenstander in de bekercompetitie thuis te verwelkomen. Putse kan rekenen op enkele grotere en stevigere dames en heren, maar we hebben ons zeker niet laten doen, al verliep de eerste helft zeker gelijk oplopend.

Aanval: Joran/Rik – Julie/Elfie - Mado - Noah
Verdediging: Aiko - Jander - Quinten - Sterre
Reservebank: Claudia - Evi - Tobias

 

1-0 shot Noah na pas van Joran

2-0 shot Noah met steun van Mado

2-1 inloper dame Putse

3-1 inloper Aiko na diepe pas van Noah

3-2 inloper heer Putse

4-2 inloper Joran met steun van Mado

4-3 inloper heer Putse

5-3 inloper Jander na pas van Aiko

5-4 vrijworp dame Putse

6-4 shot Mado na pas van Julie

RUST

7-4 shot Aiko met steun van Jander

8-4 shot Jander na pas van Aiko

9-4 korte kans Mado uit de rebound

Wissel Elfie voor Julie

9-5 penalty dame Putse

10-5 penalty Jander na fout op Aiko

10-6 shot heer Putse

Wissel Rik voor Joran

11-6 shot Mado na pas van Noah

12-6 shot Rik na pas van Noah

 

De match werd snel op gang getrokken met 2 vroege doelpunten van onze kant. Maar Putse kon tegenscoren en bleef dat de eerste helft telkens opnieuw herhalen. Ze zijn nooit aan de leiding gekomen, maar de kloof werd ook nooit groter dan 2. Langs beide kanten werd er sterk verdedigd, want er waren erg weinig doelkansen te noteren naast de 10 gemaakte korven. Opvallend is dat de meeste doelpunten uit de eerste helft er kwamen na acties naar binnen. Na de rust moest er dus uit een ander vaatje getapt worden om verder weg te lopen van Putse. En dat hebben we gedaan. Vrij snel konden we onze voorsprong verder uitbouwen door onder meer onze shotkracht en blijvende beweging in aanval. Snelle verplaatsingen, de juiste speler aanspelen en scoren. De winst kwam op die manier nooit in gevaar. Opdracht volbracht dus. Op naar de halve finale in april op Sikopi. Een dikke proficiat aan de hele ploeg!

Linda

Verslag: Boeckenberg – Sikopi : 22 - 10  (7-3)
A: Jesse DB (1+3s), Sara G, Lisa VG (3+s), Matthi D (3)
V: Jolien H (1), Nikki S (2+2s), Brent S (3), Lucas DR (2)
Wissels : Tine P (1), Thomas T

Scheidsrechters : M. Wensma, R. Dardenne

De tweede wedstrijd spelen onze panters tegen de tot nu toe puntenloze hekkensluiter, Sikopi.  De B-ploeg had alvast geen probleem met haar tegenstander.  Mits een betere afwerking hadden er zwaardere cijfers dan de 16-11 eindstand op het bord kunnen staan.
Dezelfde acht vertrekken in de A-ploeg voor de laatste wedstrijd van de heenronde, die mits winst vandaag met een 10 op 14 kan worden afgesloten en een plaats in de top 4 van de rangschikking.  De weersomstandigheden vallen al bij al mee.  Het is warm, enkel de bij momenten harde wind dwars over het veld kan bij afstandsschoten voor problemen zorgen.

Verslag : Blauw Wit A – Spartacus/NDN A : 21 – 17  (11-11)
A: Jelle (4+s), Imke (2), Yoni, Yannis (6)
V: Brent (1+3s), Nina (3), Kobe (1), Sofie
Wissels: geen

Scheids : W. Jongbloed

Een wedstrijd met een verleden, want Spartacus/NDN is de zaaltitelwedstrijd van vorig jaar nog niet vergeten en is zeker gebeten op revanche.  “Er is werk aan de winkel”, schreef ik vorige week en net nu moet Tim 2 gekwetste dames, Yentl en Lynn, missen.  Zo komt Yoni in de basis, niet makkelijk in deze wedstrijd.  De supporters willen vooral hun spelers zien vechten voor de overwinning, iets waar ze de vorige week tevergeefs naar zochten.

Als trainer had ik 2 doelstellingen vooropgesteld bij aanvang van dit seizoen met de U12a panters, in de beker zo ver mogelijk eindigen, laatste 4 = ½ finale = GELUKT, en zaal en veld in een A reeks spelen, met de beste 8 van België = (bijna) GELUKT, als we onze wedstrijd op Kwik winnend of gelijk afsluiten, anders hangt het nog een beetje af wat de andere ploegen in de andere reeksen doen, voor de beste 3de plaatsen. We hebben er hard voor moeten trainen en met hoogtes en laagtes in de wedstrijden dit al bereikt en staan voorlopig op een mooie 2de plaats. De komende zaal en veldcompetitie zal heel spannend worden en van hoog niveau zijn. Het is jaren geleden dat er zo'n sterke lichting is bij vele U12 ploegen. Iedereen kan van iedereen winnen en verliezen en dat is positief om verder te ontwikkelen als korfballer. Door weerstand worden jullie alleen maar beter.

We mochten onze sympathieke “meter Tine” en “peter Damon” begroeten, beiden “TOP” korfballers van onze kern. Ze hebben kennis gemaakt met de trainers/coachen en natuurlijk ook met onze U12A panters. Ze waren heel enthousiast na de wedstrijd en dansten mee ons rondedansje !! RESPECT !

We hebben dan ook beloofd om eens naar hun wedstrijd te gaan kijken en te supporteren, ze verdienen het!

De wedstrijd zelf kende een geweldige 1ste helft, hoog tempo, met heel veel kansen, mooie uitgespeelde doelpunten en een geweldige verdediging. Na 20 minuten stond er 9 – 1 op het scorebord tegen een ploeg dat op gelijke hoogte stond in de rangschikking. Met doelpunten van:

Maura 3x steun Lou (2x) en steun Johannes (1x)

Liv 1x steun Lou

Yorick 3x steun Noor (1x) Orin (1x) en Celeste (1x)

Lou 1x steun Liv

Johannes 1x – verdiende de jongens shirt - steun Maura.

Tijdens de rust gaf de coach als opdracht mee om geen doelpunten meer te maken, want 10x scoren zou hem geld kosten vanwege een beloofde traktatie.

Voor 1 maal werd er heel goed geluisterd naar de coach, want er werd niet meer gescoord, tot … Camille besloot helemaal op het einde om toch doelpunt 10 te scoren.

Camille 1x – verdiende de meisjes shirt - steun Yorick.

Wat me wel opviel is dat ditmaal de meisjes aan het kanon waren met 5 doelpunten en 5 assists en de jongens eveneens met 5 doelpunten en 5 assists en zo hoort het ook !! Knap “meiden” !!

Weeral dolle vreugde na de wedstrijd want de doelstelling = (bijna) gelukt !!

Nu nog op Kwik ons best doen want jullie verdienen het om met de 8 beste ploegen te spelen.

Tevreden coachen en supporters,

Rik en Lien

 

Verslag: Boeckenberg – Voorwaarts : 23 - 14  (12-3)
A: Jesse DB (3), Sara G (1), Lisa VG (1), Matthi D (6)
V: Jolien H (2), Nikki S (3+2s), Brent S (3), Lucas DR (1)
Wissels : Thias VL, Maline V, Lauren S, Tine P, Thomas T (1)

Scheidsrechters : V. Van der Beken, K. Lauret

Alweer een weekend met twee wedstrijden, weliswaar tegen verschillende tegenstanders deze keer en voor de veldcompetitie.  De wedstrijd tegen Voorwaarts werd vooruit geschoven vanwege het nakend EK-tornooi U21, waar een aantal van onze spelers zijn voor geselecteerd.  De Elsdonkenaars zijn, nadat een aantal van hun topspelers het team verlaten hebben, terug te vinden in de onderste regionen van de rangschikking.  Voor onze fanions, die in de dubbele overwinning tegen Floriant vorig weekend hun betere forme toonden, zou deze ontmoeting geen probleem mogen opleveren.  Na een redelijk natte, kille week waren de natuurelementen eerder mild.  Er diende enkel rekening gehouden te worden met een af en toe forse wind.

Na een geweldige, spannende wedstrijd vol emoties tegen één van de beste U12A ploegen staan onze panters in de halve finale Beker van België.

Johannes (4x), Yorick (3x) en Maura (1x), waren de schutters, met geweldige steun van Liv, Noor en Maura en nemen het ganse U12A panters team op sleeptouw en behalen alzo een mooie overwinning. Orin, Camille en Celeste hard werkend in hun vak zowel aanvallend als verdedigend en Lou had het moeilijk tegen de aalvlugge beste jongen van ASKC, maar streed tot de laatste snik, hard werkend voor zijn ploeg en werd leeggespeeld vervangen door Othmane. Alzo hebben alle panters gespeeld. Knap van IEDEREEN !! Dit is een resultaat behaald door de inzet van de GANSE PLOEG !! Winnen en/of verliezen doe je in een ploegsport, zoals korfbal, met het ganse team. Iedere pion is belangrijk om resultaat te halen. Ook de coaches/trainers, supporters en de cel jeugd leveren hun bijdrage tot dit succes, zonder hun harde werk lukt het niet. Voor U12 was dit een propaganda wedstrijd en bewijst nogmaals dat korfbal op dit hoog niveau een prachtige sport is. Bedankt Gert om als hulpcoach in te springen, Sven om als ploegleider steeds perfect werk af te leveren Glenn voor het noteren van de doelpunten en proficiat aan de jonge scheids om deze hectische wedstrijd goed te leiden. Maar vooral PROFICIAT Boeckenberg U12A panters !! Doe zo verder.

Zaterdag 25/04/2020 ½ finale op Temse K.C. Tegen KCBJ, hou deze datum nu al vrij !! andere ½ finale Voorwaarts – Putse

een zeer tevreden coach vol adrenaline,

Rik en Lien

 

U16 Boeckenberg – Temse B (20-3)
5/10/201

De herfst is nu definitief in het land, maar op zaterdag zijn we er goed van af gekomen. Een flauw zonnetje en af en toe een iets kouder windje, maar voor de spelers ideaal speelweer. Er is geen druppel regen gevallen. De wedstrijden van zondag zouden het slechter treffen dit weekend.

We ontvingen The Purple Monkeys uit Temse. Ze hadden tot nu toe 3 wedstrijden verloren waarvan 2 nipt en 1 wedstrijd gewonnen. Het is nooit goed om je tegenstander te onderschatten, maar we gingen er wel vanuit dat we zeker kans maakten om een mooi resultaat neer te zetten. En dat hebben we zeker ook gedaan.

Aanval: Elfie - Jenthe - Joran - Quinten
Verdediging: Claudia – Evi - Jander - Rik
Reservebank: Aiko - Julie - Mado - Noah - Sterre

1-0 shot Joran na pas van Quinten

2-0 shot Joran na pas van Jenthe

3-0 inloper Evi met steun van Jander

4-0 penalty Jander na fout op Claudia

5-0 inloper Joran na diepe pas van Quinten

6-0 shot Quinten na pas van Joran

6-1 penalty dame Temse

7-1 shot Jander na pas van Evi

8-1 shot Quinten na pas van Joran

9-1 shot Joran na pas van Jenthe

9-2 inloper dame Temse

10-2 shot Jander na pas van Evi

RUST

11-2 penalty Joran

12-2 shot Jenthe na pas van Quinten

13-2 shot Evi met steun van Jander

14-2 shot Rik na pas van Evi

15-2 shot Joran na pas van Elfie

16-2 shot Quinten na pas van Joran

17-2 inloper Claudia na pas van Evi

18-2 shot Jander na pas van Rik

18-3 shot heer Temse

19-3 inloper Joran na pas van Elfie

20-3 inloper Jander na diepe pas van Quinten

 

Van in het begin was iedereen bij de les, zowel in verdediging als in aanval. Er was geen sprake van onnodig balverlies of teveel passen die de mist in gingen. Er werd rustig gespeeld en de opdrachten werden meestal uitgevoerd zoals gevraagd. Vandaag stonden vooral de heren aan het kanon (echt knap hoor), maar ook de dames droegen hun steentje meer dan bij. Alleen was bij hen de afwerking iets minder efficiënt. Zij zorgden er dan weer voor dat er heel wat ballen onderschept werden, dus de ballijnen werden goed gelezen en er werd door iedereen goed voorverdedigd. En zo krijg je een mooi geheel met het resultaat zoals hierboven beschreven. Veel doelpunten en niet al te veel kansen bij de tegenpartij.

Het verschil was vandaag redelijk groot. Aanstaande woensdag treffen we Putse in een volgend bekerduel. Dat zal andere koek zijn. Putse staat ook 2e in de rangschikking in een andere reeks en wint steeds met meer dan 10 doelpunten, dus ook zij scoren gemakkelijk. Zij hebben enkele grote spelers in hun rangen, dus de rebound zal een belangrijk gegeven worden. Maar zoals reeds eerder gezegd, kunnen onze toppers boven zichzelf uitstijgen als ze in zichzelf geloven. Op het MMM tornooi was de winst voor ons, hopelijk woensdag ook. Laat stress thuis en breng een bakje plezier en focus mee. En dan is alles weer mogelijk.

Linda

Kalender
  October 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Boeckenberg webshop

 

 

30% korting voor onze leden

op het ganse assortiment

Kortingcode PARKPANTERS

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
21/10
Lander Bellemans
22/10
Wiske Van Vlierberghe
24/10
Sponsoring Claus
24/10
Steven Claus
24/10
Guy Campers
28/10
Meerke Kegeleers
29/10
Jill Raeymaekers
03/11
Aiko De Bolle
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com