NL
EN
FR

Verslag : Boeckenberg – Borgerhout/Groenwit : 23 - 16 (10-9)
A: Joppe (2+s), Brent (2+s), Maline (2), Sara (1)
V: Jordan (1+s), Thomas (8), Tess (2), Jolien (1+s)

Vandaag een zalige nazomerdag en onze panters hebben een missie, nl. op zoek gaan naar een eerste competitiezege.  Tegenstander van vandaag zijn onze buren, die bovenaan het klassement staan.  Het wordt dus geen makkelijke opdracht.  Jolien is hersteld van een blessure en komt terug tussen de lijnen.

Veldcompetitie U17 d.d. 18/9/2021: Voorwaarts A - Boeckenberg A (7-13)

Na twee verlieswedstrijden tegen de reuzen van Rijko en Putse gingen we op bezoek bij Voorwaarts. Deze ploeg was erin geslaagd om te winnen van Putse, dus we moesten zeker niet aan onderschatting doen, doch wel uitgaan van onze eigen kracht om deze klus te klaren en met vertrouwen spelen. Met de afwezigheid van Rik en Aiko beschikten we niet over al te veel wissels, maar gelukkig kwam Mado ons versterken aan dameskant, waarvoor dank, zodat we toch telkens 2 spelers op de bank hadden. En de coach heeft gretig gebruik gemaakt van zijn wissels en iedereen op het terrein gezet, die mee was.

Veldcompetitie U17 d.d. 12/9/2021: Putse A - Boeckenberg A (12-8)

Vandaag stond de eerste uitwedstrijd op het programma en trokken we naar Putse. We hadden deze jongens en meisjes al eens als tegenstander tijdens het Tryout tornooi op Spartacus en hadden er goede hoop op. Toen werd het een ruime overwinning met veel snelheid, gretigheid en aanvallend overwicht. Benieuwd wat we deze keer op de grasmat konden laten zien.

De ganse week moeten knippen en plakken om een ploeg bijeen te krijgen. Uiteindelijk konden we beroep doen op Jun en Maura en op Yara en Thomas, waarvoor dank! Ook geen scheids aangesteld door de KBKB, dus ook hier op zoek gegaan en uiteindelijk heeft Gert, papa van Liv de wedstrijd prima geleid, bedankt. Sven ook bedankt voor het noteren van de doelpunten iedere wedstrijd en als ploegleider.

Op de wedstrijdbespreking werd duidelijk uitgelegd wat het doel en belang van deze wedstrijd was, nl. punten pakken tegen Sikopi met enkele sterke jongens. Bij het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat de richtlijnen van de coach niet goed begrepen waren, want we stonden na 10 minuten al 3 doelpunten achter. Het verdedigen was niet goed. Jun maakte een schitterend doelpunt op pas van Cleo. Daarna gaven Lou, Cleo, Liv en Kasper ons hoop toen het 5 - 5 werd. Sikopi liep echter verder uit en enkel Noor kon nog milderen tot 8 - 6. De laatste minuut scoorde Thomas nog vanonder de korf, maar spijtig de scheids keurde dit niet toe. De meisjes scoorden 3x en de jongens ook 3x en dat was beter dan vorige wedstrijd. Iedereen heeft speelminuten gekregen, hopelijk kunnen we tegen de Gentse ploegen de broodnodige punten pakken met onze volledige ploeg.

Het verdedigen moet veel beter, aandacht en vooral dichter verdedigen en geen gemakkelijk schot toelaten.

Jun en Cleo speelden een verdienstelijke wedstrijd en voerden de opdrachten goed uit en mochten deze keer naar huis gaan met de "Diamonds" shirts. Proficiat !

Rik

Verslag : Floriant A - Boeckenberg A : 16 - 15  (9-7)
A: Joppe B (3), Maline V (1), Sara G, Brent S (2+2s)
V: Jordan DV (2), Tess M (2), Tess V, Thomas T (2+s)
Wissels : Jolien H, Lucas DR

Scheidsrechters : K. Meeus, S. Cleymans

Op de een of andere manier associeer ik de verplaatsingen naar Floriant met slecht weer.  Dat was vandaag zeker niet het geval.  Nooit een gemakkelijke verplaatsing overigens.  Floriant draait mee aan de kop van de rangschikking en is thuis geen makkelijke klant.  Brent neemt terug zijn plaats in en de Tessen vinden we terug in hetzelfde vak.  Johannis lijkt nog een beetje op zoek naar de ideale vakopstelling en dat heeft dan vooral te maken met scorend vermogen.  En doelpunten is wat we vandaag zullen nodig hebben.  Met de bonkende muziek van de kermis op de achtergrond gaat de wedstrijd van start.

Verslag : ASKC A - Blauw Wit A : 16 – 17  (7-10)
A: Imke B (3+2s), Kobe (2), Thomas, Janne
V: Jelle (2+s), Lotte (4+s), Lynn, Ruben (1)
Wissels : Brent (1)

Scheids : Steve De Jonghe

Eerst iets rechtzetten, want blijkbaar functioneren mijn grijze cellen niet meer perfect.  Op 31/08/2018 plaatste Blauw Wit zich voor de 1/16de finale van de Beker na een overwinning in de voorronde tegen en op KCOV, 10-15 overigens.  In die tweede ronde bleek Voorwaarts een heel beetje te sterk.  Tot zover de historiek, het geheugen van mijn PC is scherper.  Errare humanum est, mensen is misselijk dus.
Bon, naar de competitiewedstrijd.  ASKC was blijkbaar verbolgen dat ze een forfait hadden gekregen voor de B-ploeg.  Reeds in de eerste helft augustus hadden we gemeld dat we mede door het evenement op het Boeckenberg Sportcenter een probleem hadden met de beschikbaarheid van spelers.  ASKC was om allerlei redenen niet bereid de wedstrijden te verplaatsen.  En alhoewel er gepoogd werd alsnog een B-ploeg bij mekaar te krijgen, werd woensdag duidelijk dat dit niet lukte.
De acht die vrijdag startten, vulden nu ook de vakken op dezelfde wijze.

Verslag Beker : Scaldis - Blauw Wit (+2) : 19 – 22  (14-10)
A: Imke B (3+2s), Kobe (5), Thomas (2), Janne (2)
V: Jelle, Lotte (3), Lynn (1), Ruben (s)
Wissels : Brent (1)

Scheids : Steve De Jonghe

Een bekerwedstrijd tegen het gerenommeerd Scaldis, genoeg om geïntimideerd te zijn ?  Van de vedetten die het enkele jaren geleden onze toppers nog moeilijk maakten, zie ik er enkele … op de bank of naast de lijn.  Scaldis is duidelijk in transitie en heeft bovendien af te rekenen met een aantal gekwetsten.  Er komt daardoor een sterk verjongde ploeg tussen de lijnen.  Ook langs onze kant heeft Tim 3 van zijn starters moeten vervangen.  Benieuwd wat deze confrontatie gaat brengen.  Riet heeft intussen de ene bank geruild voor de andere en zit, in afwachting van het opdoen van training- en wedstrijdritme, reserve.

De U13A meisjes doen het !

De eerste competitiewedstrijd en al direct tegen een topper ! We begonnen met 3 licht gekwetsten, allen enkelkwetsuren, Cleo, Camille en Eppo. Het was een moeilijk begin, maar niet voor Elise, onze jongste panter, die een mooie wedstrijd speelde en ook scoorde ! Ook Liv was van de partij vandaag, zij scoorde 2x, maar miste nog te veel open kansen. Volgende keer meer concentratie bij het doelen. Oh ja er speelden ook jongens mee en Per scoorde zelfs een omdraaier op bevel van de trainer.

Probeer zo veel mogelijk de functies te wisselen, zodat zowel de meisjes als de jongens tot steun en rebound komen. Speel en werk voor mekaar, we zijn tenslotte een ploegsport. 

De shirt van de "Diamonds" (het zijn er 2) die iedere week naar een panter gaat die voor zijn/haar doen een uitzonderlijke prestatie levert en democratisch verkozen wordt, ging ditmaal naar Elise, die een heel sterke wedstrijd speelde. Knap meid !

Voor de tweede shirt was het iets moeilijker, ook Julia was goed, maar Noor (of was het Eufrasieke) vond terug haar zelfvertrouwen en verdiende alzo de 2de shirt.

Volgende wedstrijd vlotter over 4 spelen en jullie kansen beter afwerken.

Veel beterschap en rust gewenst aan de gekwetsten. Verzorg jullie kwetsuren, leg regelmatig 20 minuten ijs erop en laat je intapen of draag een enkelbrace in de volgende wedstrijden.

Rik

 

Veldwedstrijd U17 d.d. 5/9/2021: Boeckenberg A - Rijko A (5-10) 

Welkom terug op de sportvelden van Boeckenberg! Iedereen heeft er zo lang naar uitgekeken en nu is het dan eindelijk zover. Onze spelers kunnen weer korfballen. Seizoen 2021-2022 is officieel in gang gefloten voor de U17A en dit op eigen terrein. Nu we van U16 naar U17 zijn overgestapt, spelen we eigenlijk gewoon met bijna dezelfde ploeg als vorig seizoen. Dus zeker genoeg kwaliteit en spirit om er weer een mooi seizoen van te maken. 

Verslag : Kwik A - Boeckenberg A : 18 - 18  (9-9)
A: Joppe B, Tess V (2+s), Maline V (1+s), Thomas T (4+s)
V: Sara G (s), Jordan DV (3+s), Tess M (1), Lucas DR (1)
Wissels : Rani VH, Thias VL (1)

Scheidsrechters : T. Vlaeminckx, M. Wensma

Prima weertje vandaag.  De vraag om een drinkonderbreking circuleerde even.  Uiteindelijk kwam er eentje in de tweede helft tijdens de verzorging van Jordan.  Ondanks het stralende zonnetje geen overrompeling van toeschouwers.  Waren die naar andere activiteiten ?
Door de afwezigheid van Brent – kon geen vrij krijgen op het werk -  verschijnt Lucas tussen de lijnen.  Verder weinig wijzigingen.  Ook niet langs de kant van de thuisploeg.

Kalender
  September 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Boeckenberg webshop

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
21/09
Tess Mathis
21/09
Elfie De Boever
24/09
Andre Broeckx
25/09
Thomas Thijs
25/09
Sarah Cordon
28/09
Rene Cop
29/09
Eric De Bremaeker
01/10
Rik Van Aelst
01/10
Kato Delaruelle
03/10
Marcel Cools
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com