NL
EN
FR

Verslag : Kwik – Boeckenberg : 20 - 23
A : Karen VC, Sara G, Jesse DB, Glenn G
V : Nikki S, Jolien H, Matthi D, Nick J
Scheidsrechter : Wensma – Mertens
Vandaag helaas geen gedetailleerd score-overzicht. Pen en papier waren bij de verhuis helaas verloren gegaan … (of het zou ook kunnen dat ik met alle verhuisperikelen gewoon vergeten was om het verslag te maken ☺). Mijn excuses.
De laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen had voor beide teams geen belang meer. Onze panters hadden zich vorige week verzekerd van het behoud en Kwik was reeds zeker van een top 2 plaats. Zaak dus voor ons team om het seizoen toch met een goed gevoel af te sluiten en een mooi afscheid te bezorgen aan onze spelers die de stabils aan de haak gaan hangen.
Bij de biekes bleef korbalster van het jaar, Liesbeth heel de wedstrijd op de bank.

A: Elfie, Charlotte, Mattijs, Senne, (Mira)
V: Mado, Aiko, Florian, Jani, (Mirko)

Na de laatste 3 wedstrijden - tegen sterke tegenstanders - verloren te hebben, hopen wij deze partij tegen Sikopi te winnen.  Tommy en Pascale lijken de laatste match nog iets te willen proberen, want de vaksamenstellingen zijn aangepast.  Mattijs en Aiko wisselen van vak.

Het verandert niet veel aan het beeld van de voorbije wedstrijden.  Ook vandaag zijn we bijna de hele match op achtervolgen aangewezen.
Het eerste doelpunt van Sikopi valt binnen van op een ongelooflijke afstand.  Florian’s heer was sinds de vorige match al gekend voor zijn goed schot en bewijst dat opnieuw.  Mattijs brengt onmiddellijk gelijk.  Dan loopt Sikopi plots uit tot 4-1 en hebben wij geen antwoord klaar.  Tommy beslist een time-out te nemen en dat lijkt vruchten af te werpen.  We komen snel terug tot 4-3 met doelpunten van Jani en Senne na een paar mooie aanvallen, waar over 4 spelers werd rond gespeeld en verschillende mensen gingen steunen.  De eerste helft gaan we rusten bij 5-3.

De tweede helft is spannender.  Als we tot 6-6 komen, kan immers alles weer.  We krijgen de indruk dat we er over gaan en komen 6-8 voor.  Maar de jongens en meisjes van Sikopi laten hun kopje niet hangen.  Ook zij benen bij tot 8-8.  De match is bijna gedaan, maar beide ploegen willen sportief het volledige laken naar zich toe trekken.  De doelpuntjes volgen elkaar nu snel op en wij komen telkens voor.  Van 8-9 (knappe inloper van Mattijs), wordt het 9-9.  Florian lijkt met een inloper de overwinning binnen te halen (9-10), maar Sikopi knalt met een ver doelpunt de eindstand op het bord.  In de laatste minuut maken wij nog een 11de doelpunt - volgens ons onterecht afgekeurd - maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze uitslag fair is.  Onze afwerking, de korte kansjes lieten ook vandaag te wensen over.

We speelden kruisfinales van Herentals, de halve finale van de Beker en op het veld hadden wij een heel mooi voorseizoen. De tweede helft van het veldseizoen raakten wij jammer genoeg niet in ons ritme en uit ons dipje.  Voor een ploeg met 70% eerstejaars toch een heel mooie prestatie.  En bovenal hadden we een super tof ploegje dat weer een jaar geëvolueerd  is, ouder geworden is  en mekaar volgend jaar zeker gaat missen.  Een gemeende dikke pluim voor trainers Tommy en Pascale voor de opbouwende en constructieve begeleiding het hele jaar door.

Doelpuntenmakers : Florian (2), Mattijs (4), Mirko (1), Senne (1), Jani (1), Aiko (1)

Marleen (Mama van Elfie)

PS1: Marleen, bedankt voor de leuke wedstrijdverslagen !  Super !
PS2: We sluiten ons seizoen af op het Aardbeientornooi van Rijko ! Iedereen op post !

Fiere trainers,
Tommy & Pascale

 

Verslag Blauw Wit A - JOKI A : 16 - 15 (7-6)
A: Kobe (4+s), Imke (5), Nina (1), Domien
V: Thomas, Karo (1), Yentl (1), Nils (1)
Wissels : Brent (s), Jan (1), Ben
Scheidsrechter : R. Hansens
De zondag van de laatste loodjes. Frank slaagde er in om zowat zijn hele spelersgroep naar het Boeckenberg Sportcenter te krijgen. Het vooruitzicht van een gratis bbq was daar misschien niet vreemd aan. Het betaamt om Joki te bedanken voor de moeite die Koen deed om voldoende spelers bijeen te halen om de wedstrijden op zondag te spelen. Voor hen hing de zware dreiging van degradatie boven het hoofd. Als ze puntenloos huiswaarts zouden keren, kon ATBS mits winst tegen Hoevenen weg geraken van die voorlaatste plaats. Immers, geen runner up wedstrijden in hoofdklasse 2.

De laatste wedstrijd van dit seizoen is tegen Voorwaarts, een ploeg die we al een aantal keer zijn tegengekomen met een paar vlot scorende meisjes.

Er wordt van het begin vlot rondgespeeld en Anthony kan er met een mooi schot 0-1 van maken. Aan de andere kant doet Voorwaarts hetzelfde en zo wordt het 1-1. Het spel gaat goed heen en weer en Yorick kan ons terug op voorsprong brengen, 1-2 na inloper op steun van Maura. Concentratieverlies onder de korf zodat Voorwaarts uit de rebound 2-2 maakt. Even later gaat ook een schot binnen waardoor we zelfs op achterstand komen 3-2. Anthony maakt terug gelijk op inloper met steun van kapitein Celeste 3-3. We blijven heel goed spelen en Yorick kan tweemaal uit inloper scoren, met steun van Camille en Maura, 3-5. Vlak voor de rust scoort Jana nog met een zuiver ver schot 3-6.

Na de rust verloopt het veel minder vlot. We leiden veel balverlies en kunnen heel moeilijk goede kansen afdwingen. Voorwaarts kan hierdoor nog terugkomen tot 5-6, maar we sluiten wel onze laatste wedstrijd af met een overwinning.  

Een wedstrijd met twee gezichten waarbij we een heel goede eerste helft spelen, maar in de tweede helft ging het een heel stuk moeizamer.

Het einde van een mooi seizoen van onze mini-panters. In het begin was het even zoeken, maar alle spelers en de ploeg zijn enorm gegroeid in de loop van dit korfbaljaar. We sluiten het seizoen af met een mooie derde plaats in PROMO-A van de zaal, een knappe tweede plaats in PROMO-A van het veld, kwartfinalist in de Beker van België en niet te vergeten als winnaar van de Beker van Antwerpen (waarin we 2 TOP-league ploegen klopten). Volgend weekend spelen we nog op het Aardbeientornooi van Rijko.

Sportieve groeten, de trainers

Boeckenberg - Borgerhout : 6 - 11
A: Elfie, Aiko, Florian, Senne, (Jani)
V: Mado, Mira, Mattijs, Mirko
Super-reserve : Eline

In deze voorlaatste match van het seizoen hangt er voor ons niets meer van af, behalve “eer”.  Die eer is ook wat, want tegen de buren van Borgerhout met bekende ex-school- en ploegmaatjes willen we altijd goed presteren.

Het is echter Borgerhout dat de eerste helft de maat neemt van onze U14’s. We gaan na 25 minuten rusten met een 1-5 stand.  Mattijs zet hiervoor een zelf afgewongen penalty netjes om.

Minder afgewerkte schoten en - weer - slechtere passen in het uitverdedigen doen het verschil oplopen.  Borgerhout scoort in deze helft voornamelijk van ver.  Uitgespeelde kansen zijn er minder en onze dames houden de snelle rode dametjes wel in toom.  In vergelijking met de match tegen ASKC worden in aanval meer doelpogingen ondernomen.  Dat moeten we blijven doen en is positief.  Een huizenhoog cliché, maar als we niet gooien, kunnen we niet scoren.  Er wordt ook door verschillende mensen gewerkt om dan de rebound te halen.  In de steun nog breder durven gaan staan en ballen meegeven zijn nog werkpuntjes.  Maar het verschil is niet zo groot, dat het me bij de rust onmogelijk lijkt om het tij nog te doen keren.

Na de rust gaan we in het begin ook mee.  Verschillende spelers scoren.  Mirko mildert van ver naar 2-5, waarna Borgerhout opnieuw antwoordt.  Senne zet rustig een penalty om, 3-6.  Jani met een inloper en Mado met een ver schot blijven Borgerhout volgen tot 5-7.  Dan loopt Borgerhout de laatste 5 minuten plots kordaat uit tot 5-11.  Aiko legt de eindstand vast op 6-11.

De stand in deze tweede helft is 5-6.  Net als in de vorige matchen merken we dat onze tweede helft beter is dan de eerste.  Volgende week tegen Sikopi vliegen we er daarom van de eerste minuut voluit in om het seizoen met een mooie overwinning te kunnen afsluiten.

Doelpuntenmakers : Mattijs, Mirko, Senne, Jani, Mado, Aiko (Fijn dat er 6 verschillende spelers scoorden.)

Marleen (mama Elfie)

Verslag : Boeckenberg – Floriant : 17 - 16 (10 - 8)
A: Jesse DB (4), Sara G, Glenn G (2), Karen VC (1)
V: Jolien H (2), Matthi D (3), Nikki S (2), Nick J (3)
Wissels : Thias VL, Thomas T
Scheidsrechters : Stef Cleyman, Kris Meeus

Met Voorwaarts–Sikopi op het programma moesten onze panters deze week voor de tweede keer thuis aan de slag, tegen Floriant ditmaal. Winst van onze panters en geen gelijkspel in de andere partij zou het runner up spook voorgoed verdrijven.  Johannis zet dezelfde acht van woensdag tussen de lijnen, alleen vertrekt Jesse nu wel in aanval.  Probleem met Floriant is vooral de twee lange heren, die voor veel rebounddruk zorgen.

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen spelen we tegen Spartacus, een heel sterke ploeg waar we in de heenwedstrijd kansloos tegen waren.

In het begin is het bij ons zoeken om de bal goed en vlot rond te spelen door het verdedigen op de ballijn van Spartacus. Spartacus krijgt zelf een paar goede kansen die ze niet afwerken en als wij beter in ons spel komen kan Jana op inloper met steun van Anthony de score openen 1-0. Niet veel later valt de gelijkmaker op schot 1-1. Aan beide kanten soms wat pech met de afwerking, maar uiteindelijk kan Johannes op inloper met steun van Jitte er 2-1 van maken. Waar een eerste mooie combinatie met dieptepas nog wordt gemist gaat de inloper van Yorick, goed in de rug van de tegenstander gelopen, op dieptepas van Johannes er wel in 3-1.

Na de rust schakelt Spartacus een tandje hoger en wij zijn even de pedalen kwijt waardoor ze met een wegtrekker en een schot uit rebound gelijk komen 3-3. Yorick kan na combinatie met Johannes ons met een schot terug voorsprong brengen 4-3. Het laatste woord is voor Spartacus dat met een schot uit rebound, een schot en een wegtrekker de wedstrijd naar zich toe trekt 4-6.

Dit was een heel leuke wedstrijd om te zien met twee goed korfballende ploegen. Na een heel goede eerste helft verloren we in de tweede helft soms wat onze concentratie waardoor Spartacus toch nog kon winnen. Volgende week de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Voorwaarts. Nog een keer alles geven om dit mooie seizoen in schoonheid te beëindigen.

Sportieve groeten, de trainers

Verslag : Boeckenberg - Voorwaarts : 24 - 14 (15-8)
A: Nikki S (3), Jolien H, Matthi D (6), Nick J (4)
V: Jesse DB (7), Karen VC (1), Sara G (2), Glenn G (1)
Wissel : Thias VL
Scheidsrechter : R. De Backer, V. Van der Beken

Een wedstrijd met het mes tussen de tanden, dat wilden de supporters van beide ploegen zien. De winnaar zou zich immers voorlopig op een veiligere plaats in de rangschikking hijsen.  De bezoekers zelfs nog meer dan onze panters.  Avondwedstrijden zijn traditioneel niet hun geliefde matchen.  En de resultaten van de zaalwedstrijden tegen Voorwaarts waren ook niet meteen van de hoogste kwaliteit.  Daar staat tegenover dat de Bus in de veldcompetitie ook niet meteen hoge toppen scheert.
De B-ploeg kwam na een lange achtervolging net een doeltje te kort om de punten te delen.  Daarna was het al snel aan de hoofdact, terwijl ik met een oog de buienradar in de gaten hield.

Boeckenberg - ASKC :10 - 11
A: Elfie, Charlotte, Florian, Senne (Mirko)
V: Mado, Mira (Aiko), Matijs, Yani

Binnen de 4 dagen mogen we proberen de match van vorig weekend tegen ASKC te doen vergeten.  Mindere randvoorwaarden als wisselvallige weeromstandigheden en/of scheidsrechter waren nu niet aanwezig.  Al moet gezegd worden dat de scheidsrechter voor en tijdens de match wat problemen had met zijn horloge.  De match startte dan ook met 15 minuten vertraging.

Het is ASKC dat als eerste een goaltje kan mee pikken, maar Senne hangt de bordjes met een penalty onmiddellijk terug gelijk.  ASKC komt opnieuw voor, nu is het Mado die de gelijkmaker scoort.  Florian legt er een inloper in op een slim pasje van Charlotte.  Zo komen we even voor, maar ASKC komt langszij.  Dit scoreverloop is tekenend voor het verdere verloop van de match.  Vanaf nu komt ASKC telkens voor, nooit veel, wij klampen aan.  We gaan rusten bij 5-8. 

Tommy troont zijn manschappen mee naar de kleedkamer, voor een iets langere pauze dan we gewoon zijn en we vliegen er terug in.

De babbel lijkt effect te hebben, want we naderen tot 7-8 met doelpuntjes van Mirko en Matijs.  We blijven volgen tot het 9-10 wordt op een paar minuutjes van het einde.  De verdediging zakt af om de bal sneller terug naar de aanval te krijgen, waar ASKC van profiteert door er 9-11 van te maken.  Met nog 1 (of waren het 5 minuten) te spelen lijkt het kalf verdronken.  Mirko doet met een ver schot nog even de hoop oplaaien, maar 10-11 is de definitieve eindstand.  Net niet.

Het was een betere match dan vorige week, minder slechte passen en balverliezen, beter en gevarieerder in steun, gedrevener.  We mogen ook niet vergeten dat ASKC een aantal heel goede spelers en speelsters in hun rangen hebben, waar elke ploeg het lastig mee heeft.  Iedereen heeft in verdediging dan ook goed zijn best gedaan en kan zich -volgens mij- weinig verwijten.
In aanval zelf toch nog iets meer in onze eigen kansen geloven en durven en dan gaan we volgende week zeker winnen tegen Borgerhout !!!

Goalgetters : Senne (2), Mado (1), Florian (1), Matijs (3), MIrko (3)

Marleen

Kalender
  August 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Boeckenberg webshop

 

 

30% korting voor onze leden

op het ganse assortiment

Kortingcode PARKPANTERS

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
21/08
Orin Putseys
29/08
Eva Goossens
30/08
Wout De Celle
30/08
Matthias Demeulder
30/08
Wendy Dierckx
31/08
Geert Meermans
02/09
Walter Ysewijn
03/09
Sara Goossens
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com