NL
EN
FR

Gedurende 2 trainingen, 3u doelen !! en gemiddeld 100 keer !! scoren !! in prima weersomstandigheden hebben de U12A panters gestreden voor het kampioenschap "Afgooien".

Maura en Per die tijdens het kampioenschap "tussen 2 palen" er niet bij waren, namen ditmaal wel deel, zodat iedereen aanwezig was. Knap, zo heb ik het graag als trainer.

Maura at iedereen op en duldde geen tegenstand, behalve in haar 1ste wedstrijd tegen Lou was ze nog niet genoeg opgewarmd en die verloor ze met 6 - 10. Knap gedaan Maura en verdiend op de eerste plaats geëindigd.

Lou eindigde 4de, speelde een prima kampioenschap maar moest 2x de duimen leggen tegen ditmaal wel gemotiveerde panter meisjes Camille en Noor, telkens nipt 9 - 10.

Liv wou graag een 2de titel veroveren, na "tussen 2 palen", maar weeral Noor, 9 - 10, stak stokken tussen de wielen en ook Jun en Maura wisten te winnen van Liv, ze eindigde op een mooie derde plaats, haar spuitje met “doping” was uitgewerkt denk ik. Toch knap weeral Liv.

Er werden spannende wedstrijden gespeeld, koelbloedige Julia verloor heel nipt tegen Maura (1ste) en Kasper (2de) met 9 - 10 en behaalde een mooie 8ste plaats. Je hebt veel talent om een "TOP" korfbalster te worden, doe zo voort Julia.

De revelatie van dit tornooi was ongetwijfeld Kasper, die op een mooie 2de plaats eindigde achter een ongenaakbare Maura. TOP prestatie Kasper ! 

Per, die soms moeilijk zijn verlies kan verwerken, werd toch knap 5de en heeft in het begin van het seizoen al een titel kunnen bemachtigen van kampioen “tussen 2 palen”. Maar je moet beseffen dat je niet alles kan winnen hé Per, dat is competitie!

Elise die van Liv met 10 - 9 won, blijft ook steeds verbazen als benjamin van de ploeg en eindigde op een 6de plaats.

Jun maakt dit seizoen enorme vorderingen en komt zich mengen als een geduchte tegenstander, hij eindigde op een 7de plaats.

Camille, 9de (staat 10de = verkeerd in de lijst, gelijke punten met Noor, maar onderling won Camille met 6 - 3 van Noor), won van Lou en Noor 10de won van Lou en Liv en ik blijf het zeggen, indien ze iedere wedstrijd met dezelfde ingesteldheid en strijdlust zouden spelen, dan worden ze geduchte tegenstrevers deze 2 meiden.

Othmane, 11de, dacht dat hij met zijn charme en moppen de tegenstanders uit hun lood zouden slaan, maar . . . had de verkeerde tactiek gekozen. Volgende keer meer "focussen" hé. Otje.

Eppo, 12de en Liz 13de daar verwacht ik meer van, nooit opgeven, steeds je best blijven doen en met meer aandacht de trainingen volgen, dan komt alles wel goed. (een leuze die ik de laatste maanden al meer heb gehoord en gelezen),

Ondertussen zijn we aan de derde competitie begonnen met duo's; Wie gaat dit winnen? Veel plezeir nog.

Julie trainer,

Rik

Na 9 wedstrijden tussen 2 palen werden de finales gespeeld. Lou had tot dan alle wedstrijden gewonnen en moest het opnemen tegen Liv, die in de voorronde maar 1 wedstrijd had verloren . . . ja, tegen Lou met 10 – 3. Makkie dacht Lou, tot een spuitje de dag voor de finale in zijn arm, roet in het eten kwam strooien. “ Zal mijn arm niet stijf aanvoelen, ga ik nog wel goed kunnen doelen en scoren” met als resultaat een slapeloze nacht. De dag erna was het finale en . . . Liv won van Lou met 10 – 5, zij had ook een spuitje gekregen, maar misschien met “doping” ?

Elise/Julia en Noor speelden voor de derde en vierde plaats en deden het uitstekend. Ook Kasper en Eppo bonden de strijd aan voor de 5de en 6de plaats. Jun, Othmane, Camille en Liz wil ik bij volgende uitdaging beter zien strijden voor een ereplaats.

Hou jullie gezond U12A panters, probeer thuis nog wat spierversterkende oefeningen te doen, ga wat lopen en wandelen in onze omringende natuur, zodat we in prima conditie de verdere (?) veldcompetitie kunnen afwerken.

jullie trainer Rik en Lien.

 

Verslag 18/10/2020 : ASKC A – Blauw Wit A : 13-17  ( 6-9 )
A: Brent, Thomas (1), Imke (4), Nina (2)
V: Jelle (4+s), Urs (2), Yoni (1), Lotte
Wissels: Jan (1), Anna (1)

Na het gemiste punt, maar vooral de gemiste kans, vorige week om onze ranking in het klassement wat op te krikken, trokken we vandaag naar ASKC dat momenteel nog puntenloos onderaan bengelt.  Het mooie decor van de Schotense accommodatie met hier en daar al ontluikende herfsttinten, soms overgoten met een schuchter waterzonnetje, zorgden alvast voor het juiste klimaat om punten te gaan pakken.  Dat al deze ingrediënten geen enkele garantie op succes bieden, mochten we in het verleden echter ook al meermaals aan den lijve ondervinden.  Gaan we ons vandaag opnieuw laten vangen ?

Een frisse, maar droge morgen bracht ons naar de mooie kunstgrasvelden van KCBJ. Omwille van het oprukkende coronavirus was de kantine niet open, en misschien maar goed ook. Veel wedstrijden gaan nu al niet door. We mogen al blij zijn dat we ook vandaag aan spelen toekwamen. Dat iedereen er zin in had werd op het veld al vrij snel duidelijk. Waar de afwerking ons afgelopen woensdag wat in de steek liet, was dit deze keer gelukkig niet aan de orde. Al had het verschil nog groter kunnen zijn, als ook al die gemiste kansen in de korfzone erin gingen.

Dit seizoen geen bekercompetitie, maar de voorbije week toch een avondwedstrijd. Gelukkig eentje op eigen bodem, zodat we geen verre verplaatsing diende te ondernemen. Onze U19 ploeg moest het opnemen tegen Vobako B. Wij kregen bezoek van Rijko, een ploeg die zich ook bovenaan in de rangschikking bevindt en dus een waardige tegenstander zou zijn. En dat bleek ook uit de cijfers, die niet bijzonder hoog waren.

Verslag : Riviera/Deurne A - Boeckenberg A : 12 - 22  (5-15)
A: Sara G (1), Thomas (3), Tine P (3), Brent S (3+s)
V: Nikki S (2+3s), Matthi D (2), Tibo D (3) Jolien H (1)
Wissels : Rani VH, Joppe B, Seppe Ca, Imana B

Scheidsrechters : T. Vlaeminckx, B. Wouters

Corona blijft heersen.  Ondanks de maatregelen van de regering, ondanks de e-mailoproep van de KBKB dat er gezien de besmettingen niet moest gespeeld worden, zijn de meeste wedstrijden gewoon doorgegaan.  In de Topleague werd de wedstrijd BGW-Voorwaarts uitgesteld naar later datum.  Kleedkamers en douches gesloten, omkleden langs de lijn dan maar.  Het terras van Riviera/Deurne zat vol kijklustigen die naast de wedstrijd genoten van een laatste zondag met kantine.

Het weerbericht zag er voor vandaag niet bijzonder goed uit. Onder plenzende regenbuien maakten we allemaal de verplaatsing naar Aalst. De temperatuurmeter gaf slechts 6,5°C aan. Het zou wellicht geen mooi potje korfbal worden. Maar naarmate de start van de wedstrijd dichterbij kwam, maakte de grijze lucht plaats voor een staalblauwe hemel met hier en daar een verloren gelopen wit wolkje en de zon kwam er zowaar door ook. Dus geen reden tot klagen. Alhoewel… Toch wat stress aangezien niet iedereen aanwezig was in de juiste outfit en we zelfs dreigden te moeten starten met slechts 7 spelers. Maar het is allemaal goed gekomen.

Geweldig gedaan U12A panters, 83 dozen verkocht ! !

Zaterdag eerst een leuke schottraining, daarna samen eten, ons "Jerusalema" dansje onder de deskundige leiding van Maura en dan "de" wedstrijd tussen 2 ongeslagen teams.

ASKC is een sterk team met snelle jongens en enkele goede meisjes. De panters morsten met de kansen in het begin van de wedstrijd zodat ASKC kan uitlopen tot 0-2. Per met een schotje en Eppo 1 hands maken gelijk. Terug ASKC met 2-3, maar Maura kan eindelijk scoren in de rebound. Eppo op pas van Per maakt er 4_3 van. ASKC geeft zich niet gewonnen en met een BKC beginbal (?) maken ze 4-4. Lou, Maura en nogmaals Eppo maken er 8-5 van. Laatste minuut scoort Liv nog de 9-5. Een moeilijke wedstrijd daar ASKC heel goed voorverdedigt en het ons moeilijk maakt met het uitwerken van de bal naar aanval.(nochthans al veel op getraind). Per was steeds op zoek naar een steun maar die kwam er niet. Het was Eppo die zich meestal vrij speelde en tevens 3x kon scoren. Knap gedaan makker. Na de wedstrijd, die opgenomen werd door Geert, waarvoor dank. een rondedansje, want we staan op de eerste plaats en spelen aldus in de "TOP" reeks in zaal (?) en veld. Proficiat ! Er kwam niet direct een winnaar voor de "Diamonds" shirt naar voor, maar na het bekijken van de wedstrijdbeelden verdient Eppo deze shirt, hij heeft hard gewerkt in zijn vak. Morgen breng ik de shirt mee en mag je ze 2 weken houden Eppo ! Proficiat !

Volgende en laatste veldwedstrijd op 24 oktober op Vobako. Maar eerst gaan we nog 4x degelijk trainen.

trainer coach: Rik en Gert, Lien moest werken.

Verslag : Boeckenberg A – Borgerhout/WG A : 19 - 16  (8-5)
A: Nikki S (2+2s), Matthi D (4), Tine P, Tibo D (1)
V: Jolien H (1), Sara G, Thomas (4), Rick V (3s)
Wissels : Rani VH, Brent S (2)

Scheidsrechters : T. Vangoidsenhove, K. Lauret

De scheidsrechters blijven niet gespaard van het Corona-virus.  Vandaar een opgelegde wissel, zodat hetzelfde duo van vorige week terug verschijnt.  Bij BGW is men langs dameskant met een verjonging gestart.  En onze fanionheren spelen blijkbaar met een beurtrol, waardoor Thomas de plaats van Brent inneemt.  Voldoende belangstelling langs de lijn, ook en alweer van ATV, geen regen zodat de omstandigheden wel snor zaten om er alweer een spannende derby met de achterburen van te maken.

Verslag : Blauw Wit A – HMKC A : 16 - 16  (10-7)
A: Imke (2), Brent (1+s), Thomas, Anna (1)
V: Jelle (4s), Urs (2), Yoni (1), Lotte (2)
Wissels: Jan, Nina (1), Sofie

Scheids : Eddy Mertens

Vorige week bleek leider Verde een onmogelijke opdracht.  Tegen HMKC, dat puntenloos bleef, zou dit toch anders moeten zijn.  De wedstrijden kunnen terug op het A-veld, want de put voor de paal is hersteld.  Gelukkig maar, want daar bieden de gebouwen enige bescherming tegen de wispelturige wind.  Tegen de regen daarentegen is geen kruid gewassen.  De B-ploeg had al een uitgebreide douche gekregen en ook de opwarming en de start van de wedstrijd van de A-ploeg bleef niet gespaard van rijkelijk hemels vocht.

Kalender
  December 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Boeckenberg webshop

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
02/12
Leon Van Santvoort
05/12
Mateusz Wilinski
07/12
Caroline Abrams
08/12
Johannis Schot
08/12
Max Eeckelaert
09/12
Lisbeth Isaie
09/12
Paul De Haan
10/12
Rens Buyle
10/12
Giulia Laura Letizia Berardocco
10/12
Othmane Lassfar
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com