NL
EN
FR

Verslag zaalfinale Boeckenberg – Borgerhout/GW : 24 – 15  (16-9)
A: Tess (s), Tinne (2), Jordan (2+2s)/Lucas (2), Tibo (4+s)

V : Nikki (4), Lisa (3+s), Joppe (s), Thomas (1)

Na een wisselvallige zaalcompetitie met enkele “ups” maar ook (te veel) “downs” werd vorige week enigszins verrassend in de halve finale met overtuiging afstand genomen van torenhoog titelfavoriet Floriant.  Vraag was dus of onze panters hier nog een bisnummer aan konden breien ?

Verslag RU : Blauw Wit A – Vobako A : 14 - 20  (10-10)
A: Nicky, Jan (1), Imke (2), Ruben (1+2s)

V: Lotte (2), Lander (4), Jelle (1), Zoë
Wissels : Rino (1), Thomas

Scheidsrechter : E. Mertens, E. Baetens

Op de laatste dag van het dubbele weekend met alle zaalfinales stonden de runner up-wedstrijden op het programma.  Na een goeie start in de competitie was Blauw Wit er niet meer in gelukt om nog 2 bijkomende puntjes te oogsten om deze vuurproef voor het behoud in Promo te ontwijken.  Daar stonden onze spelers oog in oog met een oude bekende : Vobako.  Alhoewel oud niet meteen de leeftijd van de tegenstander weergeeft, want de Kempenaren zijn druk bezig hun kern te verjongen en aan te vullen met talentvolle jeugd.  Langs onze kant diende Riet forfait te geven wegens een hernia.  Zij beleefde de wedstrijd in het panterpak.

Verslag zaalfinale U17 : Boeckenberg – Borgerhout/GW : 23 – 27  (10-12)
D: Mira, Frauke (3), Charlotte (1), Jana Siongers

H: Mirko (4), Senne (2), Mattijs (7), Florian (5)
Wissels: Jitte, Jani (1)

Wegens andere afspraken kon ik niet aanwezig zijn bij de zaalfinalewedstrijd van onze U17 op zaterdag 18/03.  Enkel via de live-stream in de Boeckenberg Foyer kreeg ik af en toe een idee van het verloop.  En wat een wedstrijd moet dat geweest zijn !  Alhoewel BGW als torenhoog favoriet voor de titel uit de reguliere competitie was gekomen, hadden de zebra’s het niet makkelijk tegen onze panters.  Het werd een nek aan nek-race die uiteindelijk in het voordeel van onze achterburen werd beslist.  Jammer, maar na zo’n prestatie mag je met opgeheven hoofd van het terrein stappen.  Proficiat !

Het verslag onder “lees meer” van de wedstrijd heb ik “geleend” van de website van de KBKB, met dank aan auteur Yves Daelemans.

Verslag Xfinale U19 : Kwik – Boeckenberg : 18 – 17  (12-6)
A: Joran (1), Quinten (4+s), Julie (2+s), Mado (3)

V: Sterre (2), Elfie (1), Noah, Jander (1)
Wissels : Rik (1), Evi, Tobias

Scheidsrechters : D. Van den Bergh, Johan Gijselinck

Na een lang weekend traden onze U19’ers aan voor de slotwedstrijd van de kruisfinales.  Daarvoor had de zaal nog in vuur en vlam gestaan wanneer Vobako nipt Temse afhield in een wedstrijd die lange tijd gelijk op ging.  Nu dienden de hoofden leeg gemaakt en de focus gericht op de komende 50 minuten.  In de reguliere competitie had Kwik tweemaal een ruime zege geboekt.  Finalewedstrijden zijn helemaal anders en de uitslagen compleet onvoorspelbaar.  Geloof in eigen kunnen wordt dan belangrijk.

Verslag kruisfinale U17 : Boeckenberg – Sikopi : 18 – 14  (9-6)
A: Florian (1+s), Mirko (3+s), Frauke, Mira

V: Senne (4), Mattijs (1+s), Charlotte (2+s), Jana (2)
Wissel : Jitte

Scheidsrechter : E. Mertens

Na de voorspelde overwinning van Borgerhout/GW konden onze spelers zich beginnen voorbereiden op de wedstrijd.  Naar verwachting een open wedstrijd met het kleine voordeel te fungeren als thuisploeg.  De eerste opwarming had al plaats gehad op het thuisfront : het schot nog een beetje aanscherpen.  Kan nooit kwaad, als je de eerste helft van de TOP gisteren hebt gezien.  Ondanks de ervaring die de meeste van onze spelers al hebben, stonden de zenuwen gespannen, ook op de bank.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden.  Toch een verslag onder lees meer ...

Met dank aan Marco Spelten van actiefotografie.be

Verslag X-finale U15 : Voorwaarts – Boeckenberg : 15 – 7  (5-3)
A: Johannes (3), Lou (2), Maura, Cleo
V: Per, Eppo, Camille (1+s), Liv

Alhoewel enkele van onze youngsters al wel eens een finale hadden gespeeld, is na de beperkende maatregelen de hal van Sport Vlaanderen in Herentals opnieuw een luidruchtige heksenketel.  Ik kan me voorstellen dat dit heel indrukwekkend over komt en niet bepaald kalmerend werkt voor de zenuwen die ik bij velen toch op het gezicht kon aflezen.  Het pantersupportervak werd keurig versierd, muzikaal op tempo gebracht, kon een tikkeltje beter gevuld zijn, alhoewel heel wat van onze jeugdspelers hun jongere collega’s kwamen aanmoedigen.  Na het vinden van een verdwaald wedstrijdshirt was iedereen klaar om op te lopen.

De laatste zaalwedstrijd van het seizoen stond nog op de planning. De generale repetitie tegen Voorwaarts aangezien het ook voor de match al zo goed als zeker was dat zij onze tegenstander gingen worden.

Na vijf minuten kunnen de bezoekers het eerste doelpunt maken. Ook het volgende doelpunt is van de leider. Lou kan dat wel counteren met ons eerste doelpunt van de wedstrijd vanop de stip, 1-2. Na een tiental minuten spelen kan Voorwaarts uitlopen tot twee verschil. Daar voegen ze meteen nog eentje aan toe, 1-4. Liv kan dan counteren, zij kan haar inloper afwerken. Lang kunnen we daar niet van genieten. Voorwaarts loopt weer uit, 2-5. Voor Jun vanop de stip kan scoren, had Voorwaarts dat al gedaan, 3-6, nog 11 minuten. Opnieuw twee doelpunten van Voorwaarts voor we zelf kunnen scoren, het staat 4-8. Tot dan zette Voorwaarts telkens twee doelpunten tegenover een doelpuntje van ons. Met nog negen minuten tot de rust beslissen ze om door te duwen, terwijl wij achterblijven. Zo staat het bij de rust 4-14. Die uitslag is te wijten aan het lage aantal kansen langs onze kant en de scherpe afwerking van boven de 30% bij de bezoekers.

De tweede helft moest dus beter, zeker verdedigend, normaal ons sterke punt. Eerst Voorwaarts, maar we zijn meteen mee via een shot van Cleo, 5-15. Opnieuw Voorwaarts dat eerst kan scoren, maar ook wij antwoorden weer, deze keer via een shotje van Julia die ons kwam bijstaan deze wedstrijd. Met nog een kwartier te gaan kunnen we zelfs de kloof met een goaltje verkleinen. Eppo schiet raak, 7-16. Het duurt lang voor Voorwaarts daarop kan antwoorden. We zitten al in de laatste 10 minuten wanneer ze er 7-17 van maken. Ze maken er zelfs nog een. Liv brengt het verschil terug naar 10 met haar doorloper. Voorwaarts maakt dan de 8-19. Othmane scoort dan op 25 seconden van de buzzer de 9-19.

Zo eindigt de tweede helft op 5-5. Een tweede helft waarin we scherper waren en terug ons schot gebruikten. De fouten die we maakten nemen we mee naar zaterdag, want dan bekampen we elkaar in Herentals om 13u30. Iedereen dus op post om onze U15’ers aan te moedigen.

Verslag : Boeckenberg A  – Floriant A : 27 - 25  (13-12)
A: Jordan DV (3), Tibo D (3+s), Tess V, Tine P (3)

V: Joppe B (3+s), Nikki S (3), Lisa VG (4), Thomas T (5+s)
Wissel : Lucas DR

Scheidsrechters : N. Pekaar, T. Vlaminckx

Een kraker van formaat om de zaalcompetitie af te sluiten.  Toeval wil ook dat Floriant onze tegenstander wordt in de kruisfinale, dan wel met de Oost-Vlamingen als thuisploeg, tenzij onze panters winnen en Voorwaarts verliest.  In dat geval komt Borgerhout/GW in het vizier.  Dus heeft deze ontmoeting toch nog enig belang ?  Of besluiten beide coaches dat de kruisfinale belangrijker is dan een all-in om de eer in de competitie ?  En hoe sterk speelt de deelname aan de kruisfinale al in de geest van de spelers ?  Allemaal vragen die veel supporters onbewogen laten, als ik hun aanwezigheid in de sporthal in aanmerking neem.  Misschien volgend seizoen eens overwegen hoe er moet omgegaan worden met de live stream ?

Verslag : Blauw Wit A – Boeckenberg A : 15 - 21  (11-15)
V: Imke (4), Jan, Ruben (s), Riet (1+2s)
A: Lander, Jelle (6), Nicky (1), Lotte
Wissels : Zoë (1), Rino

Scheidsrechters :  D. Van den Bergh, J. Gijselinck

“De laatste loodjes wegen het zwaarst”, spreekwoorden zijn er omdat er altijd wel iets van waarheid in zit.  Het was met deze wedstrijd niet anders.  Winst tegen Minerva vormde de enige zekere ontsnapping aan de runner up-wedstrijd.  Rekening houdend met de heenwedstrijd zou dit geen eenvoudige opgave worden.  Trainer Ivo bereidde zijn groep zo goed mogelijk voor, maar kon niet verhinderen dat de zenuwen bij de spelers gespannen stonden.  Bij de ene nog wat meer als bij de andere, zo bleek.

Kalender
  March 2023  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
26/03
Jeroen Van Loon
27/03
Wout Van Dyck
28/03
Kasper Molenbruch
29/03
Joppe Bellemans
30/03
Manou Van de Weyer
31/03
Quinten Van Loo
01/04
Elise Preckler
03/04
Yara Moens
03/04
Rudy Moens
04/04
Bob Van der Steen
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com