NL
EN
FR

Na de puike prestatie in de bekerfinale hadden we nog heel wat wedstrijden in te halen, wat maakt dat onze ploeg op 8 dagen tijd 4 wedstrijden voorgeschoteld kreeg. Geen ideale situatie, zeker als je weet dat we opnieuw met afwezigen en gekwetsten te maken kregen. Soms is het van het goede gewoon teveel. Toch slaagden onze spelers erin om 2 van de 4 wedstrijden te winnen, met dank aan de invallers van dienst.

Verslag : Sikopi A - Boeckenberg A : 11 - 21  (5-12)
A: Joppe B (s), Tess M (4), Tibo D (3+s), Sara G (1+s)
V: Jolien H (3), Tess V (s), Thomas T (1+s), Jordan DV (2+s)
Wissels : Lucas DR (1), Thias VG
Scheidsrechters : R. Dardenne, T. Vlaminckx

De foto in het clubhuis van Sikopi herinnert me telkens aan het pijnlijk verlies van de veldfinale in 2012.  Toen kraakten in de tweede helft onze spelers fysiek onder de last van een zwaar en lang seizoen en een loden hitte.  Die warmte was er vandaag ook, net zoals de druk om door winst het perspectief op de kruisfinale te behouden.  Johannis kon terug beschikken over Sara en koos voor Tibo in plaats van Lucas.  Iedereen was klaar om stap 2 te nemen, terwijl de opkomst van de supporters eerder aan de lage kant lag.

Na een voor sommigen "zwaar" korfbalweekend met wedstrijden op zaterdag tegen ASKC, winnend afgesloten met 6 - 5 ( we staan gelijk met ASKC op de eerste plaats, maar met een beter doelsaldo) en zondag tegen AKC, ook nipt gewonnen met 3 - 4.

Nog 2 wedstrijden te gaan waar we liefst zoveel mogelijk scoren om dit saldo op te krikken.

Het zal echter spannend blijven tot de laatste wedstrijd gespeeld is.  

veel succes,

Rik

 

Verslag : Boeckenberg A – Riviera/Deurne : 23 - 16  (14-11)
A: Joppe B (3), Tess M, Thomas T (4+s), Lisa VG (3)
V: Jolien H (2), Tess V, Lucas DR (2), Tibo D (6)
Wissels : Lauren S, Jordan DV (1), Sara G, Rani VH (1)
Scheidsrechters : K. Meeus, S. Cleyman

Met nog 3 wedstrijden in het verschiet, hangt de kruisfinale rijp voor de pluk.  Taak : driemaal winnen tegen de staartploegen uit de rangschikking.  Niets is eenvoudig, dus gaan we het vel van de beer niet op voorhand verkopen en alles stap per stap aanpakken.  Stap 1 : winnen van Riviera/Deurne tijdens onze laatste thuiswedstrijd.  Johannis voert een paar wijzigingen door in het achttal.  Sara en Jordan blijven op de bank, Lisa en Tibo nemen hun plaats in. Aardig wat volk langs de lijn voor deze ontmoeting, of was het de zon en de staalblauwe hemel die de mensen naar buiten had gelokt ?

Verslag : Blauw Wit – Verde : 12 – 18  (4-9)
A: Brent (1), Kobe (3), Imke B (2s), Ana
V: Riet (1), Urs (1), Jelle, Lotte (3)
Wissels : Lynn, Ruben (s), Jan
Scheidsrechter : T. Vlaminckx

Als we na het verlies tegen HMKC naar de rangschikking kijken, zien we dat Blauw Wit voor een moeilijke opgave staat om daar nog iets te betekenen.  Theoretisch zit er nog promotie in, maar dan moeten de twee leiders, Rijko en Verde, de laatste 3 wedstrijden verliezen en Blauw Wit alles winnen.  De match tegen Verde is daarom meteen de wedstrijd van de waarheid.
Geen B-ploeg tussen de lijnen, wegens te veel afwezigen.  Ook coach Jacky moet verstek laten gaan.  Hij ligt zwaar ziek door een COVID-besmetting thuis in bed.  We wensen hem een spoedig herstel.

1 - 0 al na 1 minuut !! 

Nadat Dirk P zorgde voor de mooie verslagen van de U13a panters tijdens de finalewedstrijden, waarvoor dank Dirk, nu terug een verslag van de verdere veldcompetitie van jullie trainer. 

Dit was wel de mooiste wedstrijd die we al dit seizoen gespeeld hebben, in aanval werden mooie doelpunten gemaakt. Stilaan zie ik wat we al weken trainen nu in de wedstrijd gebeuren. Gebruik makend van het ganse vak met veel spelverleggingen over 4 spelers met wisselende steunen en de vele getrainde technieken.

De meisjes scoorden alsof het een lieve lust was, Maura 2x, Cleo 2x, Camille 3x !!, (ze wordt met de week beter en beter), ondersteund door een hardwerkende kapitein Noor. Maar ook Eppo speelde een schitterende wedstrijd met 3 mooie doelpunten, knap gast! , snelle Lou 1x en Othmane, Kasper en Jun hadden wat pech, want anders hadden die ook gescoord. 

Zo hoort het ook, als iedereen scoort kan je niet verliezen. 

Doelpunt nr 11 staat op het bord !! Knap !!

Meer dan 10 doelpunten scoren is in de topleague U13 nog niet veel voorgekomen, het gemiddelde van de "topploegen" is rond de 5 doelpunten. 

Nog enkele wedstrijden zo verder spelen met 100% inzet, over 4 in ieder vak, voor mekaar spelen, gebruik makend van wat jullie getraind hebben en dan kan er nog iets moois uitkomen in deze veldcompetitie. ONE TEAM - ONE DREAM !!

ALLES is nog mogelijk !! We gaan er voor hé !!

Succes de volgende wedstrijden, vooral de 2 wedstrijden volgend WE zijn heel belangrijk !! 

Rik

Verslag finale jeugdbeker U17 : Vobako – Boeckenberg : 19 – 15  (11-8)
D: Eline, Aiko (1+s), Elfie (1+s), Evi (4)
H: Florian (1), Senne (1), Rik, Mirko (2+s)
Res. : Mira, Mado (1), Mattijs, Jani

Scheids- en lijnrechter : E.Baetens, D. Van Den Bergh

De finale van de jeugdbeker U17 bereiken, was voor mij een verrassing als ik keek naar de prestaties in de voorronde van de veldcompetitie en de zaalcompetitie.  De beker zal altijd wel iets speciaal blijven.  Vobako is een geduchte tegenstander.  Deze ploeg werd in de kruisfinale van de zaalcompetitie met 2 doelpuntjes overwonnen door BGW.  Onze youngsters kregen een ferme opdracht voorgeschoteld.  Coach Jacky moest wegens ziekte gedwongen forfait geven.  Interim-coach Tim Meeusen nam de zware taak op zich om het beste uit de ploeg te halen.
Vobako was nadrukkelijk aanwezig in Sportpark Groot Schijn, mede doordat ze 4 van de 5 finales betwisten.  Ook een schare Boeckenberg supporters kwamen hun steun betuigen.  Aan de achterlijn stond een groep jeugdigen ferm mee te leven met, vermoedelijk, hun klasgenoten van Boeckenberg tussen de lijnen.

Verslag : Borgerhout/GW A - Boeckenberg A : 17 - 20  (6-10)
A: Joppe B (4), Tess M (2), Thomas T (2), Sara G (1)
V: Jordan DV (3), Jolien H (2+s), Tess V (1), Lucas DR (2)
Wissels : Tibo D (2s), Lauren S
Scheidsrechters : E. Mertens, T. Van Goidsenhove

Na de gemiste-kansen-wedstrijd van afgelopen vrijdag kunnen onze Toppers zich volledig concentreren op het restant van de veldcompetitie om daar in de eerste plaats de kruisfinale veilig te stellen.  Van de 4 resterende wedstrijden beginnen we met de moeilijkste, tegen de leider in de rangschikking.  Een rangschikking die bijna bekomen is van de vele Corona aanvallen.  Punten pakken is de boodschap, want tussen plaats 1 en plaats 6 is er slechts een verschil van 6 punten, de inhaalwedstrijd die Floriant tegen Riviera moet spelen even buiten beschouwing gelaten.  De thuisploeg heeft op vrijdag de andere halve finale van de beker gespeeld en gewonnen, maar met amper 13 doelpunten.  De scheidsrechters vandaag zijn dezelfde als onze halve finale, qua aanduiding niet meteen de meest optimale keuze, lijkt me.

Na vier weken geen korfbal omwille van de Paasvakantie konden we eindelijk terug het veld op. Maar als je dan meteen moet aantreden in de halve finale van de Beker Van België zonder enig wedstrijdritme is dat natuurlijk niet zo evident. Een halve finale tegen Putse, een ploeg met echt veel lengte, zowel aan dames- als aan herenkant. Een ploeg waar we op het veld een keer van verloren hebben, in de zaal een keer van gewonnen hebben, en zowel op het veld als in de zaal gelijk hebben tegen gespeeld. Het kon dus alle kanten uitgaan en beloofde een spannende wedstrijd te worden. Maar onze U17 panters waren er absoluut klaar voor. Zij werden aangevuld met Mado en Lukas, waarvoor alvast een dikke merci. En ook Jani was van de partij op de bank om zijn collega's aan te moedigen.

Boeckenberg U17 A

Veldwedstrijd U17 d.d. 26/3/2022: Boeckenberg A – Kwik A (12-17) 

De vorige twee weekends werden we verwend met heel wat topwedstrijden en hier en daar verrassende winnaars. Een dikke proficiat aan onze U13 die het goud binnenhaalden en aan Blauw-Wit die hun runner-up duel konden winnen. Knap werk van spelers, coaches en hun entourage! 

Afgelopen weekend werden we ook verwend, maar dan vooral door het mooie lenteweer. De overgang van zaal naar veld kon dan ook niet beter ingezet zijn. Voor de eerste wedstrijd kregen we met Kwik al meteen een klepper op bezoek. De Biekes grepen naast de finale in de zaal en willen zeker op het veld een en ander rechtzetten. Ze hebben hun start alvast niet gemist. Wij moesten het helaas nog steeds stellen zonder Florian en Jani. Dank aan Alec om op de bank te komen zitten.

Kalender
  May 2022  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
16/05
Jana Siongers
19/05
Glenn Goffa
21/05
Jens Wauters
21/05
Floor De Cuyper
21/05
Marc Bredael
21/05
Linda Hermans
21/05
Grumiau Catharine
21/05
Charlotte De Haan
23/05
Michael Swinnen
23/05
Liesl Callay
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com