NL
EN
FR

Verslag : Boeckenberg – Borgerhout/Groenwit : 23 - 16 (10-9)
A: Joppe (2+s), Brent (2+s), Maline (2), Sara (1)
V: Jordan (1+s), Thomas (8), Tess (2), Jolien (1+s)

Vandaag een zalige nazomerdag en onze panters hebben een missie, nl. op zoek gaan naar een eerste competitiezege.  Tegenstander van vandaag zijn onze buren, die bovenaan het klassement staan.  Het wordt dus geen makkelijke opdracht.  Jolien is hersteld van een blessure en komt terug tussen de lijnen.

Velen onder jullie zullen de zaak al kennen, voor anderen misschien (voorlopig) nog onbekend. Vanaf dit seizoen mogen wij als vereniging weer een nieuwe sponsor verwelkomen. Yoni Soethoudt van schoonheidsinstituut YOON wil ons hiermee verder ondersteunen. 

Op 5 en 7 oktober om 20u kan je, na inschrijving, een gratis webinar volgen voor shotklok en wedstrijdtafel. Dit zijn taken die tijdens de zaalwedstrijden moeten ingevuld worden en we hebben hiervoor veel vrijwilligers nodig. Inschrijven kan door te klikken op volgende link : Korfbal.be

Schrijf jij ook in ?

 

Verslag : Floriant A - Boeckenberg A : 16 - 15  (9-7)
A: Joppe B (3), Maline V (1), Sara G, Brent S (2+2s)
V: Jordan DV (2), Tess M (2), Tess V, Thomas T (2+s)
Wissels : Jolien H, Lucas DR

Scheidsrechters : K. Meeus, S. Cleymans

Op de een of andere manier associeer ik de verplaatsingen naar Floriant met slecht weer.  Dat was vandaag zeker niet het geval.  Nooit een gemakkelijke verplaatsing overigens.  Floriant draait mee aan de kop van de rangschikking en is thuis geen makkelijke klant.  Brent neemt terug zijn plaats in en de Tessen vinden we terug in hetzelfde vak.  Johannis lijkt nog een beetje op zoek naar de ideale vakopstelling en dat heeft dan vooral te maken met scorend vermogen.  En doelpunten is wat we vandaag zullen nodig hebben.  Met de bonkende muziek van de kermis op de achtergrond gaat de wedstrijd van start.

Verslag : ASKC A - Blauw Wit A : 16 – 17  (7-10)
A: Imke B (3+2s), Kobe (2), Thomas, Janne
V: Jelle (2+s), Lotte (4+s), Lynn, Ruben (1)
Wissels : Brent (1)

Scheids : Steve De Jonghe

Eerst iets rechtzetten, want blijkbaar functioneren mijn grijze cellen niet meer perfect.  Op 31/08/2018 plaatste Blauw Wit zich voor de 1/16de finale van de Beker na een overwinning in de voorronde tegen en op KCOV, 10-15 overigens.  In die tweede ronde bleek Voorwaarts een heel beetje te sterk.  Tot zover de historiek, het geheugen van mijn PC is scherper.  Errare humanum est, mensen is misselijk dus.
Bon, naar de competitiewedstrijd.  ASKC was blijkbaar verbolgen dat ze een forfait hadden gekregen voor de B-ploeg.  Reeds in de eerste helft augustus hadden we gemeld dat we mede door het evenement op het Boeckenberg Sportcenter een probleem hadden met de beschikbaarheid van spelers.  ASKC was om allerlei redenen niet bereid de wedstrijden te verplaatsen.  En alhoewel er gepoogd werd alsnog een B-ploeg bij mekaar te krijgen, werd woensdag duidelijk dat dit niet lukte.
De acht die vrijdag startten, vulden nu ook de vakken op dezelfde wijze.

Verslag Beker : Scaldis - Blauw Wit (+2) : 19 – 22  (14-10)
A: Imke B (3+2s), Kobe (5), Thomas (2), Janne (2)
V: Jelle, Lotte (3), Lynn (1), Ruben (s)
Wissels : Brent (1)

Scheids : Steve De Jonghe

Een bekerwedstrijd tegen het gerenommeerd Scaldis, genoeg om geïntimideerd te zijn ?  Van de vedetten die het enkele jaren geleden onze toppers nog moeilijk maakten, zie ik er enkele … op de bank of naast de lijn.  Scaldis is duidelijk in transitie en heeft bovendien af te rekenen met een aantal gekwetsten.  Er komt daardoor een sterk verjongde ploeg tussen de lijnen.  Ook langs onze kant heeft Tim 3 van zijn starters moeten vervangen.  Benieuwd wat deze confrontatie gaat brengen.  Riet heeft intussen de ene bank geruild voor de andere en zit, in afwachting van het opdoen van training- en wedstrijdritme, reserve.

Verslag : Kwik A - Boeckenberg A : 18 - 18  (9-9)
A: Joppe B, Tess V (2+s), Maline V (1+s), Thomas T (4+s)
V: Sara G (s), Jordan DV (3+s), Tess M (1), Lucas DR (1)
Wissels : Rani VH, Thias VL (1)

Scheidsrechters : T. Vlaeminckx, M. Wensma

Prima weertje vandaag.  De vraag om een drinkonderbreking circuleerde even.  Uiteindelijk kwam er eentje in de tweede helft tijdens de verzorging van Jordan.  Ondanks het stralende zonnetje geen overrompeling van toeschouwers.  Waren die naar andere activiteiten ?
Door de afwezigheid van Brent – kon geen vrij krijgen op het werk -  verschijnt Lucas tussen de lijnen.  Verder weinig wijzigingen.  Ook niet langs de kant van de thuisploeg.

Preventief Trainen vermindert de kans op blessures.

Volgens een onderzoek van Sport Vlaanderen: sportte of bewoog 55% van de kinderen minder sinds corona, 75% van de sporters miste zijn of haar oorspronkelijk sportgedrag, met als voornaamste redenen het sociaal contact, de manier waarop er gesport kon worden, en de gezelligheid. De helft voelde zich ook verhinderd om te sporten omdat de sportinfrastructuur gesloten was.

Door corona is echter de kans op blessures bij de opstart van sportcompetities drie maal zo groot volgens sportartsen in Nederland en Duitsland. We merken het ook in onze korfbalsport, veel enkelblessures.

Hoe kun je sportblessures voorkomen:

Volgens een recentelijk Amerikaans medisch onderzoek in de sport, kunnen kwetsuren voorkomen worden door 30 minuten loopoefeningen, krachttrainingen, balans en stabiliteitsoefeningen, minstens 3x per week, in een sportcentra of thuis uit te voeren. Dit noemt men Preventief Trainen of “Pre-training”. Rustig opbouwen en een lange (wedstrijd)voorbereiding kan veel leed voorkomen bij de opstart van een competitie. Ook het dragen van een enkelbrace tijdens de wedstrijden helpt blessures voorkomen. Effecten bij jeugdteams zorgt voor 40% minder acute blessures, vooral knie- en enkelblessures. Als een speler fit, geconcentreerd en vaardig is, is de kans op ernstige blessures minder groot, volgens sport Vlaanderen.

Wil jij het ploegje van je zoon of dochter wel eens fluiten? Of de club uit de nood helpen als er geen scheidsrechter is ? Top!! Dan kan je in 2 eenvoudige stappen clubscheidsrechter worden. Haal je masterZ spelregelbewijs en volg op donderdag 16 september om 20u een webinar. Geïnteresseerden mogen dit altijd laten weten aan Sarah Cordon en kunnen zich inschrijven op onderstaande links :

Aanvragen login MasterZ : info@korfbal.be

Voor het volgen van de webinar kan je je inschrijven via volgende link : Twizzit

BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT

Verslag : Boeckenberg A  – Kwik A : 16 - 16  (8-8)
A: Brent S (3+s), Joppe B (1), Maline V (3+s), Tess V (s)
V: Sara G (1), Jordan DV (2), Thomas T (2), Tess M (1)
Wissel : Lucas DR, Thias VL
Scheidsrechters : Tina Van Grimberge, Steve De Jongh

Een dubbele ontmoeting in een weekend, een unicum in de competitie van het korfbal.  Oorzaak is het EK dat in oktober in Antwerpen plaatsvindt.  De Diamonds krijgen alle gelegenheid om zich voor te bereiden, daarvoor krijgen de betrokken clubs vrijstelling van competitie in de voorgaande weken.  Een aantal wedstrijden dienden verplaatst en die van vandaag was er daar een van.
Johannis stelt dezelfde 8 starters op, enkel de vaksamenstelling verschilt langs dameszijde.  Wellicht op zoek naar meer verdeling in het scorend vermogen, een van de zwakkere punten vorige week.  Verder zie ik bij Kwik een aantal nieuwe, jongere gezichten.  Het is dus moeilijk in te schatten hoe de waardeverhouding gaat zijn.

Kalender
  September 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Bonvito login

E-mailadres 

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
21/09
Elfie De Boever
21/09
Tess Mathis
24/09
Andre Broeckx
25/09
Thomas Thijs
25/09
Sarah Cordon
28/09
Rene Cop
29/09
Eric De Bremaeker
01/10
Kato Delaruelle
01/10
Rik Van Aelst
03/10
Marcel Cools
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com