!!!   Nu zondag 1 Maart: Blauw Wit - Hoevenen   Alle supporters aanwezig !!!

De Topgroep van Blauw Wit heeft na een zeer moeizame eerste helft  van de zaalcompetitie er door 3x winst in de

laatste zes wedstrijden voor gezorgd dat ze nog steeds hun lot in eigen handen hebben.

De eerste stap om het behoud in Hoofdklasse 1 te verzekeren is het winnen van de wedstrijd van zondag tegen Hoevenen.

Afhankelijk van de uitslagen in de andere wedstrijden (zie ook stand en programma hieronder) kan deze eerste stap zelfs al voldoende zijn.

Daarom een oproep naar alle supporters: graag aanwezig om onze Blauw Witters naar de overwinning te schreeuwen.

Laat ons er met z'n allen voor zorgen dat de 9de man/vrouw mee het verschil kan maken.

Wegens de verplichting om alle wedstrijden van de laatste 2 blokken van de TOPleague op zaterdag en die van hoofdklasse 1 opzondag tesamen te spelen, verlaat Blauw Wit zijn gebruikelijke zaterdagavond voor zondagmiddag.  Deze wedstrijden zijn zeer belangrijk in de strijd tegen de degradatie of de beslissingswedstrijd met de tweede van hoofdklasse 2.  Onze Boeckenberg toppers zijn ondertussen zeker van hun eerste stek en kunnen de laatste 2 wedstrijden spelen als voorbereiding op de halve finales in Beveren.

Info tickets 14 & 15 maart 2020 - Halve Finales te Beveren voor Jeugd en Topgroep!!!

Vanaf vandaag kan je kaarten bestellen bij Franka Leicher en Sonja De Beukelaer via het email adres finales@boeckenberg-korfbal.be of telefonisch bij Franka (0490/58.65.31) of Sonja (03/321.71.78).

• Toegangsprijzen : halve finale Topgroep : zitplaatsen : 12€ (te verkrijgen via onze club)
  • halve finale : inkomtickets (staanplaatsen) te verkrijgen aan de kassa van de Sporthal te Beveren : betaling payconiq en BC is mogelijk
  • halve finales jeugd : 8€ (te verkijgen aan de kassa in de Sporthal te Beveren)

Om organisatorische redenen zijn de kaarten pas geldig na het verkrijgen van een bevestigingsmailtje van Franka of Sonja.  Op woensdag 11 en vrijdag 13 maart tussen 19u00 tot 20u00 kunnen de bestelde kaarten worden opgehaald en betaald (graag cash aub – geen overschrijving).

Net zoals in Herentals zijn de pàrkeerplaatsen beperkt. Er zullen supportersbussen worden ingelegd. Vertrek om 16u (mogelijkheid tot wedstrijden U16) en om 17u30. Inschrijven via kimmekefrensch@hotmail.com

Adres Topsporthal Beveren : Tuinwijkstraat - 9130 Beveren

Op 24 januari is Louiz Boex geboren.

Proficiat aan de ouders Kevin en Evy en aan grote broer Vinn.

Verslag: Boeckenberg A – Putse A : 32 - 22  (21-11)
A: Brent S (3), Nikki S (5+2s), Rick V (2), Tine P (2)
V: Jesse DB (5), Jolien H (5), Sara G (4), Matthi D (1)
Wissels : Lucas DR, Thomas T (1), Lauren S (1), Tibo D (1)

Scheidsrechters : M. Wensma, T. Vangoidsenhove

Wat de top van de rangschikking betreft is de zaalcompetitie een uitgemaakte zaak, zeker na het verlies van Floriant tegen Borgerhout/GW.  Met een voorsprong van 6 punten zijn onze panters in de laatste twee wedstrijden niet meer bij te benen.  Voor de plaatsen 4 tot 7 is nog alles mogelijk.  Kwik deed wel een reuze zaak met winst tegen AKC/Luma, maar de 2 puntjes verschil geven geen zekerheid.
Putse had zich thuis een taaie klant getoond, door vooral in de eerste helft trefzeker af te werken.  Ook vandaag verwachten we hun volle inzet, want de bezoekers hebben ieder puntje nodig om de ellendige runners up wedstrijd tegen de tweede van Promo te vermijden.  Lisa blijft voor verder herstel op de bank.

Verslag : Spartacus/NDN A - Blauw Wit A : 16 - 17  (8-8)
A: Kobe (1+s), Imke (2), Brent (2s), Yoni (1)
V: Thomas (2+3s), Jelle, Sophie (4), Jente
Wissels : Domien, Lynn, Amber, Jan (1)

Scheidsrechter : Steve De Jonghe, Danny Vandenbergh

Een ongeval ter hoogte van het rondpunt te Wijnegem op de E34 richting Antwerpen zorgde meteen voor een kilometerslange file.  Gelukkig had ik gekozen voor mijn tweewieler, de vierwielers waren minder gelukkig.  Toch geraakte de meesten op tijd in de sporthal, de scheidsrechters incluis, voor deel 2 van de belangrijke dubbel tegen Spartacus/NDN.  Tim koos voor iets meer lengte en stelde Brent op ipv. Domien.  Verder geen wijzigingen, zelfs niet in de zenuwen bij de spelers.

Voor de inhaalwedstrijd van vrijdagavond Spartacus/NDN A - Blauw Wit A werd er opnieuw een scheidsrechtersduo afgevaardigd : Steve De Jonghe en Danny Van Den Bergh.  Niet onverstandig, denk ik.

Er zijn nog drie speeldagen te gaan, maar onze U12A, U14 en U16A zijn al zeker van een plaats in de kruisfinales. Door een knappe overwinning tegen concurrent Vobako hebben de U19 ook nog zicht op een felbegeerde plaats in de top 4. Vobako moet nog tegen de nummer één en twee in het klassement, dus bij winst van onze U19 panters in de volgende twee wedstrijden lijkt een ticket naar Beveren zeker.

Niet vergeten te vermelden dat onze U12B en U16B (virtueel) respectievelijk 2de en 1ste in hun reeks staan.

Knap werk van alle spelers, trainers en begeleiders. De vooruitgang die de spelers en ploegen dit jaar hebben gemaakt is enorm. Nog drie wedstrijden om een gunstige(re) positie in de kruisfinales te bekomen en dan kan alles.

Bij deze een oproep aan alle supporters om onze jeugdploegen te komen aanmoedigen in Beveren op 14 en 15 maart (en wie weet ook 21 (U16 en U19) en 22 (U12 en U14) maart).

Sportieve groeten, Geert (Cel Jeugd)

Verslag : Kwik A - Boeckenberg A : 18 - 24  (11-13)
A : Sara (1), Jolien, Jesse (5+3s), Matthi (5)
V : Nikki, Tinne (2), Brent (5), Rick (3)

Scheidsrechters : Wensma - Dardenne

De zaalcompetitie loopt alweer stilaan naar zijn einde.  Onze panters zijn al zeker van de kruisfinales.  Voor de plaatsen 3 tot en met 7 ligt alles nog open.  De biekes moeten dus vol aan de bak om nog de nodige punten te sprokkelen.  Bij ons komt Tinne tussen de lijnen in de plaats van Lisa die wat last heeft van een lichte kwetsuur.  Bij de biekes is het korfbalster van het jaar, Liesbet Bollaerts, die aan de kant blijft met een lichte polsblessure.

June 2020

Sander Ghys