NL
EN
FR

Met diepe droefheid vernamen wij het overlijden van Karin Bulens. Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte toe.

Karin was de echtgenote van Rik Cordon, mama van Sarah en Ilja Cordon en oma van Lou Van Oevelen en hard werkend AKC-lid. We wensen Rik, Sarah, Ilja, Lou, Glenn, Anke, Ebe en Thore, de hele familie en vrienden sterkte in het verlies van hun moeder, schoonmoeder, grootmoeder. We herdenken Karin vooral als een stille sterke kracht, trots op haar kinderen en kleinkinderen, helpend en supporterend.

Op vraag van de familie, vindt de uitvaart plaats in intieme kring.

Verslag : Riviera/Deurne A - Boeckenberg A : 12 – 17 (10-11)
A: Tine P (1), Joppe B (3), Thomas T (1+s), Nikki S (2+s)
V: Tess V, Jordan DV (3), Tibo D (3), Lisa VG (2)
Wissels : Dennis DV, Lucas DR

Scheidsrechters : T. Vlaminckx, N. Pekaar

Alweer een nieuwe zaalcompetitie gestart, met de weinige toeschouwers knus in de zaal terwijl buiten het zonnetje furore maakt.  Het maakt een en ander wel onwezenlijk en verklaart misschien waarom er zo weinig supporters kwamen opdagen.  Of was de affiche de oorzaak ?  Een topper tegen de stijger uit Promo, een walk in the park ?  Benieuwd.

Verslag Meeuwen - Blauw Wit : 26 – 19  (11-11)
A: Ruben (1), Imke (3,) Lander (2) en Zoë (2)
V: Jelle (3), Nicky, Lotte (3), Jan (2)
Wissels : Ana (3), Rino, Lander

De Blauwwitters zijn er aan begonnen !!  De grote vraag is : wat kunnen zij voor mekaar krijgen in de Promo League ?  De eerste wedstrijd is al direct een goede barometer.  Er wordt gespeeld tegen Meeuwen dat vorig jaar nog actief was in de Topkorfballeague.
Voor de B-ploeg was deze eerste zaalwedstrijd duidelijk wennen.  Zij verloren met veel tegen weinig.  In tegenstelling tot onze spelers, wist Meeuwen de korf bijzonder goed hangen.  Onze ploeg had bovendien veel last van de pressie op de ballijn, waardoor de combinatie soms ver zoek was.  Geen nood, er is nog tijd genoeg om te schakelen en bij te trainen.

Bekerwedstrijd U19 d.d. 19/10/2022: Boeckenberg A - Borgerhout/GW A (20-15) 

De laatste wedstrijd op het veld voor dit jaar was er eentje voor de Beker van België. We kregen daarvoor de Zebra's op bezoek en laat dat nu net de ploeg zijn, waarmee we na onze vorige ontmoeting nog een eitje te pellen hadden. Konden we dezelfde gretigheid aan de dag leggen als tegen Floriant? Of liggen avondwedstrijden onder druk ons iets minder en zou het moeilijk worden? Het antwoord was meteen duidelijk: gemakkelijk zou het niet worden, maar grinta was er zeker.

Verslag : Putse A - Boeckenberg A : 23 – 18 (10-8)
A: Tine P (5), Lisa VG (2), Joppe B (2), Lucas DR (s)
V: Tess V (2), Jordan DV (1), Nikki S (4), Thomas T (5+s)
Wissels : Tibo D, Dennis DV

Scheidsrechters : D. Mertens, D. Van den Bergh

Na de uitschakeling in de bekercompetitie afgelopen vrijdag, zijn de vakken lichtjes herschikt tegenover de wedstrijd tegen AKC/Luma.  Tibo is verhuisd naar de bank, terwijl Lucas naar het andere vak is gegaan om plaats te maken voor Thomas.  Tegen Putse, de voorlaatste in de rangschikking, zou deze shuffle geen probleem mogen geven.
De weergoden blijven ons goed gezind, want de zon zorgde alweer voor heerlijk korfbalweer.

Verslag : AKC/Luma A - Boeckenberg A : 17 – 18 (10-11)
A: Tine P (2), Tibo D (5), Lisa VG (1), Joppe B
V: Tess V(2), Jordan DV (2+2s), Nikki S (1+s), Lucas DR
Wissels : Thomas T (2), Maline V

Scheidsrechters : T. Vlaminckx, N. Pekaar

Op deze zonovergoten zondag waren de parkeerplaatsen duur, door de werken en vooral door de vele bezoekers aan het Ter Rivierenhof en de redelijk talrijk opgekomen supporters.  Door winst kon de thuisploeg zich samen met Floriant lichtjes afscheiden in het klassement.  Aan onze panters de opdracht om bij de kopgroep te blijven.  Thomas start op de bank, Lucas neemt zijn plaats in.

Verslag : Blauw Wit A – Ganda A: 29 – 18  (16-9)
A: Ruben (3), Imke B (2), Zoë (4+s), Jan (5+s)
V: Jelle (2), Lotte (2), Riet (4), Lander (5)
Wissels : Jente, Thomas

Scheidsrechter : T. Vlaminckx

Na 14 dagen onder een super blauwe Egyptische hemel keek ik samen met in dikke jassen gehulde supporters en een volle maan naar de voorlaatste wedstrijd van de heenronde veld.  De “stroppen” hadden nipt de puntjes gepakt tegen een minder goed afwerkende B-ploeg, met dank aan Kobe voor de leiding.  De A-ploeg leek zich, na de dip tegen Rijko twee weken geleden, scorend te herpakken.

Afgelopen zaterdag gingen onze U9-spelers de eerste clusterwedstrijden spelen op Leuven. We trotseerden de bij momenten felle regen en werden enthousiast onthaald door de Leuvense entourage. Om te kunnen schuilen tegen de regen was voor de supporters een grote party-tent voorzien en na de wedstrijden konden we ons terug opwarmen. Sommigen deden dat door middel van een 'Lazy Monkie'.

Voor een aantal van onze U9-spelers was het heel spannend omdat het de eerste keer was in een echt Boeckenberg wedstrijdshirt. Velen waren niet te houden en lieten zien dat ze veel hebben bijgeleerd ten opzichte van vorig seizoen. Voor anderen werkte de regen een beetje in op de motivatie vooral door de koude vingers.

De coaches en ouders zagen dat het goed was. De uitslagen doen er niet zo toe voor deze clusterwedstrijden. Onze gedrevenheid, goed speloverzicht en vlot samenspel maakten dat we veel doelpunten hebben gescoord (...en minder tegen hebben gekregen... :-) ). We gaan nog veel trainen op de basistechnieken - passing, shottechniek, looptechniek - alsook op het samenspel - aanval, verdediging, bal onderscheppen. Ieder op zijn/haar tempo en met veel korfbalplezier!

Van jullie trotse coaches. Doe zo voort!

Aan alle supporters, de U9 spelers spelen opnieuw wedstrijden komende zaterdag: op onze eigen velden, van 11u-12u30. 

Verslag : Blauw Wit A – KCBJ A: 26 – 16  (10-8)
A: Ruben (6+s), Imke B (4+2s), Zoë (s), Jan (1+s)
V: Jelle (2), Lotte, Riet (4), Lander (4)
Wissels : Ana

Scheidsrechter : T. Van Goidsenhove

Na de ongelukkige en vooral pijnlijke kwetsuur aan de knie van Nina maakt Zoë haar entree in het A-team.  Jan komt in de plaats van Brent, die zich vorige week ook kwetste, maar die ik toch al terug in de B-ploeg zag meeballen.  Onze Blauw Wit-tjes zijn beducht voor KCBJ, dat zich in het verleden al een lastige te bekampen team heeft getoond.  Na de overwinningen in de vorige wedstrijden had ik iets meer zelfvertrouwen verwacht.  De grillen van de weergoden waren ook van de partij in deze wedstrijd, waardoor droge en, soms zeer, natte periodes voortdurend afgewisseld werden.

Meer en meer clubs, en ook sporthallen, voorzien een tapkraan met drinkbaar water.  Deze verenigingen geven geen flessenwater meer voor tijdens de wedstrijd.  Een lijst van verenigingen en sporthallen heb ik niet.  Er komen er trouwens regelmatig bij.  Het is daarom belangrijk steeds een drinkbus mee te nemen.  Zeker is zeker.

Dirk Poschet

Kalender
  February 2023  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
Livestreams

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
05/02
Katrien Lemmens
05/02
Frans Group
10/02
William Jagers
11/02
Julie De Jongh
11/02
Liesje Buyssens
12/02
Oskar Seghers
12/02
Sanne Peelmans
13/02
Maline Victor
13/02
Anna Geens
16/02
Lana Vecchiarino
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com