Alle Boeckenbergers werden op het appel geroepen om drie jeugdploegen te komen steunen in hun strijd om een plaatsje in de finale van de jeugdbekers.  Eerste plaats van afspraak lag op Linkeroever, waar de voorbereidingen voor de Antwerp 10 Miles volop aan de gang zijn.  Een parkeerplaatsje vinden bleek al de eerste hindernis om te overwinnen.  Een aantal supporters hadden uit voorzorg al meteen voor het openbaar vervoer gekozen.  Zo geraakte een, al bij al talrijk, blauw contigent supporters op de terreinen van Sikopi.  Moedigen die het onvoorspelbare weer van de aprilse grillen durfden te trotseren.  Dat bleek achteraf nogal mee te vallen, op wat windvlagen en korte regenbuien na.

Starters U17 : Jana, Jitte, Janneke, Noor, Johannes, Quinten, Anthony en Nils.

Pal op het middaguur starten de U17 tegen ASKC.  Als ik 20 minuten later plaatsneem langs de balustrade staan onze spelers drie doelpunten in het krijt.  De grotere heren van ASKC, met overwicht in de rebound, en een scherp afwerkende dame hebben voor het verschil gezorgd.  Het is dus vechten voor onze jonge panters.  Dat kunnen ze, zoals ze toonden in de kruisfinale in de zaal.  Het gebrek aan afwerking helpt echter niet om de kloof te dichten, zodat onze spelers met de 3 verschil deficit de rust in gaan.  Stefan en Ward geven tijdens tactische richtlijnen.  En die helpen !  Want van bij de start van de tweede helft zet onze U17 de tegenstander onder druk.  Nils doet in de eerste aanval de vakken draaien.  Maura komt tussen de lijnen in de poging om de afwerkende dame van ASKC aan banden te leggen.  Een en ander werpt zijn vruchten af, maar ASKC bijt van zich af.  Tweemaal verschijnt de aansluitingstreffer op het kleine scorebord.  Tweemaal wordt de gelijke stand voorkomen.  De derde keer is het raak.  Met een minuutje of 7 à 8 te gaan – tijd inschatten is moeilijk zonder elektronisch scorebord met tijdsaanduiding – lukt de 9-9.  De spanning stijgt, ook bij de tegenstander die een hele wedstrijd de leiding had.  Time outs en vervangingen al om.  Stip voor Boeckenberg.  Naast.  De bal komt in de aanval van ASKC.  Een schot van achter de mand is raak.  Onze spelers gaan in overdrive en verliezen de controle in aanval waardoor snel balverlies volgt.  Zo kan ASKC nog tweemaal scoren.  Met een schot in de laatste minuut besluiten onze panters de wedstrijd.  Ze hebben gestreden voor wat ze waard waren.  De tegenstander was iets te sterk.

Tijd voor een opwarmertje in het clubhuis van de organisator, voor het blauwe legioen terug langs de lijn geroepen wordt voor de wedstrijd van de U19.  De twee halve finales zijn eigenlijk een herhaling van de U19-kruisfinales in de zaal : Boeckenberg – Temse en Borgerhout/GW – Kwik.  De wedstrijden vandaag gaan door onder totaal andere omstandigheden, dus niet te vergelijken.  Langs Boeckenberg-kant is er ook enige bezorgdheid na de match tegen Vobako afgelopen woensdag.  Eens kijken of onze U19’ers zich kunnen herpakken.

A: Mado, Elfie, Mattijs, Florian
V : Charlotte, Evi, Mirko, Senne

Onze U19’ers gaan het best van start.  Het openingsdoelpunt op schot van Mado wordt nog gecounterd, waarna Mirko en Senne voor de eerste voorsprong zorgen.  Ellfie gaat naar de stip, maar mist de kans op de 4-1.  Temse neemt nu de bovenhand en scoort viermaal op rij.  Tijd voor coachen Jordan en Dennis om een time out te nemen en door middel van drie wissels Mirko en Mattijs van vak te wisselen.  Na een tik tegen de kuit moet, ondanks verzorging, Evi het speelveld verlaten voor Soetkin.  Mado had tussendoor de aansluitingstreffer gescoord.  Het einde van de eerste helft kleurt toch paars, zodat we gaan rusten bij 4-7.

Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden en blijkbaar hebben onze spelers dat vaatje gevonden in de kleedkamer.  Ze komen veel agressiever het veld op.  Lag het tempo eerder laag in de eerste helft, dat gaat nu met een ruk de hoogte.  Dat toont zich ook in de score.  In de eerste vijf minuten noteer ik 6 doelpunten : 3 stippen en 3 schoten, daarvan zijn er telkens 2 van Boeckenberg, 8-9.  Vijf minuten blijft deze stand op het bord, tot een stip tegen Senne de vakken doet wisselen.  Een goal langs elke kant drijft de score op, waarna Mirko en Mado halverwege de helft de stand effenen.  Een schot tegen Florian en een stip van Charlotte zorgen voor 12-12.  Mira komt in de plaats van Soetkin.  Florian zorgt van op de stip en met een schot voor dubbele voorsprong.  Een schot tegen Evi, terug tussen de lijnen, wordt gecounterd door Mirko, 16-13.  Er zijn nog een zevental minuten te spelen.  Na een schot tegen Mira neemt Temse een time out en wisselt Jordan Elfie voor Mado en Rik voor Florian.  Onze U19’ers kunnen de controle niet houden en Temse maakt gelijk.

Golden Goal.  We hebben er ondertussen al wat ervaring mee – denk aan de kruisfinale van de U17 – toch blijft het super spannend.  Temse krijgt de inworp, wegens laatst in balbezit, scoort de eerste aanval niet.  Bal naar de aanval van Boeckenberg.  Geduldige opbouw, geen doelpunt.  Temse terug in balbezit, zelfde beeld, zelfde resultaat.  In de volgende Boeckenberg aanval gaat Elfie naar de stip voor een vrijworp.  Als die zit barst het panterfeestje los.  Wat een wedstrijd !   Wat een spanning !  De spelers van beide ploegen hebben het uiterste van zichzelf gegeven.  Uiteindelijk moet een ploeg winnen en we prijzen ons gelukkig dat het onze U19 is.

Na deze thriller repten een aantal supporters zich naar Deurne, want om 16u30 speelden onze U15 hun halve finale op Borgerhout/GW tegen Vobako.  Geen geringe opgave om tijdig daar te geraken, mede door de verlenging in de U19 wedstrijd.  De spelers, staf en directe aanhang waren dan ook al vroeger vertrokken om de voorbereiding niet in het gedrang te brengen.

A: Cleo, Camille, Lou, Eppo
V: Maura, Liv, Othmane, Jun

Na een viertal minuten opent Lou de score.  Vobako mist eerst een stip, maar effent dan toch.  Opnieuw nemen onze U15 de leiding via Jun van op de stip, waarna Vobako een tweede stip mist.  We zijn halverwege de eerste helft.  Pas zo’n 4 min. voor rust kan Vobako zijn stempel drukken op de wedstrijd.  Met 3 inlopers nemen ze duidelijk de leiding.

Helaas kunnen onze spelers de achterstand opgelopen in de eerste helft niet meer goedmaken.  Proberen doen ze het voluit, maar ook hier speelt het lengte-overwicht van de heren sterk in hun nadeel.  En om dit nog duidelijker te maken, brengt de coach zo mogelijk nog een langere heer tegen Lou.  Bovendien lukt de afwerking ook al niet zo goed.  Onze U15 achtervolgt een hele tweede helft dapper en met veel inzet.  De onmacht wordt bij een enkeling bijna te sterk.  Vobako is de betere ploeg en gaat verdiend naar de finale.  Toch een dikke proficiat voor de inzet van onze spelers.

Zo eindigde een dagje bekeren (nadruk op de eerste lettergreep).  Voor onze U19 komt er nog een vervolg, op Temse, tegen Kwik dat eveneens met een golden goal won van Borgerhout/GW.  Proficiat aan alle spelers.  Gewonnen of verloren, jullie bezorgden de supporters een spannende achtermiddag.

Met dank aan Actiefotografie voor de foto's.  De foto's van de U15 heb ik nog niet gekregen, maar komen er ongetwijfeld aan en zal ik dan toevoegen.