NL
EN
FR

De impact van het coronavirus laat zich steeds meer voelen in het openbare leven. De raad van bestuur van Boeckenberg heeft vanavond overleg gehad over de manier waarop we in de eerstkomende dagen/weken zullen omgaan met de officiële adviezen in verband met de verspreiding van het virus.

We zijn van mening dat paniek helemaal niet nodig is maar dat we de richtlijnen wel moeten opvolgen om zo proactief onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.

Daarom nemen we de volgende maatregelen:

  • Er zal niet getraind worden tot 22 maart. We zullen week per week de situatie opvolgen en beslissen of we deze termijn verlengen
  • Tot 31 maart zullen er geen wedstrijden of andere evenementen georganiseerd worden. Deze maatregel is in lijn met de beslissing van het kabinet van Ben Weyts om alle sportevenementen, zowel indoor als outdoor, tot 31 maart te annuleren
  • De jaarlijkse algemene vergadering (26 maart) en het Gala van de Gouden Paner (27 maart) worden verzet naar een latere datum
  • De Boeckenberg infrastructuur kan tot nader bericht niet gebruikt worden om op eigen initiatief activiteiten te organiseren

 

Volgende week zullen we de situatie terug evalueren en met een update komen van deze maatregelen.

We vernamen via de website van de KBKB dat de halve finales en finales van de zaalcompetitie afgelast worden. 

Boeckenberg Topgroep wordt als eerste in de rangschikking tot kampioen uitgeroepen. 

Onze jeugdploegen (U19 3de, U16 2de, U14 2de, U12 2de) zullen jammer genoeg hun kansen niet kunnen verdedigen. Ook in hun reeksen zullen de eerst gerangschikten tot kampioen worden uitgeroepen.

Uiteraard vinden we dit ongelooflijk jammer.  We begrijpen echter dat deze beslissingen die gemeente Beveren en de KBKB hebben moeten nemen in moeilijke omstandigheden in lijn liggen met de beslissingen die ook al door andere sportbonden werden genomen in functie van de gezondheid van iedereen. 

Iedereen die z'n ticket woensdag al afhaalde en betaalde kan dit nu vrijdag terug inleveren en krijgt z'n ticket terugbetaald. 

De Raad van Bestuur beraadt zich nog verder over hoe we zelf als vereniging omgaan met de adviezen die worden gegeven en houden jullie verder op de hoogte in verband met de clubactiviteiten. 

Hieronder vindt u de tekst die ook terug te vinden is op www.korfbal.be.

Zoals u ondertussen heel waarschijnlijk al weet, heeft de overheid een advies gegeven om indoor evenementen met meer dan 1000 personen niet te laten doorgaan. 

De halve finales van onze korfbalcompetitie zijn uiteraard een evenement waarvoor dit gevolgen kan hebben. De organisator van dit evenement is de Koninklijke Belgische Korfbalbond (KBKB). Zij staan in direct contact met de gemeente Beveren, maar kunnen ons tot op heden geen uitsluitsel geven over het al dan niet doorgaan van de halve finales. 

Boeckenberg (aanwezig met U12, U14, U16, U19 en Topgroep) is op dit moment aangewezen op de algemene communicaties die de KBKB hierover voert via hun website. We proberen er alles aan te doen om ook vanuit de KBKB in een directe lijn op de hoogte gehouden te worden. We hebben ondertussen bevestiging gekregen dat dat ook zal gebeuren. Maar hiervoor zullen we sowieso moeten wachen tot na morgenmiddag 15u. (overleg KBKB met gemeente Beveren) 

De status updates kan je terugvinden op www.korfbal.be. Hieronder de laatste status update:

Verslag : Blauw Wit A – KCBJ A : 12 - 18  (5-13)
A: Jelle, Thomas, Jente, Sofie
V: Kobe, Imke, Brent, Lynn
Wissels: Yannis (1), Yentl (1)

Scheids : Inge Bekaert

Het laatste loodje van een niet al te sterke zaalcompetitie kon Blauw Wit in Hoofdklasse houden, als het evenveel punten haalde als Spartacus/NDN.  Geen loodje dus, maar een ferme brok lood.
Voor de tweede maal start de wedstrijd van Spartacus een half uur later dan bepaald door Comité Wedstrijdzaken.  Of versta ik deze tekst misschien verkeerd : “Hoofdklasse 1: de twee laatste wedstrijden (twee laatste blokken) gelijktijdig te spelen op zondagnamiddag om 13u30”.  Reglementen en richtlijnen opstellen is een ding, ze doen naleven is blijkbaar iets helemaal anders.

Verslag : AKC/Luma - Boeckenberg  : 17 - 25  (9-16)
A: Jesse DB (2+s), Sara G, Matthi D (4), Jolien H (4)
V: Nikki S (3+3s), Brent S (1), Rick V (4), Lisa VG (2)
Wissels : Lauren S, Thomas T (1), Riet D

Scheidsrechter : T. Van Grimberge, B. Elewaut

Voor de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie zet Johannis zijn volledige ploeg tussen de lijnen.  Lisa is hersteld van haar kwetsuur en deze wedstrijd is voor haar de laatste test voor de halve finale.  Bij AKC ontbreekt Jari, maar we verwachten toch een stevige partij en een goede voorbereiding voor de halve finale van volgende week.
Om de opmars van het Coronavirus te bemoeilijken heeft de KBKB richtlijnen uitgevaardigd.  Geen handen schudden, maar vuistjes geven, wat onwennig aanvoelt bij alle betrokkenen.  Trouwens voor het oplopen gaan de high fives bij de beide ploegen door zoals gewoonlijk.  Spelers houden nu eenmaal graag vast aan routines.

Tijdens het laatste weekend van de zaalcompetitie gaan voor sommige ploegen alle registers volledig open.  Zo speelt Blauw Wit zondag voor de volle winst om de beslissingswedstrijd voor degradatie/behoud te vermijden.  Ze vergasten de supporters vorige week op een beklijvende wedstrijd en hopen die allemaal en liefst meer terug te zien.

Alhoewel de jeugdploegen hun stek in de halve finales al op zak hebben, is er voor de meesten nog progressie in de rangschikking te maken om zo een betere uitgangspositie voor die halve finalewedstrijden te bekomen.  Winnen is de boodschap, supporteren de noodzakelijke ondersteuning.

Met nog een wedstrijddag voor de boeg, beginnen onze club en alle supporters zich op te maken voor de halve finales in Beveren.  Ja, ALLE supporters, want ALLE ploegen hebben zich voor de halve finales geplaatst.  Daarvoor alvast een dikke proficiat.  Onze panters gaan de sporthal in Beveren gewoon inpalmen!

De locatie : Sporthal De Meerminnen, Klapperstraat 103 te Beveren.

De rangschikkingen zelf en daarmee ook het programma staat nog niet helemaal vast.  Met wat gezond denk-, reken- en opzoekwerk durf ik toch al een prognose te doen voor al onze wedstrijden.  Benieuwd of ik een 5 op 5 zal scoren.

Verslag : Blauw Wit A – Hoevenen A : 22 - 20  (11-12)
A: Jelle (6+s), Thomas (5), Jente, Sofie (1)
V: Kobe (1+3s), Imke (2), Brent (1), Lynn
Wissels: Jan, Yannis (1), Jentl (1)

Scheids : K. Broothaers

De oproep van Peter W had toch effect.  Bleven de zitjes in de tribune bij aanvang van de wedstrijd een beetje leeg, stilaan druppelden er supporters binnen.  Ze zouden het zich niet beklagen.  Het is immers money time voor onze blauwe panters (term gepikt uit de jeugd).  Opdracht is minstens evenveel punten halen als Spartacus/NDN in de laatste twee wedstrijden om zo de beslissingswedstrijd voor degradatie te vermijden.  Hoevenen met 4 puntjes meer en reeds zeker van behoud moest een haalbare kaart zijn, terwijl de Spartanen bij een misschien iets sterker Verde op bezoek gingen.

Gisteren zijn er op het Sportcenter twee handpompen geïnstalleerd. We hebben ook een aantal posters opgehangen met algemeen advies om virale besmettingen te helpen voorkomen. Regelmatig handen wassen en onnodig contact vermijden zijn hiervan de belangrijkste.

Groeten, Geert

Verslag : Floriant - Boeckenberg  : 20 - 27  (9-12)
A: Jesse DB (9+3s), Sara G, Matthi D (1), Jolien H (2)
V: Nikki S (1+4s), Brent S (4), Rick V (3), Lauren S
Wissels : geen
Scheidsrechter : D. Mertens, S. Cleymann

Consternatie tijdens de wedstrijd van de U19, wanneer het licht in de sporthal het zo regelmatig begaf dat de scheidsrechter geen andere keuze had dan de match stil te leggen.  Oorzaak ?  Na een algemene stroomonderbreking in geheel Oost-Vlaanderen op vrijdag, was er bij de heropstart blijkbaar iets mis gelopen met de computer die de stroomafvoer van de zonnepanelen regelt.  Eenmaal die uitgeschakeld, hielden de stoppen het.
Onze B-tjes hadden aan hun Gentse tegenstrevers een taaie klant.  Ze verdedigden hun kleine voorsprong met verve.  We wensen Tine een spoedig herstel van de stevige tik tegen haar neus, die daarna niet meer helemaal recht stond.  Ze speelde wel de hele wedstrijd uit.  Karakter !
De clash tussen de nummers 1 en 2 van de rangschikking heeft veel van zijn belang verloren omdat die volgorde nu al vast staat.  Er gaan meer ogen naar de kandidaten voor de volgende plaatsen.  Toch nemen de 2 ploegen deze wedstrijd ernstig omdat die mogelijk een voorproefje kan zijn van de zaalfinale over 3 weken.  Een bus had een aantal supporters naar Merelbeke gebracht.  Toch durf ik de opkomst van onze pantersupporters eerder gering te noemen.

Kalender
  June 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Bonvito login

E-mailadres 

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
02/06
Sander Ghys
02/06
Lucas Beke
05/06
Filip Preckler
05/06
Anneleen Bellaert
05/06
Mattijs Preckler
06/06
Maria (annie) Wenselaers
08/06
Kate Petry
09/06
Maurits Claus
10/06
Joppe Leyder
14/06
Yannick Van Dyck
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com