NL
EN
FR

Verslag : Boeckenberg A – AKC/Luma A : 22 – 13 (14-6)
A: Joppe B (2), Lucas DR (4+s), Lisa VG (3+s), Lauren S (2)

V: Jordan DV (4), Tess V (1), Tibo D (4), Amber E
Wissels : Dennis DV, Seppe C, Rani VH, Fauve VG

Scheidsrechters : T. Vlaminckx, N. Pekaar

De hemel is opgeklaard, de storm gaan liggen : een prima korfbalweertje.  Onze spelers zijn klaar voor deze topontmoeting.  Heeft deze wedstrijd tussen 2 ploegen die zeker zijn van stek 1 en 2 in de rangschikking nog belang ?  Zeker.  Eerst en vooral is er het prestige, vervolgens geeft stek 1 in de kruisfinales misschien een iets makkelijkere tegenstander.  Er werden daarom redelijk wat supporters verwacht.  Hoe uitnodigend het zonnetje en de gematigde temperatuur ook waren, van een echte toeloop langs de lijn was geen sprake.  Gert had voor de gelegenheid het dames kwartet wat door mekaar geschud en startte met de sterkste opstelling.

Verslag : Ganda A - Blauw Wit A : 17 - 14  (8-7)
V1: Lander (5), Imke (4), Jan, Zoë (1)

V2: Jelle (1+s), Ana, Kobe (1), Lotte
Wissels : Riet (1), Ruben

De inzet van de wedstrijd was bij aanvang zeer duidelijk.  Ganda wou hun veldtittel thuis vieren met een zege én hun supporters.  Blauw Wit moest winnen om de kansen op het spelen van de Runner Up in eigen handen te houden.  De wedstrijdomstandigheden waren alvast ideaal.  Zonnig weertje, geen wind en best wat volk naast de lijn !!

Bekerfinale U19 d.d. 4/5/2024: Kwik U19 A – Boeckenberg U19 A (10-14)

Wat een stralende dag in een korfbalseizoen zou moeten zijn met de jeugdfinales van de Beker van België werd een grijze en vooral heel natte bedoening. Omstandigheden die het korfbalspel wellicht niet zouden bevorderen. Voor zij die er niet konden bij zijn had Temse livestreams voorzien, waardoor velen wellicht ervoor gekozen hadden om warm binnen te blijven. We konden ze geen ongelijk geven. Maar toch waren er heel wat supporters komen opdagen om onze toppers aan het werk te zien en zij hebben zich dat niet beklaagd. Wat we gedurende 70 minuten te zien kregen was pure klasse.

Verslag : Boeckenberg A – Kwik A : 15 - 14  (7-7)
A: Jordan DV (7), Tess V, Lauren S (s), Tibo D (2+s)

V: Amber E, Joppe B (2), Lucas DR, Sterre VDA
Wissels : Dennis DV, Lisa VG (2)

Scheidsrechters : S. De Jonghe, T. Kolmus

Niet bepaald vrolijke gezichten tussen en naast de lijnen.  De wind joeg iedere glimlach weg.  Korfballen in windvlagen tot 70 km/u is niet bepaald gemakkelijk, laat staan geliefd.  Gelukkig bleef het de hele wedstrijd droog.  Op het veld niet veel verschillen tegen vorige week, behalve dat Lucas terug zijn plaats inneemt en dat Sterre start in plaats van Lisa.  Met de kruisfinale in de pocket besluit Gert te roteren in de resterende wedstrijden.

Verslag : Blauw Wit A – KCBJ A : 17 - 17  (10-5)
A: Lander, Imke (7+2s), Jan (1), Zoë

V: Jelle (1), Ana (1+s), Kobe (2), Lotte (1)
Wissels : Riet (1), Brent

Scheidsrechter : K. Meeus

In hun jacht op de tweede stek in de rangschikking kregen onze blauwwitjes KCBJ op bezoek.  Om ongekende reden is dit een tegenstander die onze spelers totaal niet ligt, zodat de uitslag in de heenwedstrijd in het voordeel van de thuisploeg was.  Om de voorsprong op de naaste achtervolger te behouden, zou, met de wedstrijd op Ganda volgende week, een zege meer dan welkom zijn.  Omdat Ruben niet beschikbaar was vertrekt Jan in de basis, zoals ook Zoë haar plaats terugkrijgt.

Vorige week overleed Chris Ongena. Chris en haar man Fons, die jarenlang drogisterij 'de Mug' uitbaatte waren heel lang trouwe supporters en tevens ook sponsors van onze club. We wensen Fons, Isabelle, Heidi en de rest van de familie veel sterkte met dit verlies.

Verslag : Borgerhout/GW – Boeckenberg A : 15 - 20  (7-8)
A: Dennis DV (1), Amber E (2), Lisa VG (4+s), Joppe B (5)

V: Jordan DV (3), Tess V, Lauren S (2), Tibo D
Wissels : Lucas DR (2), Seppe C

Scheidsrechters : D. Mertens, K. Meeus

De laatste wedstrijd tegen onze achterburen ligt nog fris in het geheugen.  Daarvan willen we geen herhaling, al was het maar om onze stek in de kruisfinale zeker te stellen.  Ondertussen deed de geruchtenmolen zijn werk.  Glenn P en Kian A gekwetst bij Borgerhout/GW, dat zijn inspanningen zou sparen voor de finale van de Beker van België.  Geruchten, want Glenn startte en Kian kreeg een plaats op het veld in de tweede helft.  Langs onze kant geen wijzigingen.  Het weer was spelers en toeschouwers genadig : niet al te veel wind en droog.

Verslag : Neerlandia A - Blauw Wit A : 22 – 23  (10-14)
A: Jan - Lander (4) - Zoë (1) - Imke (7)
V: Jelle (2) - Kobe (4) - Ana (2s) - Lotte (3)
Wissels : geen

Blauw Wit ging op bezoek bij Neerlandia en voor vele Boeckenbergers was het heel lang geleden dat ze daar nog geweest waren.  Het clubhuis was nog steeds hetzelfde, maar het zanderig speelveld is knap vervangen door drie mooie kunstgrasvelden die deel uitmaken van een heus sportpark. De wind stond strak, de temperatuur was bitter koud, maar Blauw Wit speelden een prima eerste helft, met veel doelpunten.  De grootste voorsprong bedroeg 4-10 en Niels en Goffa straalde één en al rust uit.  Ze moedigden hun team aan bij uitverdedigen en vroegen voor rust en overzicht bij de aanval.  Neerlandia probeerde het tij te keren met enkele wissels en een time-out, maar Blauw Wit stond als een huis en speelde volwassen en efficiënt korfbal.

Kalender
  June 2024  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Livestreams

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
17/06
Gie Lauryssens
19/06
Menno De Laet
20/06
Blen Kasay
22/06
Nils Antonise
22/06
Daan Vanvinckenroye
25/06
Roxanne Van Hoofstat
25/06
Axel Delaruelle
25/06
Jesse De Bremaeker
26/06
Bjorn Petry
28/06
Radek Mossakowski
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com