Zaalcompetitie U19 d.d. 24/2/2024: Spartacus U19 A – Boeckenberg U19 A (11-32)

De voorlaatste zaalwedstrijd was er eentje in onze thuisbasis tegen Spartacus, de laatste in de rangschikking. In de heenronde hadden zij forfait gegeven, waardoor we ons dus nog niet met deze tegenstander hadden kunnen meten. Maar na onze prestatie van vorige week was er geen enkele reden om niet met volle vertrouwen van start te gaan. En dat deden we dan ook…

11-32 shot Senne na pas van Mirko

Het eerste shot op de korf was voor Spartacus, maar onmiddellijk daarna was het aan ons om hun korf te bestoken en daar zijn we eigenlijk nooit mee gestopt. In het begin van de wedstrijd kwam de afwerking wel traag op gang, zoals wel vaker het geval is. Het duurde immers 3 minuten vooraleer het eerste doelpunt viel, maar dan waren we vertrokken. Er werd meer gelopen en het tempo van het spel ging omhoog, zoals ook door de coaches gevraagd. Na een kwartier stond het 1-7 en werd het gaspedaal nog steviger ingedrukt. In de laatste 10 minuten van de 1e helft ging het snel en vielen er langs onze kant nog 10 doelpunten. Shots, inlopers, penalty’s, alles viel mooi binnen. Hier en daar wat slordigheden in verdediging zorgden ervoor dat ook Spartacus enkele goaltjes kon meepikken. Zo gingen we met een ruime tussenstand van 5-17 de rust in.

In de 2e helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Onze volledige bank werd gebruikt en zo kwamen er in totaal maar liefst 11 spelers tot scoren. En iedereen stond wel eens in de rebound of kwam in steun. Ook vandaag een teamprestatie dus, zowel in aanval als verdediging. En dat leverde een schitterend eindresultaat van 11-32 op. Terwijl wij deze wedstrijd afwerkten, namen Vobako en Temse het tegen elkaar op in een strijd om de 4e plaats. Dit moet een beklijvend duel geweest zijn, waarin Temse het met 27-26 haalde dankzij een buzzer beater. Hiermee is net zoals in de Topleague nog steeds niet definitief bepaald hoe de eindranking er zal uitzien. Benieuwd dus naar de laatste speeldag…