NL
EN
FR

Vandaag stond de eerste wedstrijd van een belangrijk drieluik met het oog op een kruisfinaleplaats op het programma. We ontvingen Temse, de laatste in de stand. Zij wisten nog maar één wedstrijd te winnen, tegen ons … Tijd voor revanche dus!

Zo gezegd, zo gedaan, Per mag na nog geen 20 seconden al een vrijworp nemen. Een goede fake en doorloper later staat het 1-0. Temse probeert, maar zoals steeds staat de verdediging op punt. Opnieuw Per met een doorloper en de vakken draaien. Deze keer kan Temse wel reageren. Het andere vak moet even zoeken en vindt ook. Na 5 minuten staat het 3-1. Een droge knal countert de strafworp van Johannes, 3-2. Het is na 7 minuten dat onze panters echt in gang schieten, ondanks het vroege uur. Lou met de actie en hij werkt zijn doorloper af. De bezoekers blijven kwetsbaar op de doorloper en Liv maakt daar handig gebruik van, 5-2. De honger is nog niet gestild. Liv schiet de 6-2 los door de korf. Maura kan dan de 7-2 via vrijworp maken. Dan pas kan Temse nog eens tegenprikken, 7-3. Dat is ook meteen de ruststand. We kregen een eerste helft waarin scherp werd afgerond en vooral enorm hard voor elkaar werd gewerkt. Meer van dat in de tweede helft.

Johannes neemt de 8-3 voor zijn rekening met een shot. De bezoekers willen deze keer niet te laat antwoorden en zo staat het 8-4. Per countert meteen tegen, een fout op zijn doorloper wordt bestraft met een strafworp die hij omzet. Een minuutje later is hij er weer langs en zo staat het met nog 20 minuten te gaan 10-4. Temse kan antwoorden, maar dichterkomen niet, want Camille zet haar stip ook om. Zo staat het 11-5. Ook deze keer kunnen we niet verder uitlopen, want Temse kan weer reageren. Lou zorgt voor een status quo met een schotje uit een dubbel, 12-6. Nog een kleine 10 minuten. Vijf minuten is het windstil langs beide kanten. Temse vindt weer als eerste de mand. Wij counteren meteen via Camille met een doorloper, 13-7. Dat patroon wordt nog een keer herhaald, eerst Temse, en wij met ons laatste doelpunt 15 seconden voor de buzzer. Eppo legt zijn doorloper er mooi in. Het blijft echter geen 14-8, Temse heeft het laatste woord, eindstand 14-9.

Een mooi resultaat en ook een goed resultaat. Net zoals de manier waarop: hard werken voor elkaar en vooral ook de afwisseling binnen het vak zorgt vandaag voor een enorm goede eerste helft en een tweede helft waarin we alles onder controle houden. Ook de afwerking stond terug op punt. Deze lijn moeten we een dikke 24u vasthouden, want morgen (maandag) is er alweer een belangrijke match, tegen ASKC om 20u05. Nog een laatste keer een oproep dus om op dit toch ongewone tijdstip onze panters te komen aanmoedigen.

Kwik - Boeckenberg 16-26 (rust 5-11)
Tess (1s) Lisa (4) Jordan (2) Tibo (5)
Tine (1) Nikki (2+1s) Joppe (4+2s) Thomas (3)
Invallers: Lucas (1) Dennis

De tribune van Kwik Indoor was slechts half gevuld voor deze nochtans belangrijke wedstrijd in de strijd om een felbegeerd kruisfinaleticket. Na twee nederlagen wordt het tijd om opnieuw punten te pakken tegen rechtstreekse concurrenten Kwik en AKC. Coach Johannis zet Thomas opnieuw in de plaats van Lucas.

Kwik start het best en loopt uit tot 4-2 maar halverwege de eerste helft nemen we over na doelpunten van Thomas, Jordan en Lisa (4-6). Dan volgt een lange scoreloze periode, waarin enkel Nikki vanop de stip voor de 4-7 zorgt.  Veel chaotische en te snelle aanvallen, maar gelukkig belet onze sterke verdediging dat Kwik opnieuw in de wedstrijd kan komen. Vlak voor rust gaat het dan plots wel snel wanneer onze vier heren elk éénmaal scoren: 4-11.

Nadat de wedstrijd van vorige week was uitgesteld door een dubbele boeking in de zaal, konden we dit weekend nog eens spelen. Dit weekend was het op Ganda te doen.

In Gent is het de thuisploeg die het best uit de startblokken schiet. In hun eerste aanval kunnen zij er meteen 1-0 van maken. Ondanks verwoede pogingen langs onze kant met lange en goede aanvallen, krijgen we de nul niet van het bord. Het is Ganda dat na een kleine 10 minuten de 2-0 kan scoren. Onze panters moeten nu snel hun wagonnetje aanpikken en scoren na 12 minuten (eindelijk) hun eerste doelpunt, Maura kan de 2-1 scoren met een doorloper. De vreugde is van korte duur, want Ganda kan meteen counteren. Toch laten we dat niet zomaar gebeuren. Johannes maakt er vanop de stip 3-2 van. Ook Per doet zijn duit in het zakje en brengt ons op gelijke hoogte met een schot na een dubbelpas. Ganda kan een vijftal minuten voor de rust zich toch terug op voorsprong schieten. Lang duurt dat niet, want Eppo legt de 4-4 in de mand. Per kan ons de eerst keer op voorsprong schieten na een goede actie van Johannes die aflegt, 4-5. Ganda laat niet los. Lou kan met een mooie beweging zijn inloper maken 5-6, nog een minuutje tot de rust. Ganda komt terug gelijk, maar het is Johannes met het laatste woord. Hij legt de bal opnieuw binnen vanop 2,5 meter.

In de tweede helft zal het kwestie worden van door te drukken en de match binnen te trekken. Biede ploegen scoren 12 minuten lang niet. Het blijft dus een nagelbijter met kansen die langs beide kanten eruit draaien. Toch is het Per die als eerste de weg naar de mand vindt. Met zijn doorloper komen we op 6-8. De opluchting wordt snel de kop ingedrukt. Ganda kan tegenscoren. Een vijftal minuten voor het einde is het Lou die ons vanop de stip weer op twee verschil zet. De komende vijf minuten worden een nagelbijter als Ganda plots terug gelijk kan komen. Nog enkel minuten te gaan. Na een fout van een dame op Lou, waarbij werd beweerd door de tegenpartij dat hij nooit hoger kon springen dan de dame in kwestie, krijgen we maar een vrij worp. Lou laat het echter niet aan zijn hart komen en knalt de 9-10 binnen. Nog een dikke minuut. Vasthouden is de boodschap. Ganda kan meteen tegenscoren, 10-10. Wat volgt is nog een zenuwachtige minuut waarin de goal misschien nog had kunnen vallen.

We nemen dus een puntje mee uit Gent. Al hadden dat er ook twee kunnen zijn. Hoewel we spelgewijs misschien de betere waren konden we nooit voldoende afstand nemen op het scorebord, waardoor het voor Ganda nooit over en out was. Toch zagen we weer goede dingen met opdrachten die werden uitgevoerd. Ook de afwerking lag terug op ons normaal percentage, alleen creëren we minder kansen. Zeker in de tweede helft had die hoger kunnen liggen. Op naar een pittige week nu. Met zondag om 9u30 thuis tegen Temse en een dag later op maandag de uitgestelde match tegen ASKC om 20u05 in het Boeckenberg Sportcenter. We verwachten jullie daar!

Verslag Blauw Wit A – RIJKO A : 20 - 19  (11-6)
A: Ruben (2+2s), Imke (1+s), Lotte, Jan (2)
V: Ana (1), Lander (3+s), Jelle (6), Riet (1)
Wissel : Rino

Scheidsrechters : M. Jacobs, H. Van Hellemont

Nu Tom terug over zowel Jan als Riet kan beschikken, worden de vakken herschikt naar de “oude” opstelling voor deze belangrijke wedstrijd.  Belangrijk voor beide ploegen in het gevecht tegen een mogelijke degradatie.  Ondanks of dank zij de nieuwsreceptie had ik om die reden iets meer volk in de zaal verwacht om Blauw Wit te steunen.  Ivo Goossens werd voor deze gelegenheid bereid gevonden om als T2 in te vallen.  Hij leidde de B-ploeg meteen naar hun eerste overwinning.

Verslag : Boeckenberg A – Borgerhout/GW A : 26 – 30 (12-13)
A: Tine P (1), Tibo D (2), Lisa VG (2), Joppe B (3+2s)

V: Tess V (s), Lucas DR (2), Nikki S (7), Jordan DV (4)
Wissels : Thomas T (2)

Scheidsrechters : S. De Jongh, J. Mertens

Met een talrijke opkomst van onze achterburen kregen we qua sfeer nog eens een wedstrijd uit het pre-Corona tijdperk.  Iedereen zal zich wel de wederopstanding van onze panters herinneren in de heenmatch, waarin een bijna desastreuze achterstand werd omgebogen in een riante voorsprong.  Ook het competitieverloop is zo goed als identiek : winst tegen Riviera/Deurne, verlies tegen Voorwaarts.  Ik kan me de mind set van beide supportersclans wel ongeveer voorstellen.

Voorwaarts – Boeckenberg 26-20 (15-10)
Nikki (4) - Tess (2) - Jordan (1) - Thomas
Lisa (2) - Tine (1) - Tibo (5) - Joppe (1)
Wissels : Lucas (4) - Lauren

Een mooie opkomt in Edegem voor de veelbelovende wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 in de stand. Na de slachtpartij in de heenmatch (19-30 verlies) werd uitgekeken naar de reactie van onze panters, maar in het begin was er weinig te merken van enig revanchegevoel - ook al omdat uw reporter nét iets te lang in het cafetaria was blijven hangen.

Verslag Sikopi A - Blauw Wit A : 24 – 16  (12-8)
A : Imke (1+s) - Zoë (1) - Lander - Ruben (2)
V: Lotte (1) - Ana (1+s)  - Jelle (6) - Rino (s)
Invallers : Thomas - Riet - Jan (1)

De reserven van Blauw Wit speelden op Linkeroever een verdienstelijke wedstrijd met Patrick Bellemans als gelegenheidscoach.  Ondanks het verlies waren er zeker in de tweede helft van de wedstrijd mooie combinaties te zien, maar de afwerking bleef helaas erg ondermaats.  De vuile speelvloer zorgde voor vele uitglijders, met Jente (knie) als belangrijkste slachtoffer.  Het positieve was wel dat Riet en Jan in het B-team terug hun opwachting maakte, dat belooft.

Na de eerst match van het nieuwe jaar was het deze week tijd voor de eerste match van de terugronde. Die mochten we thuis op gang gooien tegen Leuven.

Na een eerste degelijke aanval van onze kant, kan Leuven bij hun eerste schot meteen raakschieten. Toch duurt het niet lang voor we onszelf op gelijke hoogte hijsen. Per met de doorloper, het staat 1-1. Leuven schiet een tweede keer in de wedstrijd en opnieuw gaat die bal door de mand, 2-1. Zelf kunnen we dan niet meteen tegenscoren ondanks de goede aanvallen die we op de mat leggen. Het Leuvens kanon zwijgt ook, maar niet voor lang, na vijf wedstrijdminuten staat het 1-3. De vakken draaien en weer valt de 1-4 snel. Deze keer kunnen we wel reageren. Per opnieuw met een doorloper. Het staat 2-4, we hebben amper 7 minuten gespeeld. Een foutief toegekende strafworp tegen Noor wordt door Leuven omgezet waardoor het verschil meteen weer op 3 wordt gebracht. De match valt dan wat stil. Verdedigend houden we het goed dicht, maar zelf scoren, ondanks goede aanvallen wil maar niet lukken. Met nog 11 minuten te gaan in de eerste helft komen de bezoekers weer tot scoren ondanks de goede verdediging langs onze kan. 2-6. Een time-out is dan nodig, al levert die niet veel op. De bal wil er maar niet door, ook bij Leuven niet, al kunnen ze wel weer als eerste scoren. Die 2-7 blijkt dan het signaal voor onze panters om nog harder de bal te willen en vooral ook te willen scoren. Johannes kan vanuit de rebound de 3-7 binnenschieten op een vijftal minuten van de rust. De laatste twee minuten gaat het plots snel. Leuven kan zichzelf weer op 5 verschil zetten. Hannah pikt haar goaltje mee na goed reboundend werk van Liv, 4-8. Leuven kan weer tegenprikken 4-9, maar Johannes legt met een strafworp de ruststand vast op 2 seconden van het einde.

Een 5-9 tussenstand is niet onoverkomelijk, alles kan dus nog in de tweede helft, zeker gezien de hoeveelheid kansen die we hebben gecreëerd, maar niet hebben gescoord. De tweede helft begint meteen met een superscherpe verdediging die amper kansen toelaat. De aanval creëert kansen bij de vleet. Het is dan wachten tot Lou vlak nadat hij is ingevallen de 6-9 scoort met een doorloper. De 10 minuten daarna worden 10 minuten van oohs en aahs, maar zonder doelpunten. Opnieuw zijn er kansen om een doelpunt te maken, maar opnieuw wil de bal er niet in. Totdat 10 minuten voor het einde van de wedstrijd Jun de tweede goal kan binnenprikken, 7-9. De vakken draaien en een paar minuten later kan Per met een strafworp de 8-9 binnenleggen. Kan het dan toch nog. Er is nog tijd en Leuven heeft ondertussen al 20 (!) minuten niet kunnen scoren. Helaas valt het ook bij ons stil en kan Leuven vanop de stip er terug twee verschil van maken en meteen ook de eindstand vastleggen.

De eerste helft vond Leuven iets te vlot de binnenkant van de korf. In de tweede helft was onze verdediging uitstekend. Alles werd eruit gehaald waardoor Leuven nog weinig kansen creëerde en ook niet meer afwerkte. Zelf zaten we heel de wedstrijd met dat probleem, want ondanks duidelijk overwicht in de tweede helft viel de bal er maar niet in. Vervelend, maar op naar de volgende, op zaterdag om 15u thuis tegen ASKC.

Verslag Blauw Wit A – Meeuwen A : 16 - 22  (7-7)
A: Ruben (2), Zoë (1), Imke (2+s), Jelle (2)
V: Lotte (1), Ana (1+s), Rino (1+s), Lander (3)
Wissel : Ben
Scheids : I. Bekaert, E. Baetens

Met de bolwassing van vorige week hopelijk niet te veel meer in het achterhoofd starten we dit weekend aan de terugronde van de zaalcompetitie.  De 6 punten uit de eerste 7 wedstrijden brengen geen rust wat het behoud in Promo betreft.  Moeten we tegen Meeuwen de eerste punten verwachten ?  Misschien niet, maar de supporters hopen wel op een meer gemotiveerd team.  Jan is voorlopig nog buiten strijd, net zoals Riet.

Verslag : Boeckenberg A – Riviera/Deurne A : 29 – 16  (13-9)
A: Tine P (3), Tibo D (6+s), Lisa VG (1), Lucas (2)
V: Tess V, Thomas T (5), Nikki S (4), Joppe B (5)
Wissels : Jordan DV (2)

De start van Davor in de B-ploeg demonstreert het spelerstekort bij de bezoekers.  Reden waarom de A-ploeg tot nu geen enkel puntje kon oogsten.  Johannis houdt Jordan op de bank om diens enkel maximale rust te geven.  Want de overwinning behalen mag eigenlijk geen probleem opleveren.  De supporters hopen wel op een betere prestatie dan in de eerste wedstrijd.